15-06-11

e-Brief van VIW


SUCCESVOLLE VIW-ACTIVITEITEN
In april organiseerde VIW een een infonamiddag aangaande emigreren naar de Verenigde Staten en Canada. De opkomst was talrijk. Daar zat de succesvolle mediacampagne zeker voor iets tussen. VIW kreeg onder meer publicaties in het Voka Magazine, De Bond en Flanders Today. Eind mei zakten 60 voormalige expats af naar Gent, waar ze deelnamen aan een boottocht op de Leie, een tweede activiteit in het kader van Expert/Expats, waarmee VIW vroegere expats samen brengt voor infomatieve en gezellige ontmoetingen.VIW TERUGKEERDAG
De VIW-Terugkeerdag nadert met rasse schreden. De inschrijvingen werden intussen afgesloten. Het programma vindt u op www.viw.be/volksdiplomaten.html. Op de foto ziet u Vlaams minister-president Kris Peeters geflankeerd door VIW-voorzitter Walter M. Thiebaut en Rik Decan, dagvoorzitter van de VIW-Terugkeerdag op 9 juli. Als voogdijminister zal Kris Peeters de slottoespraak houden en de VIW-vertegenwoordigers een hart onder de riem steken en danken voor hun belangeloze inzet. VIW is opgetogen dat deze driejaarlijkse activiteit kan plaats vinden binnen het kader van de 11-daagse Vlaanderen Feest.

25 JAAR VIW REGIO NEW YORK
VIW Regio New York viert dit jaar zijn 25ste verjaardag. Dit wordt groots gevierd op zaterdag 24 september. Op 25 juni zet minister-president Kris Peeters deze populaire VIW-affiliatie alvast in de bloemetjes, wanneer ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een rondvaart wordt gemaakt rond Downtown Manhattan. De minister-president vertoeft in de Verenigde Staten in het kader van een prinselijke missie rond biotechnologie.
PRESIDENT FREDERIK WILLEM DE KLERK ONTMOET VIW EN RIK DECAN
Voormalig VIW-voorzitter Rik Decan had een persoonlijke ontmoeting en diepgaand gesprek met Frederik Willem de Klerk, tijdens zijn rondreis in Europa. De Klerk was president van Zuid-Afrika van 1989 tot 1994. In 1990 zorgde hij voor de vrijlating van Nelson Mandela, en in 1994 organiseerde hij de eerste democratische verkiezingen, met gelijke rechten voor blank en zwart. In 1993 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met Nelson Mandela.  Volgens de Klerk is de grootste uitdaging voor de wereld in de komende decennia: het managen, het in goede banen leiden van de zeer grote emigraties, die er reeds zijn, en die er nog staan aan te komen. Het organiseren van de globalisatie, van ‘de wereld een dorp’.

STICHTING BIERMANS-LAPÔTRE
In Parijs kreeg VIW een exclusieve rondleiding in de Stichting Biermans-Lapôtre. Dit Belgisch studentenhuis in de Franse hoofdstad is voor velen een goed bewaard geheim. Het is gelegen op de Cité Internationale Universitaire de Paris, een campus met een veertigtal huizen, waaronder dat van de Belgische en Luxemburgse studenten. Directeur Jos Aelvoet leidde VIW genereus rond in dit Parijse pareltje, de ultieme thuis voor buitenlandse studenten, waar internationalisering de theorie ver overstijgt. Veel meer hierover leest u in het komende magazine van Vlamingen in de Wereld dat eerstdaags wereldwijd wordt verzonden.


NIEUW MAGAZINE VAN VLAMINGEN IN ARGENTINIË
Deze maand wordt het nieuwe cultuurtijdschrift LAMBIK gelanceerd! LAMBIK is een Belgisch magazine gemaakt door en voor de Belgische gemeenschap in Latijns-Amerika. Het blad biedt een brede waaier aan informatie, interviews en andere culturele weetjes. LAMBIK zet Latijns-AMerika en België In de Kijker. Het magazine wil de troeven van beiden accentueren en hun sociaal-economische en culturele aspecten hoog in het vaandel houden. We laten het niet aan ons hartje komen dat de politiek er niet uitgeraakt, op het einde van de wereld is de Belgische cultuur nog één. LAMBIK wil niet alleen de Belgen in Argentinië te woord staan, maar ook zij die huisvesten in Chili, Paraguay en Uruguay. Wie simpelweg geïnteresseerd is in zijn Belgische roots of meer wil weten over de Belgische cultuur, blijft ook niet op zijn honger zitten. LAMBIK staat erop beide gemeenschappen samen te brengen door een verzameling aan Nederlandse/Franse en Spaanse stukken te publiceren. LAMBIK is een initiatief van VIW-vertegnwoordigster Rein Remaut & Prensa Nueva.

17:44 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.