29-11-11

Gebroeders Dardenne in BA

Vandaag start de week van de Cine europeo in INCAA Gaumont (plaza de los congresos). Morgen om 18.30 charla met de gebroeders Dardenne en meteen daarna om 20.30 de film "Le gamin au vélo".

15:57 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | |

Malba breidt uit

Malba krijgt waarschijnlijk vlug toestemming om zijn activiteiten uit te breiden en zo zijn invloed op het leiderschap in de kunst in latijns-amerika te vergroten. Eduardo Costantini begon met zijn privé-verzameling 15 jaar geleden een museum dat nu op nummer 1 staat van de kunstwereld in Zuid-Amerika. Frida Kahlo, Diego Rivera, Tarsila de Amaral, Berni en Xul Solar dwalen door de gangen van dit ultramoderne museum. Malba staat op de agenda van elke porteño en toerist als een stukje van het natuurlijke landschap van Buenos Aires. De stad is daarom bereid om mee te investeren in de nieuwe techniek van dialoog: de straat op met de kunst. De collectie zal meer plaats krijgen op Plaza Peru, de werken zullen er ingeplant worden door de urugayaan Carlos Ott, medewerker van Opera de la Bastilla in Parijs). De bedoeling is om zo weinig mogelijk aan het landschap van Plaza Peru te veranderen, ontworpen door Burle Mark, hoewel het werk van deze kunstenaar en landschapexpert deels verwoest is door vandalen in 1995. belgie2-1.jpg

De nieuwe dynamiek in de dialoog met de musea in deze stad, richt zich vooral op de vruchtbare voedingsbodem, niet alleen van toeristen, ook van de stadsbewoner zelf die hoge culturele interesses heeft. Net zoals in het MoMA is men ook naarbuiten gekomen met de kunst, de straat op, het plein en park in, ook al is dit museum van New York ook in privé handen, maar toch in nauwe samenwerking met de stad en de stadskas. De uitbreiding van Malba zou heel belangrijk zijn voor het museum: 1000 m meer expositie-ruimte, een aula, ateliers voor kinderen en een kunstgallerij met een doorzichtig dak zodat men de onderaardse gallerij van op het plein kan bekijken. Heel het gebouw zal hiervoor worden gereorganiseerd: de inkomhal met de mechanische trappen, het restaurant zal een andere inplanting krijgen met een appart cafe ontworpen door Rafael Moneo, die dat ook deed voor het Prada museum. De investering zal $us 6 milj kosten, twee jaar zullen de werken in beslag nemen waarvoor men 200 nieuwe jobs zal creëeren.

Het museum Malba in Buenos Aires is een van de meest complete musea in Latijns Amerika over de Latijnsamerikaanse kunst. Daarnaast doen ze geregeld actuele tentoonstellingen met moderne kunstenaars. Een verademing in het culturele leven van Buenos Aires. Daarboven op moet nog gezegd worden dat dit museum een prive museum is van de familie Constantini. Deze man is een geniale zakenman die cultuur en gezonde financien met elkaar verbindt. Hij is drie keer getrouwd geweest, beheert een fortuin en is 63 jaar. Hieronder een intervieuw met deze veelzijdige man uit de krant: La Nacion. Hij is zeer bescheiden, houdt een grote afstand tussen de liefhebbers van zijn museum en hemzelf en de vraag is nu: 'is het een koel heerschap of alleen maar verlegen?'

 LEES HET INTERVIEW

27-11-11

Urban Art in BA

Graffiti is een afbeelding of tekst die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf, verfstift (paintmarker), inkt of krassen is aangebracht. Vaak wordt graffiti beschouwd als vandalisme. Graffiti bestaat echter ook als kunst.

Graffiti is van alle tijden. Er is zelfs een spreekwoordover: gekken en dwazen schrijven hun namen op muren en glazen. Het volk van de Vandalen was bekend om zijn graffiti. De Romeinen uit de klassieke oudheid schreven ook op hun muren en monumenten, bijvoorbeeld in Pompei. In Rome is er graffiti gevonden die de Vikingen daar hebben aangebracht. De neanderthalers maakten tekeningen in rotsen. Ook de Egyptenaren stonden bekend om hun graffiti, de hiërogliefen. De Romeinen hadden zo ook hun graffiti, dit waren vooral politieke uitspraken en aankondigingen van gladiatorenspelen.

