01-04-13

Flandria wint in de 8ste seconde

cropped-titulo8.jpgErgens in tweede provenciaal, Metropolitan B speelt een Argentijnse ploeg met de naam, faam en ziel Flandria. Zij wonnen dit weekeind een cruciale match tegen San Telmo.

Paaszaterdag was het groot feest in Jáuregui, de thuisbasis van Flandria. Zij wonnen van San Telmo met 2-1. Op verplaatsing lukte het hen al zes maanden niet om te winnen. De eerste goal werd gemaakt in de 8ste seconde, een bronzen record in de Argentijnse voetbalgeschiedenis.

abrazan-Jauregui-gran-celebracion_OLEIMA20121114_0042_5.jpgHiermee kregen ze zelfs een artikel op de voorpagina van Clarin. De scheidsrechter had nog geen kans om zijn fluitje op te bergen na het startsein, of hij moest het al weer ter hand nemen om de goal goed te keuren. Alejandro González gaf bij aftrap een pas door naar Luciano Vázquez, de goalie van Flandria. Hij liep recht naar de goal toe en scoorde. Zijn schot raakte de dwarslat en viel dood binnen. 8 seconden exact. Het stadion was een paar seconde stil uit totale verbazing, daarna brak het geel-zwarte geweld los.
Een ander record van vlugste goal staat op naam van Luis Torres, de spits van Acassuso. Hij maakte op 19 oktober in 1996 een goal in 4 seconde. Op de tweede plaats staat Carlos Danton Seppaquercia, middevelder van Gimnasia La Plata die op 18 maart 1979 een goal maakte in de 5de seconde van de match tegen Huracan (el globo). De eerste officiele match van Flrandria werd gespeeld in 1947 in het stadion van Almagro, op verplaatsing wonnen ze van de thuisploeg met 5-3. Hun eerste thuismatch speelden zij een week later tegen San Telmo. Dit werd een gelijk spel. De gelijkmaker kwam van Julio Holvoet.

15:58 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.