16-10-12

Café-biljart op verkiezingszondag in Belgie

Billard5321.jpgWe trokken de oer-ongezellige kelder in van de 36 billards, waar zelfs geen 36 biljarttafels staan, we hebben het gechecked. De laatste druppel gezelligheid werd weggedrukt door het felle witte TL-licht. De houten trap en de antieke kleine houten-marmeren toog wilden nog even een charme geven. Het biljartgroen en de twee garcons, de ene met de krant, de andere met een gsm druk in de weer, brachten ons terug naar de jaren stillekes toen er in elke De Kroon of In de postduif nog een biljarttafel stond. Nu moet je er voor naar Kieldrecht rijden, naar The Corner, of naar Avenido de Mayo in Buenos Aires. Het tweede adres is voor VIW-Argentinie iets dichter.

 

 

Foto: Jan Timmermans


Bram5307.jpgDe groep was goed voor 3 tafels en met wat teamwork, werden er ploegen gevormd. Twee pool-tafels en een drie-band-tafel, den echte biljart! Op de drieband werd niet gedrieband, wel een free style, waar ik de spelregels pas na een tijdje door had, een beetje aangepast om het practischer te kunnen spelen. Aan deze tafel begonnen Luc, Wouter en Michael met een klein hartje. Wouter bewees zich dadelijk als een kampioen. De andere twee verdedigden zich met glans. Toen kwam Bram de hoop versterken en speelden de twee teams, Bram-Michael en Wouter-Luc tegen elkaar. De onvolprezen winnaars kan u uit deze foto's zeker halen...

 

 

Foto's: Jan Timmermans

Billard5189.jpg

 

 

Masseren, de tafel besteigen, geheime wapens gebruiken, het was allemaal toegelaten. Filippe en Isabelle waren mooi publiek. Aan de andere twee tafels werd er gepoold. Jan, de huisfotograaf van deze prachtige foto's, Juan, en later Bonnie wisselde af. Tom en Gustavo hadden eerst een vader-zoon moment, gelijke stand, daarna werden de kandidaten gewisseld. Als objectieve toeschouwer, had ik de indruk dat Jan en Tom de winnaars waren van de Poolers.

 

BonnieyJuan5210.jpgTito, de barman, legde ons in de watten en stelde ons even voor aan de Argentijnse biljart drie-band kampioen, oswaldo. Hij heeft nog tegen Ceulemans gespeeld in de Biljart Palace in Antwerpen en in Oostende in het Kursaal. De Belgen hadden beziens, de oudgedienden in de zaal keken af en toe schalks naar de vrije biljartstijl van de landgenoten van 'de Ceulemans'. We kregen vlug door dat de scores op het bord, voor iedereen zichtbaar, belachelijk laag bleven. Aan de andere tafels stonden de scores geregeld op 096-014 of 158-109...terwijl er bij onze drie-banders 009-003 bleef staan. Er werd ingegrepen en deze score kreeg een mooiere aanblik van 139-133, bij elk gewonnen punt, ging de score met 10 omhoog daarna, zo kwamen de Belgen een beetje bij de mensen.

 

biljart.jpg

Het was een gezellige namiddag, zeker voor herhaling vatbaar?

02:47 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.