 

Eind jaren zestig nemen New Yorkse jongeren de gewoonte over van de straatjeugd uit Philadelphia om met een viltstift hun schuilnamen vliegensvlug op treinstellen en op metro's te plaatsen - vergelijk de geurvlag uit de biologie.  Graffiti wordt gezien als belangrijk onderdeel van de hiphop-cultuur.

zover wikipedia.

Grafitti kennen we vooral voor de onleesbare namen die we overal zien. Zij worden tag genoemd. Maar het duurde niet lang of gerenomeerde artiesten bewerkte mooie abstracte kunst als grafitti. In Argentinie is de grafitti gegroeid uit de muurschilderingen die in waren, vooral in katholieke middens. Men bracht muurschilderingen aan in kerken, omdat doek te duur was. De sociale muurschilderingen slopen Argentinie binnen vanuit Mexico en Cuba. Bij de moderne grafitti artiesten vloeiden deze twee kunst of expressievormen naar elkaar toe. In de straten van Buenos Aires zien we verschillende stijlen en enkele zeer bekende artiesten die we met een beetje kennis, vlug herkennen. Deze 'maestros' worden gerespecteerd en bijna nooit overschilderd. Het is juist de kunst bij grafitti om respect af te dwingen bij je mede-grafittisten zodat ze jou werk respecteren.

Grafitti is een hiphop movement, urban-art, dus heel veranderlijk. De ene week zie je een grafitti, de andere week is hij overschilderd. De competitie is een spel van schilderen en overschilderen. In Argentinie, vooral Buenos Aires, heb je ook de stencils, dit zijn chablons die gespoten worden en in wijken meermaals te vinden zijn. De laatste tijd worden deze vooral gebruikt om reclame te maken voor theaterstukken of politieke campagne te voeren.

De tocht van Anke was een juweeltje. Haar deskundige uitleg werd op een zeer vloeiende en interessante manier gegeven. We leerden de werken kennen van Jaz, en andere gekende, we onderscheiden lekijke van mooie, de politiek geladen en de estetische werken. Hier een overzicht, want in dit thema zeggen beelden meer dan holle woorden.

Een klein stripverhaal over de grafitti-tour van Anke.

 

De tour begon in Palermo, waar we de eerste richtlijnen kregen: Grafitti is in deze muurschildering vooral bedoeld om de wijk op te fraaien, een cooperatieve samensmelting van verschillende artiesten. Onder de boom vonden we de nodige schaduw om dit werk te bestuderen.

 

P1190123-1.JPG

P1190124-2.JPG

P1190125-3.JPG

We hadden enige moeite om het te lezen, maar Anke hielp wat:

SOÑAR NO CUESTA NADA

Die wijze raad knoopten we in onze oren en we gingen verder. De dagen worden langer, de zon is ongenadelijk, de hitte onverdraaglijk, dus...is het hier in dit zuidelijk halfrond KERSTTIJD!

Spijtig genoeg houden de grafitti-mannen niet van de kerstman, want in de loop van deze week is hij reeds helemaal overschilderd, hier en daar zien we nog iets van 'el gordo' zoals hij hier genoemd wordt:

P1190130.JPG

P1190134.JPG

Is het alleen maar een inbeelding van mij, of is de Urban-Art een passie van onze gids?

De WC rol die we zien is een stencil, die we later vaker zullen tegenkomen, een gespoten chablon.

P1190140.JPG

Weer een stencil in de vorm van de Eternaut, een Argentijns stripverhaal uit de jaren 50. Hij wordt de laatste tijd gebruikt met het gezicht van Kirchner(hier niet), als de redder van de wereld, net zoals de Eternaut. De schrijver is een rechtzaak begonnen tegen dit 'misbruik' maar het is in der minne geregeld.

P1190135.JPG

Grafitti is niet alleen met spuitbussen, hier zien we nog een restant van een papieren collage, in de vorm van een meisje, deze soort biedt weinig weerstand der tijd.

