09-11-12

De Quiz der Lage Landen: Foei! Het zijn de beste die de dikke nekken verslaan.

grolsch.jpgDe Quiz der Lage Landen ging dit jaar door onder toezicht en leiding van de Nederlandse Vereniging in Van Konig. Het was een bravoere stuk om er te geraken wegens de algemene elektriciteitspanne die over de stad trok. Toch zat de zaal propvol en hadden we geen last van de panne zodat de airco en het frisse gerstenat weelderig over de toog vloeide. André Das had voor ons een waaier aan vragen voorbereid en er zijn werk van gemaakt. Sommigen vonden ze ietsje pietje te eenzijdig Nederlands, maar de middenmoot vinden voor iedereen is niet makkelijk. De Beste zijn dan ook gewonnen! En dit zelfs letterlijk: De Besten, zij wonnen een etentje met alles erop en eraan in Van Konig en een koffierriem van VIW. De tweede plaats werd trots gedragen door dikke nekken, en ook dit is letterlijk op te vatten: De Dikke Nekken waren tweedes. De winnaars zakten van de eerste plaats vorig jaar, maar de vijfde plaats, terwijl de eerste Belgische ploeg op de derde plaats strandde: Foei! was de naam.

duvel.jpgNiettegenstaande de apagon en de hitte, en zeker de verhitte strijd was het een geslaagde avonden en danken we De Nederlandse Vereniging en Van Konig en zeker Andre Das voor de organisatie van de avond! De verbroedering met de Nederlanders is altijd een potje plezier, of zoals ze dat in Vlaanderen zeggen: heel plezant. Vooral de vertalingslessen die Andre gratis kreeg, zijn met liefde voor de Nederlands-Vlaamse taal gegeven. Hiermee werd weer eens bewezen dat Vlamingen polyglotten zijn en het Vlaams een wereldtaal is. Hier is nog een krantenartikel dat deze stelling bewijst.

 

Volgend jaar zullen de Belgen het tegen-offensief organiseren, de stand momenteel na 4 Quiz-jaren is:2-1, in het voordeel van de Nederlanders, tijd om het een en ander recht te trekken.

*De foto's bij dit artikel zijn maar ter versiering, zij waren geen sponsors van de avond, spijtig genoeg.

16:25 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.