26-02-12

Komen ETEEE

3628564-One_of_the_Best_Restaurants_Ive_Ever_Been_To_Buenos_Aires.jpg

VIA gaat weer eten. We hebben lang genoeg vakantie gehad !  Deze keer wordt het georganiseerd door Michael. Hij zocht en testte een restaurant dat wel eens een mooie ontdekking kan zijn in het overaanbod in de straten van BA.

Op 7 maart in Iñaki, een Frans Baskisch restaurant in het centrum. Er is keuze uit democratische en iets duurdere gerechten, alles even lekker in een gezellig kader en elegante bediening. Vooral de vis zou volgens de commentaren er lekker zijn, zoals de Paella Valenciana; daarnaast hebben ze heerlijke tortilla espanjola en een uitgebreid dessertkaart met als topper een baskische taart.

Moreno 1341, tussen San Jose en Santiago del Estero.   

Gelieve op tijd te reserveren op reincastle@hotmail.com

 

11:08 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

17-02-12

Chocolade mate

De eerste van 2012:

smurfen1.jpg

Zaterdag 25/2 om 17.20  via via chile 324 san telmoPrijs: 30$ per kindje, derde kindje van gezin: 15$Het klasje gaat door als er tenminste 5 kindjes zijn.

05:29 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Art and wisdom in de straten van BA

De voetrally 2012 is af. Je kan hem opvragen via mail. Er is tijd tot eind april om de resultaten in te sturen.

 

Regels en tips:

rally-1.jpg

 

Art en Wisdom in de straten van BA

 

Voetrally VIWBA 2012

 

 1.

 De trip is op 1 dag te doen, maar je mag hem ook gerust in stukjes doen. Er staat geen tijd op, de bedoeling is om te kuieren en te genieten van wat je ziet. Een deel van de rally is gebaseerd op de wandelkaart van Art Nouveau van de Kamer van Koophandel van België, gesponsord door verschillende Belgische firma's. De volledige kaart staat in de bib en het is de moeite waard om ook de andere delen van de kaart eens af te wandelen. (de kaart zelf geeft geen enkele tip over de antwoorden van deze voetrally)

 2.

 Niets moet, alles mag. Alleen de weg in de juiste richting volgen is aan te raden. Het is de bedoeling om je op een andere manier naar de dingen in de straat te laten kijken. Om de gevels bovenaan te bestuderen, de kleine details te ontdekken, stoor je vooral niet aan de andere voorbijgangers die mee naar boven kijken als je wijst en peinzend op de hoek van de straat staat. Dat is juist de charme, maar een verstaanbare uitleg kan je aan de mensen echt niet geven. Ook raad vragen is uit den boze, dat weet ik uit eigen ondervinding. Het kan enkel tijdrovend zijn en je krijgt meestal opgetrokken wenkbrauwen of schouders als reactie.

 3.

 De antwoorden zijn ter plaatse te vinden of is parate kennis. Je moet nergens echt zoeken of lang dralen, dit om niet te hard op te vallen zodat de voorbijgangers je ter hulp willen schieten, wat toch geen zode aan de dijk brengt. Eerst wordt de weg beschreven, daarna de vraag. Als er na een vraag een wegbeschrijving volgt, wil dat zeggen dat het antwoord op de vraag in het stuk ervoor ligt.

 4.

 Veiligheid is belangrijk, de buurt is zorgvuldig gekozen, het zijn geen alledaagse straten maar wel veilig (toch moet je uiteraard altijd opletten). Je kan de rally elke dag doen, zaterdag en zondag is het rustig, maar dan is het ook extra uitkijken en zondag is er veel gesloten. Zaterdag is via via gesloten tot 18 u. Maar zelfs dan kan je de eerste vraag nog beantwoorden. Op zondag is er 1 vraag onmogelijk , dat staat aangegeven op de wegbeschrijving.

 5.

