30-07-11

We gaan de Franse slag op

De eerste woensdag van de maand komt eraan. De vakantie zit erop, kindjes naar school en vroeg naar bed. De rust keert weer in parken en op pleinen. Belgen komen druppelsgewijs terug naar BA, tijd dat VIA weer eens op stap gaat. Het VIA-cul team trok op onderzoek uit. We testen de koffies in club Eros, bespioneerden Arabieren op vliegende tapijten, haalden onze neus op voor eethuisjes die de naam 'huisje' niet eens waard waren, keken toe hoe Grieken werkten en pizzameisjes vriendelijk plaats zochten voor 12 mensen waar er maar 5 konden zitten.

Na ettelijke kilometers vonden we toch wat we zochten. De culinaire reis rond de wereld van VIA wordt hiermee verder gezet. We waren ergens gebleven tussen de Argentijnse en Italiaanse keuken, we steken nu over naar la douce France. Op de fijne grens tussen Villa Crespo en Palermo, daar waar Osvaldo Pugliese zich thuis voelde, waar een barrio nog barrio is en hollywood veraf lijkt, vond ik een verborgen culinair juweeltje. In een wijkrestaurant 'Besón'.

george_clooney_galardonado1.jpgDe garcon is een rasechte Fransman. De kok een sympathieke Argentijn met Franse interesse en lookalike George Cloony, maakt voor ons konijn in donker bier, stoofpotje van schaap en huisgemaakte pastas. Dapper als wij Belgen zijn, gaan we er eens proeven zodat ook wij kunnen meespreken over de verborgen culinaire schatten van Buenos Aires.

Bekijk hier hun website en schrijf me VLUG of je meegaat, dinsdag ten laatste moet ik reserveren.

Besón   60$ gemiddeld/persoon rekening Dutch way

Castillon 501 juist op de hoek Castillon/Malabia

4 cuadras van Subte B Rode lijn, station Malabia.

Om 21 uur woensdag 3 augustus

RESERVEREN NU!

14:05 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.