P1190146.JPG

De goeie krijgen vaak commerciele opdrachten, zoals deze winkel van MacStation in Palermo. Deze grafitti wordt gerespecteerd door de andere grafittisten, vooral, volgens onze gids, omdat deze artiest heel geliefd is en zich sociaal engageerd.

Toch blijft grafitti een schreeuw naar kunst, zoals dezelfde artiest in de Mac winkel demonstreert.

P1190145.JPG

P1190150.JPG

De volgende grafitti werd ook in opdracht gemaakt, van een restaurant in Palermo, misschien het volgende artikel in LAMBIK, want onze culinaire reporters trokken er diezelfde avond nog naartoe. Deze grafitti is een juweeltje waarin de artiest zijn filosofie in uitlegt.

P1190152.JPG

P1190153.JPG

Een andere opdracht voor gevelverfraaing, verweven met urban-nature

P1190157-1.JPG

Er werd herhaaldelijk gediscusieerd over de vraag of grafitti vandalisme is, en of het altijd mooi moet zijn. We draaien onze rug naar de vervuiling en kijken naar de juweeltjes.

P1190158.JPG

P1190159.JPG

Tot in de details afgewerkt

P1190156.JPG

P1190160.JPG

Even geraakten we in een politieke discutie verwikkeld: Che, ustedes, con tu mano en tu corazon, de quien son los malvinas, de Inglaterra o de Argentina?

Het prompte antwoord van de dapperste onder de Galliers was:

De Belgica!

P1190162.JPG

Maar nu we juist bijna een nieuwe regering hebben, lieten we de politiek over aan de experten en verdiepten we ons verder in de kunst en wijze levenservaring:

P1190164.JPG

 

P1190170.JPG

Bij deze hitte en na kilometers lopen, zou je zo bij vissen in het water springen. Urban Art is niet alleen grafitti, en van wandelen wordt je dorstig. Onze gids was op al die dingen voorzien en had haar tas vol heerlijk fris water.

Deze gevel is gemaakt van mozaik gebroken porcelein en aardewerk, veel woorden heb je hier niet voor nodig.

P1190167.JPG

P1190174.JPG

Ook dit is een werk met gemengde technieken: ijzersculptuur, mozaik en grafitti/muurschildering

P1190175.JPG

05:14 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | |

Grafitti Deel II

Tussen al het grafitti geweld een juweeltje van een muurschildering, op ruwe plaaster werkte een groep artiesten samen om de vuile muur op te frissen. De zon scheen op onze hersenen en dat gaf aan eentje onder ons de verlichting om te zien dat deze muurschildering een kopij was van de straat zelf. Heldere momenten zoals dit zijn zeldzaam en daarom zo mooi.

P1190177.JPG

We zwaaien zelf naar de buren die voorbij wandelen, het lijken wel de roddeltantes uit de seefhoek, maar ik kan me vergissen.

P1190178.JPG

P1190179.JPG

mooi?

P1190180.JPG

Schreeuwend?

P1190176.JPG

Lelijk?

Heeft de grafitti u nog steeds niet overtuigd? Geen erg, onze gids was nog niet aan het einde van haar latijn. Sommigen onder ons wel, onderandere deze ik..., maar de frisheid en de passie van de gids sleurde me voort. Weet u dat er eindeloze straten zijn in Buenos Aires zonder cafe's? Voor mij was dit ook een nieuw gegeven, en geen cafe, geen wc...

Maar zoals aan elke voorstelling of vuurwerk op het einde een bouquet komt, loop even mee, vanuit uw luie zetel, en geniet in deel drie.

05:12 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Grafitti Deel III

P1190182.JPG

Een madona met slang

P1190184.JPG

een OHM moment

P1190188-1.JPG

en op den duur zie je overal grafitti in

P1190189.JPG

Urban Art heeft ook zijn tegenstanders. Net als je een foto wil trekken, parkeert zo een cultuurbarbaar zijn 'wagen' ervoor. tja je bent dan ook in het land waar de auto nog steeds koning is. Eigenlijk was deze maar een afleidingsmaneuver van onze gids die even in de Chinese supermarkt haar schoen liet repareren. Het moment supreme kwam om de hoek....

.....

.......

en Jaz in al zijn schoonheid.