 Je mag gerust een alias gebruiken om je in te schrijven. De deelname is gratis, je bestelt de rally per email. Dit jaar zal er geen plannetje bijzitten. De weg moet je zoeken aan de hand van de tekst. Je mag in team werken, maar niet allemaal te samen, want dan is er maar 1 winnaar, op zich niet zo vervelend als je de prijs wil delen. Er mag naar hartenlust gediscussieerd worden over de antwoorden, als je maar weet dat de jury altijd het laatste woord heeft en dat staat buiten elke discussie. De jury is: RR en MEN . Zij zijn de schrijvers van deze voetrally. Onnodig te zeggen dat je deze personen niet moet benaderen voor antwoorden…

 6.

 De foto’s op de rallybladen zijn pure versiering, zij hebben niets met de antwoorden of vragen te maken. Tenzij de foto onderaan, die hoort bij de schiftingsvraag.

 7.

 De rally start vanaf nu en loopt tot eind april. Daarna zal er een vergadering georganiseerd worden om de juiste antwoorden in te zien en de winnaar bekend te maken.

 8.

 De prijzen: De eer die twee jaar duurt, tot de volgende rally. Andere prijzen zijn nog in onderhandeling. De vorige winnaars : Tine en Marcelo, zullen de kroon doorgeven of zelf terug opzetten.

 Ik wens jullie veel plezier met het zoeken en het wandelen, vergeet vooral de pitstops niet.

 

05:05 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | |

We beginnen een nieuw werkjaar!

puerto madero.jpg

We beten reeds de spits af met de prijsuitreiking van de fotowedstrijd 'De Lente op zijn kop' die nog een uitloper zal hebben in Brussel van 28/2 tot 16/4. Hiermee zit de vakantie voor de meeste er op en kijken jullie reeds uit naar de maandelijkse etentjes en de rest van het programma van VIA 2012. De Chocolade mate begint ook terug. Juf Annelies is weer in 't land en zal de speellesjes hervatten op 25/2. Op 7 maart, de eerste woensdag van de maand maart, gaan we weer eten. Luc, Marleen en Michael gaan testproeven. Hun bevindingen laat ik zo vlug mogelijk weten.

Verder is de voetrally af, geschreven door jullie gastvrouw die deze keer hulp kreeg van MEN, alias Michael. Wij kletsten de zinderende stad af, badend in het zweet ons aanschijns zochten we naar verborgen schatten die jullie nu mogen ontdekken. De oud-rally-gedienden kennen de dril reeds, voor de nieuwen, in de volgende mail heel de uitleg. Onze vorige winnaars: Tine en Marcelo zullen elk van jullie uitdagen om het beter te doen dan deze stadschuimers.

Nu rest mij nog mee te delen dat jullie gastvrouw even afscheid neemt. Ik vertrek naar Belgie, laat de hitte en de 'quilombo' van BA even voor wat het is, en ben over twee maanden terug op post! Niet getreurd, ik laat jullie in goede handen en hou jullie langs virtuele weg op de hoogte van wat belangrijk is!

04:09 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

07-02-12

uitnodiging tentoonstelling Brussel

img031.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img032.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img033.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img030.jpg

20:47 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

01-02-12

Los ganadores de la Primavera

 

La exposición de fotografía se ha cerrado un rato. La cooperación entre VIW-Chile y VIW-Argentina fue un éxito. Hemos recibido 124 fotos en total, todas joyas. Las fotos muestran perfectamente la naturaleza de ambos países. La vida vibrante de la ciudad volvió a la vida en los imagenes. La primavera del Sur revoloteaban de un cuadro a otro. Todos los participantes dieron su punto de vista de la primavera en el sur, que era el objetivo del concurso. 'La primavera al revés' sera el titulo de la exposición en febrero-marzo en el edificio Balduino en Bruselas. El 1 de marzo tendrá su gran inauguración con representantes de VIW, el Gobierno de Flandes y los embajadores de Chile y Argentina en Bélgica.

Ahora todo lo que tenemos que hacer es decir quienes ganarons. Eso tardó un poco, porque teníamos un jurado profesional internacional y fue un trabajo titánico para ellos y para nosotros para conseguir los puntos finales. Pero hemos llegado a un veredicto.

