19-06-13

Fietstoerist in BA

MAPA_redciclovias_Abr20132.jpgEn eindelijk is het zo ver voor toeristen of niet-residenten in Buenos Aires. Ook zij kunnen nu met de fiets de stad rond toeren en dit gratis. Met je paspoort en een kopietje begeef je je naar een bici-station (die gele overal in de stad) je geeft je email en je verblijfsadres en tekent een verklaring. Daarna heb je onbeperkt toegang tot het gebruik van de gele fietsen in de stad. Dit netwerk is bijzonderd goed uitgewerkt en helpt vaak bij files of bus- en metrostakingen.

Of als het openbaar vervoer overbezet is. Je neemt dan een fiets aan Puerto Madero, bijvoorbeeld, en je fietst moedig door de 'rustigere' achterstraatjes van San Telmo en Monserrat tot in het centrum naar Recoleta of Palermo waar je hotel gelegen is.

Daar geef je de fiets af aan het dichtsbijgelegen fietspunt dat je vindt op de plannetjes die je krijgt. Het uitgebreide fietspadennet zal je zeker veilig brengen waar je moet zijn. Je hoeft ook niet heel het traject te fietsen, als je net uit de opstropping bent, kan je voor de rest van het traject een taxi nemen. Zeker tijd- en geld besparend : als fietsend in BA geraak je overal!

Site van de stad

Fietsnetwerk in de stad

17:17 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.