23-12-11

2011

We lopen op het einde van het jaar toe. Tijd voor een overzichtje van onze activiteiten en dit jaar wat het weer buzzy. Ik hoor vaak : "Ik ben niet naar de andere kant van de wereld gekomen, om Belgen te ontmoeten" maar voor deze mensen het weten, blijven ze 'plakken' bij VIA. Zonder schroom geef ik toe dat we een heel gezellige ploeg hebben en dat de activiteiten het succes te danken hebben aan jullie, mensen met een warm hart, solidariteit, inzet en enthousiasme om er voor elkaar te zijn.

diddl bloemen.jpgAls verantwoordelijke van VIW in Argentinie, wordt ik in Brussel vaak in de bloemetjes gezet. Ik weet dat dat alleen maar mogelijk is door onze fijne groep die we hier in Buenos Aires hebben. Namen noem ik niet, want elk van jullie zijn een parel in de vaandel van VIA. Het moto: Alles mag niets moet, dat ik al heel mijn leven probeer te verwezenlijken, maken jullie zo makkelijk. Ieder van jullie werkt mee aan onze grandioze werking en dat wilde ik nu op het einde van dit jaar eens echt in de bloemetjes zetten.

Dit boeket is voor elk van jullie als mijn geschenk voor het Nieuwe Jaar.

Wat hebben we dit jaar gedaan? Veel, en vooral veel gegeten. We zijn elke eerste woensdag van de maand ergens gaan eten. De ene keer al wat beter dan de andere keer, maar de sfeer was altijd super. Ik dank vooral Michael die mee met mij op zoek 140172181.2.JPGging om een restaurant te vinden, aan Luc en Marleen die een paar super adressen hebben gegeven. Aan iedereen die aanwezig was om dit samen met ons te delen. De converstaties , de raad aan nieuwelingen die kwamen en en weer gingen.

Ik wil aan al diegene die ons verlaten hebben een warme knuffel geven. Veerle die terug in Belgie is, Sebastiaan die ons zo verwarmt heeft met zijn jeugdige vrolijkheid. Veerle we wensen jou en je familie veel sterkte toe. Aan Erika die onze bibjuf was en nu in Brazilie zit. Aan de nieuwelingen die er zijn bijgekomen, Liesbeth, aan Michael, aan Mathieu met zijn vrolijke familie, aan Mierke en haar gasten...ik zal er zeker nog vergeten, waarvoor mijn excuses.

1790065273.jpgNaast de maandelijkse etentjes zijn we dit jaar ook begonnen met de Chocolade

 

mate, een Nederlandse speelklas voor onze kleintjes. Dit is een begrip geworden. De kinderen zijn vriendjes geworden , gelijk welke taal ze ook spreken. De juf Annelies zet zich volledig in voor dit jeugdig geweld. De kinderen zijn dol op haar. Knutselen, spelletjes, het eeuwige gevecht tussen het Spaans en het Nederlands, Juf Annelies kan het allemaal aan. Daarvoor verdient ze meer dan een pluim.

 

Ook wil ik hierbij VIA VIA bedanken voor hun bereidwillige mederwerking

zonder hen is Chocolade Mate niet wat het is.

 

1725451057.jpgEen uitschieter dit jaar was de kwis der Lage Landen. Weer eens georganiseerd door Ellen, met als hulp Annelies en Jan Pieter. Het was tot in de puntjes verzorgd. De beker ging dit jaar ook naar een Belgische ploeg! We kijken al uit naar de rematch met de Nederlanders volgend jaar!

We hadden een record aan inschrijvingen met de Kwis. Een zeer gemengd publiek van Nederlanders en Belgen. De naam Kwis der Lage Landen waardig. Het warme onthaal van VIa Via wil ik ook hier zeker vernoemen.

Een paar uitschieters dit jaar: onze Paasbrunch in Via Via. De heerlijke americaine prepare is reeds legendarisch geworden. Het gekookt eitje ook. Het was een succes!


 

973517164.2.jpgVerder vierde Vlaanderen feest, zoals wij dat gewoon zijn. Het werd gekoppeld aan de lancering van LAMBIK, het tijdschrift dat tot stand kwam met de steun van VIW Brussel. LAMBIK is reeds een begrip geworden, dat stilaan op zijn eigen benen probeert te lopen.

 

1504404091.JPGHet tweede nummer is reeds uit en dit met meer aandacht naar heel Latijns Amerika toe. De lancering was een succes en vooral door de frietjes en het Belgische bier, geschonken door de Belgische ambassadeur, de heer Antoine Tomas.

De afsluiter van het jaar was de fotowedstrijd in samenwerking met VIW Chili. Ook dat is een succes geworden. De jury buigt zich nu over de mogelijke winnaars. Er zijn 125 foto's ingestuurd. Deze worden bijna allemaal tentoongesteld in het Boudewijngebouw in Brussel, ism met het Vlaamse Parlement en VIW Brussel. Annemie en ik zijn jullie allemaal heel erg dankbaar dat jullie zo massaal jullie foto's hebben doorgestuurd.

754742149.JPGIn november hebben we het jaar afgesloten met onze jaarlijkse BBQ bij Wouter, het was heel gezellig, veel nieuwe gezichten, bezoekers en oude getrouwen. Maria en Wouter, bedankt voor jullie gastvrijheid.2930674844.JPG

De grafitti wandeling van Anke als laatste voltreffer was fantastisch. Anke, ik hoop dat je voor volgend jaar terug een tour voor ons klaar hebt.

En zoals een van de grafitti's ons wil duidelijk maken : Sueñar no cuesta nada, hebben we weer heel wat in petto voor het volgend jaar, volgen jullie mij in mijn enthousiasme?

 

 

VOOR IEDEREEN EEN VOORSPOEDIG NIEUWJAAR!

04:18 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.