30-09-13

Etentje

In de maand oktober gaan we niet eten. Deze maand is voorbehouden aan het kunst project van Spirit of Boz.

In november gaan we terug eten op de eerste woensdag van de maand. Het restaurant dat ik op het oog heb heeft een link met een van de nieuwe Vlamingen die hier de laatste tijd zijn neergestreken. Meer info later.

19:50 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Stageair zoekt stagebaas

Onderstaand mailtje van Coralie bereikte me vandaag. Ze is op zoek naar een stageplaats in het buitenland en Argentinië staat op haar lijstje.

Ze stelt zichzelf op een fijne en originele manier voor (zie youtube filmpje).

meer info bij VIW.be of reincastle@hotmail.com

17:18 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

16-09-13

BIB

560079_608951835798466_965068959_n.jpgWie heeft er zin om op een zonnige voormiddag mee de bib op orde te zetten? Niet dringen, er is plaats voor iedereen.

Dag en uur flexibel te kiezen.

Op een uurtje of twee is de klus geklaard.

Een glaasje water op het terras is je daarna van harte gegund.

en de liefde voor boeken is voor eeuwig

de uwe.

18:24 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook | |

10-09-13

De nachtwacht

h2001_55.jpgGrootse meesterwerken komen tot stand door samenwerking, teamwork, zoals ze dat tegenwoordig noemen. Ook de kunst heeft mensen nodig , zelfs mensen die geen kaas hebben gegeten van kunst. De nachtwacht van Rembrandt,  Nicolaes Pickenoy die het Korporaalschap van Jan Claesz schilderde, zij hadden mensen nodig om hun meesterwerk luister bij te zetten, om zelfs tot het meesterwerk te komen. Willy Van Der Steen, Hergé en zelfs Marc Legendre hebben een team nodig om hun verhalen in kleur te gieten. In de hedendaagse kunst, hoe modern hij ook wil zijn, is dat niet anders.

Julien Friedler heeft zo ook figuranten nodig om zijn meesterwerk te scheppen. Aan ons om hierbij een steentje bij te kunnen dragen.

lees meer en SCHRIJF IN


SESSIES IN OKTOBER: ELKE WOENSDAG AVOND VAN 20 TOT 22 U.

17:36 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

09-09-13

Bierfeesten dichter bij huis dan verwacht

Oktoberfest - Fiesta de la Cerveza (28 de sep)

La Cámara de Industria y Comercio Argentino Alemana tiene el agrado de invitarlo al OKTOBERFEST el día 28 de septiembre de 13 a 21 hs. en Av. Libertador 7500 Nuñez.
Los esperamos!

Venta anticipada:
Socios: $50
No Socios: $100

Contacto:
vlopez@ahkargentina.com.ar

04:56 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

08-09-13

Be. Verkiezingen

Op weg naar de verkiezingen:

Met het einde van de vakantie neemt de Wetstraat een lange aanloop naar de moeder aller verkiezingen, maar voor de gewone man in de straat is het nog ettelijke maanden wachten vooraleer de oproepingsbrief in de bus valt.

Niet zo voor de Belgen in het buitenland. Die ontvangen vanaf deze week van hun ambassade of consulaat een "inschrijvingsformulier" zodat ze op 25 mei 2014 hun stemverplichting kunnen nakomen.

Want ook in het buitenland ontkomen de Belgische landgenoten niet aan de opkomstplicht. De lange procedure dient vooral om te weten waar en hoe iemand zijn of haar stem zal uitbrengen: op de ambassade of op het consulaat, in de voormalige woonplaats in België, per brief, bij volmacht...

Het is nog maar de vijfde keer dat Belgen in het buitenland aan de verkiezingen kunnen deelnemen. De invoering in 1999 was wegens de grote administratieve rompslomp geen succes (slechts 118 Belgen kleurden een bolletje rood).

Een vereenvoudigde procedure bracht evenwel soelaas want in 2003 en in 2007 namen meer dan 100 000 Belgen in het buitenland deel aan de verkiezingen. In 2010 waren dat er slechts 42 089 maar dat had vooral te maken met het vervroegde karakter van de verkiezingen.

Niets belet dat in 2014 de expats opnieuw massaal hun stem zullen uitbrengen. De cijfers zijn trouwens niet min. Zo'n 100 000 kiezers vormt al gauw het equivalent van een stad als Brugge.

Wat meteen opvalt aan de brief, is dat er alleen sprake is van "federale wetgevende verkiezingen". Inderdaad, Belgen in het buitenland mogen stemmen voor de Kamer maar niet voor het Vlaams Parlement, het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of het Waals Parlement.

Kwatongen zouden kunnen beweren dat "Belgen in het buitenland" in de eerste plaats Belgen zijn en weinig last hebben van communautaire kwesties. Vlamingen of Franstaligen, het maakt plots niet zo veel meer uit. Een beetje zoals op vakantie: buiten België voelt men zich plots Belg.