P1190193.JPG

P1190194.JPG

Nu even zonder de twee verdwaalde buurtbewoners

P1190195.JPG

En nog eentje omdat het zo prachtig is

Deze grafitist is herkenbaar voor zijn strijdende elementen en zijn strepen en vooral voor zijn pracht en dieptegang, zomaar ergens op de straat tussen de chinese supermarkt en de vervuilende garagisten

P1190198.JPG

Kijk naar dat heldere water, het licht en de vissen, je zou zo een duik nemen in deze verzingende hitte. Een plezier om zo op de bus te wachten.

P1190199.JPG

Een plezantje zomaar zelf gevonden.

P1190205.JPG

en dan nu .... het moment supreme (accent vind ik niet)...

Eerst moesten we de fotograaf, met name Luc, tegenhouden die een Amerikaanse bus toeristen te lijf wilden gaan.

Het mekka van de grafitti ziet u in deel vier.

05:11 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grafitti, muurkunst, stadskunst |  Facebook | |

Grafitti : de bloemekee

P1190207.JPG

Nog even probeerde een moedige Amerikaan voor het toestel van Luc te springen, maar 1 blik bracht hem op andere ideeën.

grafitti.JPG

Om deze straatgeweldige kunst beter te aanschouwen, boek je best een tour bij Anke, een creme van een gidse

P1190232.JPG

Dit kan alleen van een Argentijn komen, want de Belgen vonden wel

hun verdiende pintje!

P1190252.JPG

hier uiteraard niet....

Wel Hier:

Een mooi einde van een prachtige wandeling, zoals gewoonlijk:

de afwezigen hadden dik ongelijk.

P1190257.JPG

EINDE

Omdat jullie het zijn nog enkele bisnummertjes

P1190256.JPG

grafitti2.JPG

Jaarlijks asado

Onze jaarlijkse asado was weer een voltreffer. Bram had bezoek: zijn ouders en vrienden en bij deze waren we vlug volzet. Verder waren Marcelo en Tine, Michael, Wouter en Maria, Tom en Elise en Rein en Juan aanwezig. Het was wederom om duimen en vingers af te likken, een gezellig onderonsje zoals alleen Wouter en Maria dat klaarkrijgen in hun tuin en prachtige keuken. En de harde werkers die op tijd waren hebben weer een nieuw recept geleerd, deze keer van Maria: een volledige paprika op het open gasvuur leggen, tot de pel goed aangebrand is, daarna kan je deze pel makkelijk verwijderen en heb je ideaal gestoomd paprikavlees dat je makkelijk kan marineren, LEKKER!

Enkele foto's om dit te bewijzen:

Documents7.jpg

24-11-11

KARAAN Belgisch merk in Argentinië

305832_135250999914265_135238376582194_135298_396716894_n.jpg
We hadden het hier al eens over Karaan De Wit, de Belgische die in Santa Fe (provincie) een atelier heeft en op verschillende weefgetouwen prachtige textielproducten maakt. Nu heeft ze haar merk kant en klaar.KARAAN 387796_291293734235455_100000644930606_935051_1801258612_n(3).jpgmisschien wel het eerste Belgische merk 'hecho en argentina'. Haar producten zijn online te koop en worden verstuurd naar Capital zonder problemen.
meer info vind je op haar facebook.
Mooi voor onder de kerstboom! Ze worden in BA geleverd als je op voorhand besteld. Nog voor kerst komen ze dan toe, persoonlijk geleverd. Prijs: 80$

17:16 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Belgische urbanisatie in Buenos Aires

Charla del arquitecto Guy Van Beeck
«Contrat de barrio sustentable»
Un programa de revitalización participativo en Bruselas

Martes 29 de noviembre a las 19 hs.
En Defensa 223. Entrada libre y gratuita.

El arquitecto Guy Van Beeck trabaja actualmente en el Servicio de Renovación Urbana de Anderlecht, una de las diecinueve municipalidades que constituyen la Región de Bruselas Capital. Se desempeña desde el año 2005 como jefe de proyecto, a cargo de la gestión de distintos contratos de barrio. Durante más de diez años, trabajó en Buenos Aires y en Rosario sobre temas referidos a la recuperación urbana y a la historia de la arquitectura porteña, colaborando con el Museo de la Ciudad en algunos de esos temas.

más información

15:30 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Sinterklaas in Buenos Aires

Zondag 4 december komt Sinterklaas weer naar Buenos Aires!

