28-07-12

Green Film Fest

Vanaf 16 tot 22 augustus gaat het Green Film Fest weer door in Buenos Aires. Het is aan zijn derde editie toe. Het festival presenteert internationale films met een groene inslag. Het doel van dit festival is om via cultuur de mensen te informeren en te sensibiliseren rond de kwaliteit van het leven.

De film Telegramas Visuales, met de Belgische cineast Jaco Van Dormael, kan je zien:

Vrijdag 17/8, 12 hs
Maandag 20/8, 12:30 hs
Woensdag 22/8, 14:30 hs

Green Film Fest, Buenos Aires

Cinemark Palermo, Beruti 3399

Tickets te bekomen in Cinemark Palermo vanaf 1 augustus ($28)

De film laat een compilatie zien van 30 getalenteerde Europese cineasten. Zij mochten elk een korte film maken van 2 minuten om hun visie te tonen over het milieu. De korte filmpjes hebben een positieve inslag en stellen een idee voor, een actie of oplossing om onze planeet te beschermen. De toeschouwer zal verbaasd zijn over het feit dat 2 minuten genoeg is om ons te verwittigen, te sensibiliseren en ons tot actie te laten overgaan, zelfs 5 minuten na het verlaten van de zaal.

Een van deze korte filmpjes is van de hand van Jaco Van Dormael, een Belgische cineast, afgestudeerd aan INSAS Brussel en aan Ecole Louis-Lumiere in Parijs. Zijn eerste film was Toto le héros in 1991, daarmee won hij al dadelijk de César voor Beste buitenlandse film en de Caméra d'Or in Cannes. Ook de film Le Huitieme Jour is van zijn hand. In 2009 maakte hij Mr. Nobody, gefilmd in Canada, Duitsland en België.

Meer info:

 

http://www.greenfilmfest.com.ar/informacion-general.html

 

 

 

00:37 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.