Los ganadores :1. La primavera loca: Chile

"Al marco, Isla Dama, Chile" de Rodrigo Arlegui
 
 
 
2. La ciudad: Chile
 
 
 
"Buenos Aires donde pinta las calles lila" de Lalitha De Somer
Esta foto también ganó el premio del publico
 


3. Naturaleza: Premio compartido entre Chile y Argentina

 


 "It's not Flanders fields" de Agnes Valvekens (Chile)

                                          
"las colores de Salta" de Carla Hoogen (Argentina)

 
 
4. Personajes: Chile
 "Bienvenido a la primavera" de Stefan Van Damme 


  Quienes estan en Bélgica el 1 de marzo, dejanos saber para enviar una invitación para la apertura.

La ceremonia de los premios Argentinos es el 11 de febrero en viavia.
Actualizado recientemente34.jpg

Durante esta ceremonia la participación argentina en cada categoría serán premiados. Los ganadores se mantienen en secreto hasta la noche misma.


Ahora: La fotografía de "Buenos Aires, donde las calles son lila "es el ganador absoluto. El Lalitha Somer ganó el primer premio con su foto con la mayoría de los puntos del jurado y también ganóel premio de la audiencia en Facebook.

02:01 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

En ze winner izzz....

De fototentoonstelling is reeds een tijdje afgesloten. De samenwerking tussen VIW-Chili en VIW-Argentinie was een succes. We kregen 124 foto's binnen, allemaal juweeltjes. De natuur van beide landen werd in de verf gezet. Het stadsleven kwam bruisend tot leven. De lente fladderde van de ene foto naar de andere. Alle deelnemers gaven hun kijk op de lente in het Zuiden, wat het doel was van de wedstrijd. Deze lente zal in februari - maart in het Boudewijngebouw in Brussel worden tentoongesteld. Op 1 maart zal de plechtige opening zijn met vertegenwoordigers van VIW, de Vlaamse Regering en de ambassadeurs van Chili en Argentinie in België.

Nu rest ons nog de uiteindelijke prijsuitreiking. De winnaars zitten reeds nagelbijtend te wachten op de resultaten. Dat duurde iets, omdat we een internationale professionele jury hadden en het een titanenwerk was voor hen en voor ons om hun punten rond te krijgen. Maar we zijn tot een verdikt gekomen.

Hier dan de winnaars!

In de vier categorien:


1. Gekke lente: Chili

"Op het kader,  genomen in isla Dama, Chile" door Rodrigo Arlegui
 
2. Stad: Chili
 
 
"Buenos Aires waar de straten lila zijn" genomen door Lalitha De Somer
Deze foto is trouwens de grote favoriet van het publiek en wint dan ook de publieksprijs.
 


3. Natuur: Gedeelde prijs tussen Chili en Argentinie

 

De jury had een moeilijke keuze en besloot beide foto's te belonen.
Foto links "It's not Flanders fields" van Agnes Valvekens (Chili)
Foto rechts "De kleuren van Salta" genomen door Carla Hoogen (Argentinië)
 
4. Personajes: Chili
 "Welkom lente" genomen door Stefan Van Damme  


Wie in België is op 1 maart laat ons ook iets weten want dan is het de vernissage van de hele wedstrijd (zowel argentijnse als chileense foto's) in het Boudewijngebouw in Brussel en iedereen is van harte uitgenodigd.

De prijsuitreiking aan Argentijnse zijde gaat door op 11 februari in Via via, waarna de tentoonstelling daar een maand zal hangen.

Tijdens deze prijsuitreiking zal  Argentijnse deelname per categorie bekroond worden. Deze winnaars houden we geheim tot de avond zelf.

Nog even dit: De foto van 'Buenos Aires waar de straten lila zijn' is de absolute winnaar. Lalitha De Somer won met haar foto de hoofdprijs met de meeste punten van de jury en zij won ook de publieksprijs op facebook.

Actualizado recientemente34.jpg

Deze foto brengt ook juist over waar het over ging: de samenwerking tussen Chili en Argentinie om de lente naar het koude Belgie te brengen.

De fotografe, Lalitha De Somer, is Belgische, woont in Chili en de foto is genomen in Argentinie.

01:36 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook | |