27-07-11

B'expats houden vast aan Belgische producten

Er zijn waarschijnlijk verschillende onder ons die meegedaan hebben aan de enquete van Ann Deckers. Zij contacteerde VIW om vrijwilligers te vinden in het buitenland voor haar thesis. Haar bevindingen zijn af, haar Thesis is geschreven en ze is geslaagd ook.

Ann bedankte iedereen in een mail voor de medewerking, wat niet elke dag gebeurd. Zij geeft in het volgende VIW magazine tekst en uitleg van haar bevindingen.
Meer dan 90 procent van de Vlamingen die in het buitenland wonen en die België bezoeken, brengt geregeld Belgische producten mee terug naar zijn nieuwe thuis. Dat blijkt uit de masterscriptie van Ann Deckers aan de Universiteit Antwerpen. De helft van de ondervraagden brengt zelfs altijd producten mee. De verkrijgbaarheid van Belgische producten en de frequentie van terugkeer naar België heeft een positieve invloed op de consumptie ervan. Indien het product beschikbaar is, zal men het ook vaker kopen. Onder meer sauzen worden massaal meegebracht. Daarnaast scoren chocopasta, hagelslag en bruine suiker ook hoog in de lijsten. Ook broodbeleg zoals kaas, charcuterie en salades werden vaak vermeld. Er wonen naar schatting meer dan 500.000 Vlamingen in het buitenland. De redenen waarom Vlamingen naar het buitenland trekken, variëren. De job is de voornaamste reden. Daarop volgt het werk van de partner en relatie of huwelijk. De band met het thuisland wordt echter niet verbroken. Meer dan 85 procent reist jaarlijks een of meerdere keren naar België. Voor de scriptie werd via verschillende organisaties contact opgenomen met Vlamingen die in het buitenland verblijven. In totaal werden 1.117 mensen ondervraagd.

Lees een interview met Ann deckers in de volgende editie van het VIW-magazine. Het magazine ligt steeds ter inzage in de wachthall van de ambassade,  in de bib ( in Via Via) kan je het smorgens tot 13u inkijken, en je kan je ook abonneren bij VIW.be

16:46 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.