17-02-12

Art and wisdom in de straten van BA

De voetrally 2012 is af. Je kan hem opvragen via mail. Er is tijd tot eind april om de resultaten in te sturen.

 

Regels en tips:

rally-1.jpg

 

Art en Wisdom in de straten van BA

 

Voetrally VIWBA 2012

 

 1.

 De trip is op 1 dag te doen, maar je mag hem ook gerust in stukjes doen. Er staat geen tijd op, de bedoeling is om te kuieren en te genieten van wat je ziet. Een deel van de rally is gebaseerd op de wandelkaart van Art Nouveau van de Kamer van Koophandel van België, gesponsord door verschillende Belgische firma's. De volledige kaart staat in de bib en het is de moeite waard om ook de andere delen van de kaart eens af te wandelen. (de kaart zelf geeft geen enkele tip over de antwoorden van deze voetrally)

 2.

 Niets moet, alles mag. Alleen de weg in de juiste richting volgen is aan te raden. Het is de bedoeling om je op een andere manier naar de dingen in de straat te laten kijken. Om de gevels bovenaan te bestuderen, de kleine details te ontdekken, stoor je vooral niet aan de andere voorbijgangers die mee naar boven kijken als je wijst en peinzend op de hoek van de straat staat. Dat is juist de charme, maar een verstaanbare uitleg kan je aan de mensen echt niet geven. Ook raad vragen is uit den boze, dat weet ik uit eigen ondervinding. Het kan enkel tijdrovend zijn en je krijgt meestal opgetrokken wenkbrauwen of schouders als reactie.

 3.

 De antwoorden zijn ter plaatse te vinden of is parate kennis. Je moet nergens echt zoeken of lang dralen, dit om niet te hard op te vallen zodat de voorbijgangers je ter hulp willen schieten, wat toch geen zode aan de dijk brengt. Eerst wordt de weg beschreven, daarna de vraag. Als er na een vraag een wegbeschrijving volgt, wil dat zeggen dat het antwoord op de vraag in het stuk ervoor ligt.

 4.

 Veiligheid is belangrijk, de buurt is zorgvuldig gekozen, het zijn geen alledaagse straten maar wel veilig (toch moet je uiteraard altijd opletten). Je kan de rally elke dag doen, zaterdag en zondag is het rustig, maar dan is het ook extra uitkijken en zondag is er veel gesloten. Zaterdag is via via gesloten tot 18 u. Maar zelfs dan kan je de eerste vraag nog beantwoorden. Op zondag is er 1 vraag onmogelijk , dat staat aangegeven op de wegbeschrijving.

 5.

 Je mag gerust een alias gebruiken om je in te schrijven. De deelname is gratis, je bestelt de rally per email. Dit jaar zal er geen plannetje bijzitten. De weg moet je zoeken aan de hand van de tekst. Je mag in team werken, maar niet allemaal te samen, want dan is er maar 1 winnaar, op zich niet zo vervelend als je de prijs wil delen. Er mag naar hartenlust gediscussieerd worden over de antwoorden, als je maar weet dat de jury altijd het laatste woord heeft en dat staat buiten elke discussie. De jury is: RR en MEN . Zij zijn de schrijvers van deze voetrally. Onnodig te zeggen dat je deze personen niet moet benaderen voor antwoorden…

 6.

 De foto’s op de rallybladen zijn pure versiering, zij hebben niets met de antwoorden of vragen te maken. Tenzij de foto onderaan, die hoort bij de schiftingsvraag.

 7.

 De rally start vanaf nu en loopt tot eind april. Daarna zal er een vergadering georganiseerd worden om de juiste antwoorden in te zien en de winnaar bekend te maken.

 8.

 De prijzen: De eer die twee jaar duurt, tot de volgende rally. Andere prijzen zijn nog in onderhandeling. De vorige winnaars : Tine en Marcelo, zullen de kroon doorgeven of zelf terug opzetten.

 Ik wens jullie veel plezier met het zoeken en het wandelen, vergeet vooral de pitstops niet.

 

05:05 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | |

Commentaren

Proficiat voor de orgamisatoren.

Graag de vragenlijst van de voetrally.

Groeten,

Wouter

Gepost door: wouter | 22-02-12

De commentaren zijn gesloten.