Waar:             Balcarce 2048, Martinez
Wanneer:       zondag 4 december om 10.00 uur
Bijdrage:          20 pesos voor het eerste kind. 10 pesos voor elk volgend kind.
                       

Beste ouders/ verzorgers,

De Nederlandse Vereniging en de Knikkers organiseren samen opnieuw een Sinterklaasfeest.
De Sinterklaasviering vindt plaats op zondag 4 december bij de familie Rothuizen thuis.
Om 10.00 uur verwachten we Sinterklaas en hopelijk ook zijn pieten met de cadeautjes.

Wij hopen op een grote opkomst van de Nederlandse gemeenschap in Buenos Aires. Wij stellen het zeer op prijs als u van te voren laat weten of u 4 december aanwezig bent om Sinterklaas te ontvangen in Martinez. Wij willen u vragen of u een cadeautje wilt kopen voor uw eigen kind(eren) en deze zou willen langsbrengen bij een van de onderstaande adressen. Bij de adressen staan ook dagen/tijden vermeld wanneer u de cadeautjes af kunt geven. De cadeautjes kunnen alleen op deze tijdstippen afgeleverd worden, op 4 december zelf is hier geen gelegenheid meer voor. Vermeld duidelijk de voor- en achternaam van uw kind op het pakje.
Wij zouden het fijn vinden als de verschillen in cadeautjes van de kinderen niet te groot zijn en daarom vragen wij u om een cadeautje te kopen van maximaal  80 pesos.

Mocht u het leuk vinden dat Sinterklaas in zijn grote boek wat vertelt over uw kind(eren) dan kunt u deze tot en met donderdag 1 december insturen via onderstaand e-mailadres.
Dit jaar is er tijdens de viering weer plaats voor een paar optredens voor Sinterklaas. Vindt uw kind het leuk om een gedichtje voor te dragen, een dansje te doen, een liedje te zingen of te spelen op een instrument dan kan dat! Optredens graag tijdig aangeven, ook via onderstaand e-mailadres.

We hopen u allemaal te zien op 4 december in Martinez!

Met vriendelijke groeten,

namens de Nederlandse Vereniging en de Knikkers.

Aanmelden voor de Sinterklaasviering, de tekstjes voor in het grote boek van Sinterklaas en het opgeven voor een optreden kan via Femke Otter (leerkracht van de Knikkers)
e-mail:
deknikkers@gmail.com                tel.:  11 5347 7304
 

Adressen voor het afleveren van de cadeautjes. Let op deze kunnen alleen afgeleverd worden op de tijden die aangegeven worden.  Vermeld duidelijk de voor- en achternaam op het cadeautje!

1.       Wouter Joustra, Pasteur 864, Martinez.

        info@nedver.org
        Inleverdagen: Maandag 28 november tot en met vrijdag 3 december  voor 11.00 of na 18.00

2.       Femke Otter, Soler 3395, Palermo
T
el:  11 5347 7304

Inleverdagen: Maandag 28 november tussen 12.00 en 17.00               

                       Woensdag 30 december tussen17.00 – 21.00
                        Vrijdag 2 december tussen 10.00 – 13.00

De sint vorig jaar in het centro cultural Caraguata
21-11-11

Belgische ondernemers in Argentinie

Valija Chica ofrece a las empresas una manera diferente de premiar o motivar a sus empleados. Y tiene una pata para clientes individuales. Las opciones van desde una salida de tipo familiar a tomar un whisky en el glacial Perito Moreno.

lees heel het artikel over Valija Chica en de ondernemende Belg, Wouter Van Landeghem hier

1228972148Valija_chica_regalos_360x270.jpg

20-11-11

Vlaamse handel in het buitenland

 

