25-06-11

Belgisch monument in Villaguay

De Belgische vereniging in Villaguay, Entre Rios, stelden deze week een Belgisch monument voor voor de nieuwe autoweg in het Noorden. De volksvertegenwoordiger Fuertes ontving de Belgische gemeenschap van Villaguay en luisterden naar de details van de plannen. De voorzitter en leden van het bestuur van de Belgische vereniging, Heriberto Devetter, Gabriela Lencina Den Dauw en Claudio Borjas, stelden het plan voor aan de volksvertegenwoordiger. Het zou een eerbetuig zijn aan de gemeenschap van Oudenaerde die in de 18de/19de eeuw immigreerden naar Argentinie. Het Belgische monument zou komen op het ronde punt van de weg, juist aan de nieuwe afrit naar Villaguay. De Belgische organisatie zei dat ze reeds een positief antwoord kregen van de Provincieraad. Nu stak ook de volksvertegenwoordiger Fuertes een riem onder het hart en zei dat hij het plan zou steunen.

Foto Monumento Primer Centenario de la Colonización Belga._640x480.JPG

Reeds bestaand monument op het centraal plein in Villaguay.

 

VILLAGUAY 24-06-2011

EL INTENDENTE FUERTES RECIBIÓ A MIEMBROS DE LA COMUNIDAD BELGA

La comunidad belga de Villaguay ha presentado un proyecto para la construcción de un monumento en la autovía norte. El Intendente Fuertes recibió a integrantes de esa colectividad quienes le informaron detalles de la obra a ejecutar.
En horas del mediodía de ayer visitaron al jefe comunal los vecinos Heriberto Devetter, Gabriela Lencina Den Dauw y Claudio Borjas quienes dialogaron con el Intendente Fuertes sobre el proyecto de un monumento en homenaje a la colectividad de Ourdennarde a levantarse en la plazoleta que divide las dos vías del nuevo acceso norte de Villaguay.
Los miembros de la Colectividad Belga indicaron que ya se recibió la factibilidad vial otorgada por la Dirección Provincial de Vialidad, por lo que se planifica llevar adelante la obra que se localizará a la altura de la Estación Repetidora. Los costos que demande este proyecto serán afrontados por la institución, en tanto el Intendente Fuertes anunció que el municipio acompañara y brindará apoyo para concretar esta iniciativa.

04:03 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook | |

Commentaren

Beste,

een tijd geleden stuurde ik jullie een mail met de vraag naar informatie over een Belgische luchtvaartpionier die in 1910 in Argentinië kwam vliegen. Spijtig genoeg kreeg ik geen antwoord.
Mijn artikel staat ondertussen online
http://www.hangarflying.be/nl/content/l%C3%A9opold-en-michel-dolphyn-pioniers-argentini%C3%AB

Info blijft welkom.
Frans Van Humbeek
Luchtvaartjournalist

Gepost door: Van Humbeek Frans | 15-02-12

Waarschijnlijk over het hoofd gezien, ik zal je artikel eens lezen en kijken of ik iets voor je kan doen

Gepost door: VIA | 30-05-12

Ik heb je mail niet om te kunnen antwoorden, schrijf misschien een herhaling naar reincastle@hotmail.com , zodat ik uw emailadres ook heb.

Gepost door: VIA | 30-05-12

Besten,

Graag was ik in contact gekomen met naamgenoten in Argentinië om onze stamboom verder te kunnen opbouwen. Ik zie in dit artikel Heriberto Devetter staan, heeft er iemand zijn contactgegevens ?

Met dank alvast,

danny de vetter
Hazenpark, 15
9800 Deinze
België
+32475472296

Gepost door: danny de vetter | 31-10-14

Danny de vetter, kan je een email sturen naar reincastle@hotmail.com zodat ik je meer gegevens kan doorgeven?

Gepost door: De redactie | 01-11-14

De commentaren zijn gesloten.