09-11-12

La noche del museo

De negende editie van de Noche del Museo staat in het teken van muziek. De grote tango-muzikant Piazzolla komt rijkelijk aan bod van La Boca tot aan Puerto Madero. Morgen van 20 tot 03 kan je in 183 zalen terecht om de muziek van deze grootmeester te beluisteren.

Na een avondje vreedzaam protest, zal morgenavond Buenos Aires ondergedompeld worden in vreedzame cultuur van de bovenste plank. Piazzolla wordt in de schijnwerpers gezet, 20 jaar na zijn dood, en zal overal in de stad te beluisteren zijn, daarna zal er ook veel aandacht geschonken worden aan de cultuur van het Zuiden, een initiatief van 13 culturele centra met verschillende invalshoeken.

Een handgreep uit wat er te zien en te horen is: om 20 wordt het startschot gegeven aan het Planetario, het ballet van Teatro San Martin, olv Mauricio Wainrot (ex coreograaf van Ballet van Vlaanderen) zal de 8 seizoenen geven op muziek van de 4 seizoenen van Vivaldi en de 4 seizoenen van Piazzolla gespeeld door de fundacion Astor Piazzolla, een jazz band olv van de kleinzoon van de grootmeester.

Verder zijn er 183 musea open in 28 wijken, waar je gratis terecht kan en bovendien ook gratis kan reizen met de bus, als je een pasje kan laten zien dat je kan downloaden van de pagina  www.lanochedelosmuseos.gob.ar.

Dit jaar is er ook een fietsroute ingelegt, en je kan fietsen huren bij de stad van 20 tot 2 uur. 

12:49 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.