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft een handelsmissie in India achter de rug. Dit land is de op een na snelste economische groeier ter wereld. De handelsmissie had als hoofddoel om het pad te effenen voor Vlaamse bedrijven die er zaken willen doen. De BRIC-landen (Brazilie, Rusland, Indie en China) zijn interessant voor de europese markt. Het zijn de snelst groeiende landen ter wereld met een waaier aan opportuniteiten voor Europese bedrijven. Vlaamse bedrijven exporteerden vorig jaar voor 6.7 miljard euro naar India. Hierbij staat de diamanthandel bovenaan. Vlaanderen wil nu diversifiëren in zijn export naar dit land. Na China is India zeker een goede keuze als handelspartner van Vlaanderen. De minister-president Peeters opende in Mumbai een nieuwe vestiging van de Belgische schuimrubberfabrikant Recticel. Het schuimrubberbedrijf van Vlaamse bodem opende met een 'pooja' , de inwijdingsceremonie volgens de hindoe-traditie. Recticel richt zich vooral naar de Indiase auto-industrie en de bh-cups. Zij verwachten om tegen 2015 een omzet te draaien van 10 milj euro in het land. Ook andere Belgische bedrijven sprongen op de kar van de handelsmissie van Vlaanderen. De baggeraars, DEME en Denul zouden kortelings makkelijker een contract in de wacht kunnen slepen. Peeters onderhandelde met de Indiase overheid om de tax die het moeilijk maakt voor buitenlandse bedrijven, af te schaffen. Deze belofte kreeg hij mee.

 80 procent van wat in India geproduceerd wordt, is voor de binnenlandse markt bestemd. In veel gevallen noodgedwongen, omdat Indiase bedrijven vaak niet kunnen voldoen aan de buitenlandse kwaliteitseisen. Ook in de omgekeerde richting kunnen de handelsrelaties nog verbeteren. Peeters wil Indiase investeerders aanmoedigen om zaken te doen met Vlaanderen. Zondagnamiddag sprak hij met Indiase zakenlui op een regionale meeting van het World Economic Forum.

Met de aanhoudende eurocrisis houdt India de ogen op Europa gericht. De kranten staan er vol van de politieke ontwikkelingen in Italië en Griekenland. 'Ze verwachten dat de eurocrisis opgelost geraakt. Direct ondervinden ze daarvan niet de gevolgen, maar onrechtstreeks wel', zegt Peeters daarover. 

Om de knelpunten in de handelsrelaties weg te werken, onderhandelen Europa en India al vier jaar over een vrijhandelsakkoord. Ook Peeters verwacht daar veel van en hoopt dat dit akkoord de komende maanden kan afgerond worden. India heeft immers verkiezingen in 2014 en al te lang uitstel zou het akkoord immers op de lange baan kunnen schuiven.

Bron: Belga

 

15:47 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Grafitti tour

GELIEVE IN TE SCHRIJVEN VOOR DE TOUR VAN ZATERDAG 26 NOVEMBER MET ANKE. MEER INFO VIND JE HIER


INSCHRIJVEN BIJ REINCASTLE@HOTMAIL.COM

14:46 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Vergeten provincies

test3-voorkant.jpgOp 15 december is VIW thuis in het Vlaams Parlement. Die namiddag organiseert de stichting Vlamingen in de Wereld  een forum onder de noemer "De Vergeten Vlaamse provincie", waar Vlaamse parlementsleden zullen debatteren over het regionaal stemrecht en het Nederlandstalig onderwijs in het buitenland. Twee hete hangijzers voor VIW, waar traag maar zeker vooruitgang wordt geboekt. En net daarom houden we het ijzer warm, zodat het kan gesmeden worden. Hebt u belangstelling voor de thema’s of wil u graag aanwezig zijn, contacteer de stichting dan zeker via info@viw.be


Meer nieuws heet van de naald op Ezine van VIW

17-11-11

Dia del Rey de Belgica

Overal in de stad kan je lezen : Clarin miente. Maar dat is niet altijd zo. De Belgische gemeenschap aan het woord via onze ambassadeur, de heer Thomas Antoine. Het artikel verscheen in Clarin van 17/11. Als je vandaag nog geen krant gekocht hebt, doe het dan snel!

img010.jpg

img013.jpg

19:10 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

08-11-11

Jaarlijkse BBQ

We zijn weer toe aan ons jaarlijk asado om het werkjaar af te sluiten. Dit gaat door in de tuin van Wouter en Maria in Parque Patricios. Het is de bedoeling dat we in de voormiddag naar daar afzakken, onze handen uit de mouwen steken en een asado in elkaar steken. De ingredienten enzo zijn reeds ter plaatse. Inschrijven tot vrijdagavond, zodat we nog tijd hebben om alles aan te kopen. Een flesje wijn mag je altijd zelf meebrengen, of twee of drie..De prijs per persoon wordt dan ter plaatse berekend, naargelang de inkopen.

WIE KOMT ER NAAR WOUTER'S ASADO?

ZONDAG 13 NOVEMBER, DEZE ZONDAG DUS, ROND 12 U VOOR DIEGENE DIE MEE WILLEN KOKEN, EN VOOR DE MEE-EETERS ZAL HET ASADO KLAAR ZIJN ROND 15 U, PEINS IK

 

VLUG INSCHRIJVEN IS DE BOODSCHAP!

BIJ REGEN WORDT HET AFGELAST


BBQ vorig jaar

3128902439.2.jpg


22:31 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

06-11-11

Landverhuizers uit de 19de eeuw

De Vlamingen keerden masaal België de rug toe, ze pakten hebben en houden en trokken ofwel maar Frankrijk waar veel werk was en lekkerder eten, of men ging naar Transvaal waar goed werd betaald voor een werkman die Nederlands sprak, zo een 25fr. per dag alstublieft, of men trok naar het verre ongekende Argentinië. Wat men daar ging zoeken wist niemand en er werd heel wat over geschreven in de Vaderlandsche pers uit die tijd. Even een overzichtje van 1889 uit Het Volksbelang uit Gent.

En wat cijfermateriaal over andere landen.

19:53 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | |

L&M leren hun volk eten

due,restaurants buenos aires,eten in buenos aires,restaurant due en recoleta,eten met de vlamingenHet etentje in Due was een groot succes. Een grote dank aan L&M die het allemaal georganiseerd hadden. Het eten was lekker en de sfeer gezellig. We namen afscheid van Sebastiaan, 'het ga je goed en veel succes met je bijna startende carriere!'.

We vierden de verjaardag van L&M en hun residentie, waar ze heel trots op mogen zijn! De Argentijnse tradities om te vechten tegen de burocratie en geduldig in de rij te staan, kennen ze al, nu is het de beurt aan de geneugten des Argentijnen en daarom kregen ze een mate!

 

 

Het restaurant DUE is klein,  maar de keuken kan grootse dingen aan: de vis, de kip met zwezerikken, de heerlijke saus bij het varkensvlees, het was allemaal uitstekend en tot in de puntjes verzorgd. Het broodmandje was lekker gevarieerd. Dit brood kan je er ook zo kopen om thuis lekker te smullen van bijvoorbeeld een broodje americain...

PB020174.JPGPB020175.JPG......Dat we genoten hebben, dat ziet u van verre........

PB030176.JPG

05-11-11

Noche de los museos Buenos Aires

TIGRE POSTAL FRENTE jpeg .jpg

Postal caraguata dorso. jpeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

02-11-11

Touren in grafitti

PORQUE ES LINDO PINTAR” 

STEDELIJKE INTERVENTIES IN BUENOS AIRES

 

P1010041.JPGDe laatste decennia werd Buenos Aires de bestemming bij uitstek voor straatartiesten, voor zij die de muren van de stad omtoveren tot ware kunstwerken. Beïnvloed door uiteenlopende tradities, zoals het Latijns-Amerikaanse muralisme en de graffiti die in de anonimiteit van verscheidene Noord-Amerikaanse steden tot stand kwam, maken zij een uniek en divers picturaal en thematisch geheel.
Tijdens deze wandeling leiden we de bezoekers rond langs muurschilderingen en graffiti, terwijl we vertellen over hun relatie met de Argentijnse geschiedenis. Het zal duidelijk worden dat de urbane artistieke expressie weinig limieten kent en dat de grens tussen de officiële artistieke circuits en de ‘street art’ geleidelijk vervaagt.
 
 
wie gaat er mee op 26 november met Anke?
 
Anke organiseert voor VIA een rondleiding in de wereld van de grafitti in Palermo.

Prijs: 70 pesos per persoon, inclusief drankje op het einde van de rondleiding.
Trefpunt: Kruising Darregueyra en Charcas (Palermo Soho)
Uur: 14:00
 

01:23 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |