19-07-11

LAMBIK landde in Buenos Aires

283467_10150251565111401_615456400_7847734_3091094_n.jpg

In het zaaltje achter in de resto bar Via Via Buenos Aires, Joker's reiscafé, werd vrijdag 15 juli het nieuwe Belgische tijdschrift in Argentinië voorgesteld aan het grote publiek. Dit in aanwezigheid van de heer ambassadeur vanDSCN5265-2.JPG België, de heer Thomas Antoine, de vertegenwoordiger van FIT, Flanders Investments&Trade, de heer Jan De Moor en de vertegenwoordigster van VIW in Argentinie, Rein Remaut. De hoofdredacteur en journalist Tom Dieusaert opende de receptie met een welkomstwoord. Daarna gaf mevrDSCN5276.JPGouw Rein Remaut een speech over de Belgische cultuur in het buitenland en vooral de zin om het versnipperde Belgische culturele landschap te verenigen. Deze taak zou LAMBIK op zijn schouders nemen. De ambassadeur lichtte toen de figuur van Lambik toe aan het Argentijnse publiek: de sympathieke anti-held die het op het einde toch altijd redt en tevens ook de naam van een heerlijk, misschien wel 's werelds beste, Brussels bier: de Gueuze Lambiek. Zelf had de heer Anthoine ook een doos van dit bier mee voor de aanwezigen.

Via Via verzorgde de receptie, gesponserd door VIW, en zoals steeds was dat tot in de puntjes verzoDSCN5283.JPGrgd, dit door de samenwerking met Michael Engelen die de coordinatie deed tussen de redactie van LAMBIK en het trio van Via Via, Kaat, Puntu en Edu. De keuze van een puntzakje frietjes met mayonaise en de Gueuze van de heer ambassadeur maakte de receptie tot een Belgische lekkernij. De lachende gezichten van de genodigden en hun aantal spreekt boekdelen over de kwaliteit en de verwachtingen van het nieuwe Belgische tijdschrift in Argentinië. LAMBIK deed zijn naam alle eer aan: als anti-held die de situatie redt en als beste Belgische bier van de wereld. Dit tijdschrift kan niet anders dan het succes krijgen dat het verdient en de Vlaamse feestdag werd zo ook in alle luister gevierd.

Ik wil al de aanwezigen bedanken voor hun warme gelukwensen en felicitaties aan het redactie team van LAMBIK. Vooral Maité Spanjaert, medewerkster-stageaire van het tijdschrift, werd gemist. Zij is momenteel ergens in Brazilië en we willen haar graag de felicitaties die we ontvangen hebben, doorgeven. Ook wil ik al de medewerkers en vooral mijn collega Tom bedanken voor de fijne en spannende samenwerking.

U kan langs hier een exemplaar aanvragen en inschrijven voor een jaarabonnement oktober 2011-2012. Als u verder op de hoogte wil blijven van de persaandacht en de verdere capriolen van LAMBIK, kan u de website bezoeken van Revista Lambik.

Rein Remaut

Foto's: huisfotograaf VIA : Luc Verhaegen.

Collages1.jpg


***

En una velada muy simpática en la galería de arte del resto bar Via Via en la calle chile 324 (San Telmo) , con la presencia del flamante embajador del reino de Bélgica en Argentina Thomas Antoine , la presidenta de los Flamencos de Argentina Rein Remault junto a su colega el periodista Tom Dieusaert presentaron la revista LAMBIK.
La nueva revista es una iniciativa de la organización Flamencos en Argentina . VIA y la agencia de prensa belga PRENSA NUEVA. Saldrá tres veces por año y se puede suscribir por 50 pesos anuales (los tres números) .
(revistalambik@gmail.com).


Rein Remaut en la presentación de la revista resalto que Lambik, es el icono del cómic belga y a la vez el nombre de una cerveza bruselense, que la nueva revista pretende unificar el salpicado paisaje cultural belga como un arco iris, lleno de colores en toda su diversidad. Que existe un interés real de parte de los argentinos para conocer la historia de nuestro país, la cultura de la cerveza, el arte y los comics.

FVS

17:48 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | |

Commentaren

Wij wensen LAMBIK veel succes toe!

Vlamingen in de Wereld (VIW) is een actief netwerk van Vlamingen over de hele wereld.
Wij willen een band smeden en onderhouden tussen Vlaanderen en al de uitgeweken Vlamingen in Europa en in alle continenten, emigranten en expats.

Gepost door: VIW | 23-07-11

De commentaren zijn gesloten.