08-08-11

Etentje VIA

Ons maandelijks etentje zit er weer op. Niet iedereen heeft deze keer zijn bordje leeggegeten. De punten liepen redelijk uiteen: van 8.5/10 tot -5. Er was ook twijfel over of het schaap dan wel een varkentje was. Alles werd daarna weer gladgestreken door de Vlaamse relativiteitstheorie. Een Franse keuken door een Argentijnse kok is in dit geval niet echt een geslaagde formule. De kok bleef dan wel even mooi en de mozo was ook een 'mozo', terwijl de haas iets te hoog gesprongen was en het lam ergens verdwaald bleek te zijn in de varkensstal. El Besón kreeg niet van iedereen een kus bij afscheid. Maar het gezelschap was eens te meer een schot in de roos, de avond was heel gezellig om in een cliché te vervallen. En we kijken al uit naar de volgende eerste woensdag van september. Op 7 september worden we om 20.30 verwacht in niets minder dan Club Eros, weer een gewaagde onderneming.

cluberos1.jpgClub Eros is iets unieks, vandaar dat het al dadelijk mijn voorkeur wegdraagt. Toch ben ik na het avontuur in Besón iets voorzichter en steek ik hier en daar mijn voelsprieten uit om meer informatie te krijgen over deze koude lelijke helverlichte refter van een eeuwen oude voetbalschool voor kinderen. Club Eros, waarin niets maar dan ook niets erotieks moet achter gezocht worden, ligt in hartje Palermo. Geen idee of het -soho, -hollywood is, wel ben ik zeker dat het niet -Bosque en niet -Chico is. Volgens een gerenomeerde gastronomische journaliste is het een bezoek zeker waard. Je moet dan wel tussen de lijntjes blijven: milanesa, asado en pastaeros+resto.jpg. Argentijnser kan het niet.

Een andere Belgische experte zei me dat ze 'gehoord' had dat het inderdaad de moeite is om eens langs te gaan. In verschillende blogs wordt de zaak ook als een bezienswaardigheid vermeld. Het feit is wel dat we niet kunnen reserveren, maar voor 21 uur komt er niemand en is er nog veel plaats, bevestigde de 'mozo', ook een bezienswaardigheid. De koffie die de experten van gastronomische desastres van VIA er gedronken hebben, was lekker. Voor 7 september wordt het nog eens culinair getest, zodat we de geruchten kunnen ontkrachten of bevestigen. Daarna wordt officieel de beslissing genomen.

Wat u wel al kan noteren is: WOENSDAG 7 SEPTEMBER 20.30 SOMEWHERE IN BA.

bronnen:

Pappyn

Cecilia Declerck

Gringos in palermo

15:34 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.