'Belgen in het buitenland zijn ook Vlamingen'

Frederiek Vermeulen

Maar de zaak is natuurlijk fundamenteler dan dat. Feitelijk wordt aan een niet onaanzienlijk deel van de kiesgerechtigden de boodschap gegeven dat hun stem op regionaal vlak niet meetelt, letterlijk en figuurlijk. Dat is principieel onaanvaardbaar voor een moderne democratie anno 2013, toch? En al zeker voor een land dat verregaand is gefederaliseerd.

De sterk uitgebouwde deelstaten met sinds 1995 rechtstreeks verkozen parlementen hebben een hele lijst bevoegdheden die ook voor de Belgen in het buitenland van belang zijn. Zo lijkt het wel alsof al die staatshervormingen aan de Belgen in het buitenland zijn voorbijgaan.

Maar ook niet-Belgische EU-burgers kunnen niet deelnemen aan de regionale verkiezingen, terwijl ze dat wel kunnen voor de lokale en de Europese verkiezingen. Een beetje eigenaardig toch, als je weet dat velen in ons land wonen, werken, hun kinderen naar het Nederlandstalig onderwijs sturen, belastingen betalen enz. Allemaal minstens gedeeltelijk regionale bevoegdheden.

Het zou België sieren indien ze niet alleen aan haar eigen onderdanen in het buitenland de rechten zou toekennen die alle Belgen "in het binnenland" genieten maar ook aan alle niet-Belgische EU-burgers de mogelijkheid zou geven zich democratisch uit te spreken over het federale en het regionale bestuur.

Benieuwd welke partijen die bijzondere blijk van gastvrijheid en inburgering zullen opnemen in hun kiesprogramma voor 2014.

Frederiek Vermeulen werkt in Parijs voor het Europees toezicht op de financiële markten. Hij schrijft deze bijdrage in eigen naam.

15:37 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

07-09-13

Projecto belga en BA

Spirit of Boz

We zoeken voor oktober reeds een groep van een 6 tot 8 personen. Wie voelt zich geroepen om de kunst in zichzelf te ontdekken op 4 woensdagen? Een uniek project en wij mogen de eerste ter wereld zijn om ons steentje eraan bij te dragen. Gelijk welke leeftijd, gelijk welke interesse, taal, ... iedereen is welkom!

neem contact op met reincastle@hotmail.com

Data:

2,9,16 de oktober (20 u ) duurtijd: 2 uur.

Espiritu de Boz

Spirit of Boz es un projecto de un artista belga. Estas invitado de participar en octubre, con el primer grupo. Buscamos 6 a 8 personas, cualquier edad, cualquier interes, cualquier idioma... Todos son bienvenidos!

Es gratis, toma contacto con reincastle@hotmail.com

Llama ya!

 

Alrededor del Boz en 80 años busca algunas personas que quieren trabajar alrededor seis preguntas de manera interactiva, fortaleciendo las relaciones sociales. Esta obra busca ir mas allá de la estetización de las relaciones humanas, extendiéndose hacia la estetización del sentimiento. Alrededor del Boz abre espacios para establecer el contacto con el otro a través del arte.

En esta búsqueda interna que cada se enfrenten la tangibilidad de las relaciones humanas. ¿como llegar al otro? ¿donde iniciar el dialogo? ¿En que contexto? En micro-utopias que conformaran un espacio temporal se facilitara el acercamiento personal al arte. El solo hecho de llegar a la reunión  de hablar, de plantear de preguntarse puede ser  concebido como parte de la obra. Alrededor del BOZ impulsa un espacio en el que descubrirse a uno mismo, siempre en relación con otro. En este hallazgo, surgen micro-espacios de relaciones sociales que fortalecen a los participantes. Julien Friedler propone una nueva manera de comunicarse: la contemplación deja de ser pasiva y se transforma en la utilización del arte de manera activa y comunitaria.

Serie de 4 encuentros, durante el termino de 4 semanas ( un encuentro semanal) en torno a las 6 preguntas planteadas en Alrededor del Boz en 80 años: existe Dios? Como caracterizarías este periodo? Como ves el futuro? Sos feliz ? Es la sexualidad importante? Quien soy?

 

Objetivo:

Crear un grupo dinámico local, donde las relaciones interpersonales se fortalezcan a través de la discusión artística. Crear nuevos vínculos y fortalecer los ya existentes entre integrantes de culturas belgas en argentina.

Cada encuentro buscara una conclusión grupal a la pregunta planteada. Siguiendo la premisa de Julien Friedler, la dinámica de búsqueda sera a través de diferentes disciplinas, orientándose hacia las relaciones creadas en cada grupo.

Interesado? escribime.

16:17 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |