30-05-11

Nieuwe trollybus in BA

310291222.jpg

22:45 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Een vlaamse op Argentijnse podium

4, 11, 18 en 25 juni om 21 u. in Espacio Onyré (Belgrano). Reservatie: 4553-4491 / espacio.onyre@gmail.com

Colectivo 27 y medio


Geschreven en geregistreerd door Mariana Cabot

Acteurs:
Mariana Cabot, Pilar Seijo, Ellen van den broucke, María de los Ángeles Rico

Fotografía: Luisa Himiob
Video: Alejandro Rojas

 

Een toneelstuk met auteurs van verschillende nationaliteiten die een wereld maken rond een busstop.

 

Op  4 juni is het premiere, laten we Ellen een riem onder haar hart steken en aanwezig zijn

op haar eerste avondje als ster op het podium.

DUS 4 JUNI ALLEN DAARHEEN, DE DAMES HEBBEN ZOVEEL LICHAMELIJKE EXPRESSIE DAT JE NIET ECHT EEN KRAK MOET ZIJN IN HET SPAANS OM HUN STATEMENT TE KUNNEN BEGRIJPEN.

16:27 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

26-05-11

Chocolace Maté

Herinnering aan Chocolade Mate, zaterdag 17.30 in via via.

kinderboerderij.JPG23:03 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Zoekertjes

Als u nog een zoekertje wil plaatsen in het nieuwe Belgische Tijdschrift LAMBIK, is daar nog steeds tijd voor, beperkt, maar er is nog tijd.

Je kan een zoekertje zetten zoals:

IK ZOEK WERK WANT NIETS DOEN IS NIETS VOOR MIJ

of

IK HEB EEN FIETS TE KOOP WANT HEB NU EEN AUTO

of

IK VERKOOP MIJN SOFA WEGENS STOPZETTING PSYCHIATRISCH BEZOEK

of

IK ZOEK EEN VRIEND(IN) WANT DE VORIGE KON GEEN PANNENKOEKEN BAKKEN

of

IK ZOEK DE BESTE FRITUUR VAN BA

IK ZOEK MENSEN OM TE BILJARTEN

IK VERKOOP TANGOSCHOENEN WEGENS OVERSCHAKELING OP SALSA

IK VERZAMEL ZONNESTRAALTJES

U kan het zo gek en nuttig niet bedenken of wij drukken het voor u op de meest gelezen pagina van Lambik. Deze zoekertjes worden voor u vertaald in het Spaans zo u wenst en kosten bijna niets terwijl u een schat aan informatie, tips, contacten en kopers-verkopers, terugkrijgt vanuit het wijdse platform van het eerste Belgisch tijdschrift op de oevers van de Rio de la Plata. 

Als u meer info wil, geef maar een gil.

24-05-11

Het MAS in Argentinie

Je kan een virtuele tour volgen in het MAS , Antwerpen bekijken vanuit je zetel in Buenos Aires. Een luxe kans die je niet mag laten voorbijgaan en waarvan je moet genieten.

Veel plezier!

22:32 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Buenos Aires en de Keizer van Olen

"Meneer de schout, ik dank u van harte voor de goede ontvangst, die ik hier heb genoten.
Nimmer werd ik in mijn Staten 223.jpgzo oprecht vriendelijk verwelkomd, nimmer heb ik zulke raadslieden, als die van uw raad, aangetroffen.
Ik moet u ook nog vurig dank zeggen voor het heerlijke dichtstuk dat de sekretaris voor mij heeft gemaakt; voor de eigenaardige pot, waar ik de eer had uw lekkere bruine te drinken; voor de smakelijke rijstpap, die ik nergens zo sierlijk heb weten opdienen.
Lang zal ik met vreugde en plezier aan mijn reis naar Olen terugdenken
."

De pot met drie oren, het rijstpapgevecht, de stroppendragers, veleKeizerkarel-LUX-NL.jpg Vlaamse verhalen gaan terug naar de onoverwinnelijke Keizer van Spanje, geboren in Gent. De zon ging nooit onder in zijn rijk, maar ergens moest het dan wel altijd donker zijn, denkt elke verstandige mens. Die donkerte zit hem in de hoekjes en kantjes van het schrikbewind van Carlos Quint. In de Nederlanden trok hij van leer tegen de protestanten, hij vocht als een machtswellusteling tegen de geuzen in vlaamse bos en hei. Het kleine menselijke kantje dat hij bezat, concentreerde zich in zijn buitenechtelijke dochter: Margaretha van Oostenrijk, eerder geboren als Margaretha de Parma.

Kewillyvandersteen_gross.jpgizer Karel wordt in de literatuur afgeschilderd als een olijk, vroom, streng, en wreed persoon, toch is en blijft hij onomstotelijk verbonden met de vorming van 'De Nederlanden' of zoals ze het hier zeggen: 'Los Paises Bajos'.P8281122a.jpg

In de verhalen van Lambik komt hij geregeld voor. Het Spaanse spook beschermt onze held zelfs voor deze wrede vorst. Dat brengt ons dichter bij de band tussen Latijns Amerika ende Belgische regio. Want "Caramba, het isos nu alos zo velos jaren geleden en de Keizer Quint zorgtos nog altijd voor hoofdbrekerarios." horen we het Spaanse Spook zeggen. "Het wordtos tijdos dat Lambik, mi amigo, hier ordenos op zaken komt stellen!" gaat hij verder.

het_spaanse_spook_02.jpg

We zullen zien hoe dat verder afloopteros.

het ware verhaal van Keizer Karel in Buenos Aires leest u in Lambik

Belgisch tijdschrift dat verschijnt in Juni

Een blad om naar uit te kijken

een tijdschrift

waar

u

gezellig een Kriek

bij

kan

drinken

als u er tenminste

eentje bij de hand hebt wat in deze regio niet vanzelfsprekend is.

Nieuwe wet in de straten van BA

Er is een nieuwe wet voor de verkoop van etenswaren op de openbare weg. Op 12 mei van dit jaar werd besloten dat de etenswaren die op de openbare weg worden verkocht, een duidelijk prijskaartje moeten hebben.

Vanaf nu is het zwanworstje uit het vuistje voorzien van een prijskaartje en kan de prijs niet afhangen van uw accent. De lekker ruikende gekarameliseerde nootjes op de hoek van de straat, zal ook een vaste prijs krijgen. Gelukkig moet je alleen betalen als je het echt opeet en niet, zoals ik, snuivend voorbij wandelt.

Dit en nog andere plezierige wetten zijn er gestemd in het parlement van de stad.

wie meer wil weten, klikt hier

01:28 Gepost door VIA in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

22-05-11

Belgisch-Argentijns tijdschrift in de maak

U weet waarschijnlijk al vanuit de wereld- en roddelpers dat er een nieuw schitterend tijdschrift in de steigers staat. Dit tijdschrift zal verschijnen in Buenos Aires en zal Belgie en Latijns Amerika in de kijker zetten, waarin zijn naam reeds verscholen ligt. Om u een voorsmaakje te geven van wat er zoal in te lezen zal staan, kijkt u dan even naar de site van de Knack waar ze het artikel van Maite, onze vaste medewerkster, gepubliceerd hebben dat zij speciaal voor het Belgisch-Argentijnse tijdschrift geschreven heeft.

Buenos Aires weigert officiele gift van het Koninkrijk Belgie

18-05-11

Brunch in Via Via

De brunch was na een wat trage start een succes. De americain was om duimen en vingers af te likken. Het was voor de ene al wat vroeger dan voor de anderen, maar geef toe, het was de moeite waard om ervoor op te staan. Ik beloof dat het maar een keer per jaar zal voorkomen dat ik jullie uit jullie bed zet.

Geniet nog wat na van de foto's van Luc, aangezien ik de onaangename ervaring heb ondergaan van het verlies van mijn camera.... Volgende maand komt het dinertje er al vroeg aan: op 1 juni, schrijf je op tijd in!

via-1.JPG

23:15 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook | |

Belgische film Alianza Francesa

 

Miércoles 1  de Junio

 

15hs

 

Una cadena compartida / Une chaîne pour deux

(Belgique, 92min)

de Fréderic Ledoux

 

Corinne, una ejecutiva joven del holding ‘New Deal’, es nombrada como jefe de ‘Granville’, la fabrica de bicicletas que el grupo recién compró. Tiene por misión  la restructuración de la empresa y el cierre de una de las dos cadenas de producción. Para eligir ‘equitativamente’ establece una competición entre las dos cadenas: la cadena que produzca la mayor cantidad de bicicletas será conservada, y la otra será despedida. Jean-Paul y Bruno, los dos jefes de las cadenas, no tienen otra opción que la de cooperar pero juran evitar los golpes bajos para preservar su amistad.

meer lezen

23:01 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Belgische GSM zorgt voor doorbraak

Angel Marcelo Fasano (37) brak op 8 januari 2009 om 6 uur 's ochtends het appartement binnen van een 23-jarige Belgische studente in Palermo Hollywood, een van de betere wijken van Buenos Aires. De studente werd brutaal uit haar slaap gerukt en meteen geblinddoekt. Zoals het zijn gewoonte was, verplichtte Fasano de jonge vrouw om zich uit te kleden. Zij moest een rode string aantrekken, een stukje textiel dat Fasano altijd bij zich had omdat hij dat 'erg sexy' vond. Daarna misbruikte hij haar. Vervolgens verliet hij het appartementsgebouw doodgemoedereerd langs de voordeur.

Het was een vast scenario, dat Fasano al sinds zijn eerste verkrachting, op 16 oktober 1995, toepaste. Maar dat vaste stramien, samen met zijn hebbelijkheid om de gsm's van zijn slachtoffers te blijven gebruiken braken hem uiteindelijk zuur op. De Argentijnse politie lokaliseerde hem dankzij de gsm van zijn Belgische slachtoffer en in september 2009 werd hij thuis opgepakt.

21:37 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

17-05-11

Brut Nature van Luc en Marleen

We zijn terug met ons vast cullinair schema: eerste woensdag van de maand. Dit keer valt dat op 1 juni. We gaan te rade bij de cullinaire specialisten van Buenos Aires, niemand minder dan Luc en Marleen. Zij hebben ervaring wat betreft tafelen in de hoofdstad van het land aan de einde van de wereld. We volgen onze gidsen tot aan de sjieke barrio Recoleta. Daar laveren we tussen straatjes en prachtige appargementsblokken tot we aan Peña komen, tussen Junin en Ayacucho. Wist u trouwens dat Ayacucho een streek is in Peru? Net als Junin trouwens. Deze streek heeft als hoofdstad Ayacucho en was een belangrijk centrum voor de Inca's, de Spaanse regenten tijdens de Spaanse colonisatie en een van de eerste steden die door San Martin en Bolivar als onafhankelijk werden uitgeroepen.In 1824 was de 'strijd voor Ayacucho' legendarisch voor de bevrijding van Peru en de rest van Amerika.

Maria Parado de Bellido was een heldin uit die tijd. Veel informatie over haar leven is er niet. Maria was een vrouw van indiaanse afkomst die haar leven gaf voor de vrijheid van haar stad, Ayacucho. Haar echtgenoot en twee zonen vochten in het bevrijdingsleger van San Martin. Zij bleef met 5 andere kinderen achter in de stad die streng bewaakt werd door het Spaanse leger. Maria kon niet schrijven, daarom dicteerde ze brieven aan een vriend die ze kon vertrouwen. In deze brieven gaf ze cruciale informatie door van de plannen en passen van het Spaanse leger dat ze kon observeren als onbekende indiaanse vrouw die in de kazerne werkte als dienstmeid. Zo kon ze op 29 maart 1822 het rebellenleger redden door hen te verwittigen dat het spaanse leger het dorp waar ze zich schuilhielden zouden omsingelen. Op 30 maart werd zij van hoogverraad beschuldigd en doodgeschoten.

Carratalá, de Spaanse generaal, gebood om op elke hoek van de straat in de stad affiches te hangen dat Maria Parado voor hoogverraad zou worden doodgeschoten, met plaats en uur bij: 'en dit op bevel van de koning en heer van Peru'. Op het plein waar het peleton wachtte om het doodvonnis uit te voeren, werd haar nog een kans gegeven om haar leven te redden. Ze moest hiervoor de rebellen verraden en de briefschrijver ontmaskeren. Maria zweeg echter, knielde neer en wachtte met haar blik naar de hemel, op het dodelijk schot. Haar lichaam werd door de broeders van liefde begraven met hun aalmoezen. Haar dochters werden door de orde opgenomen en kregen bescherming in het klooster. Zij werd vereeuwigd in een boek van Carleton Beals: Fuego en los Andes. In zijn boek schrijft hij de laatste woorden van Maria op: "Ik ben hier niet om U te informeren, wel om mij op te offeren voor de vrijheid." Haar standbeeld staat op het plein waar ze neergeschoten is.

Dit alles maar....terzijde. Want we gingen eten. In het kader van onze  cullinaire rondreis, leek het me een mooi verhaal. Luc en Marleen hebben voor ons een mooi een gezellig restaurantje uitgezocht met Argentijnse, om niet te zeggen Porteñolse keuken. Brut Nature

"Holy Cow, the best restaurant of Town" dat is een van de commentaren in Oleo. De steak wordt vooral aangeprezen, maar volgens L&M is alles even lekker en niet prijselijk. Een steak pimiento heb je er voor 51$, om een voorbeeld te geven. Er zijn goedkopere gerechten. (gemiddeld 70$/persoon is haalbaar).Dus iedereen op post op

WOENSDAG 1 juni 2011

OM 21 UUR

IN

BRUT NATURE

PEÑA 2066

tussen junin en ayacucho

20:28 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Chocolade Maté 28 mei ?

 

Onze meisjes van de speelklas groeien in creativiteit en aantal! Het is puur toeval dat het allemaal meisjes zijn, de jongens zijn evenzo van harte welkom! En dat ze dolle pret maken met Annelies is wel te merken.

 

Pictures2.JPG

 

Er werd door een paar kinderen en ouders gevraagd om het twee keer per maand te doen. Annelies is er mee akkoord. Als er genoeg geinteresseerden zijn, doen we het deze maand nog eens:

Chocolade maté

Zaterdag 28 mei om 17.20 in Via Via

op tijd inschrijven

zodat juf Annelies haar les in orde krijgt

en nu de coordinatrice volledig genezen is zal het

draaiboek zelfs in orde komen!

Beloofd!20:11 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook | |

12-05-11

Dubbele tentoonstelling: Tigre & Capital

 

Museo de Fotografia Fernando Paillet . Museo Caraguata
Exposición en Homenaje al Día Internacional de los Museos "Museo y Memoria", lema acordado por el ICOM 2011.

fvs.jpgico.png

icom.jpg

 

m.png

ms.jpgviw.jpg

Día Internacional de los Museos 2011

Noche de los Museos de Buenos Aires 2011

 

La comunidad museística mundial celebrará el Día Internacional de los Museos alrededor del 18 de Mayo de 2011.

 

El lema del Día Internacional de los Museos 2011 es "Museo y Memoria". Con ese objetivo los Museos de Fotografia Fernando Paillet y el Museo Caraguata presentan este 18 de mayo en la sede del Museo Fernando Paillet, Av. Caseros 2739, Ciudad Autónoma de Buenos Aires, una exposición de fotografías antiguas de los habitantes y paisajes de las Islas del Tigre y el proyecto “Memoria del Tigre, la Isla, su gente, su historia”, que bajo la dirección de Peter De Bruyne, Rein Remaut y Analia Rosenblit , se viene realizando los miércoles y sábados en la sede del Museo Caraguata, con la participación de chicos y adultos, en su mayoría habitantes de diferentes Islas del Tigre, el proyecto cultural sobre la memoria y la historia Isleña, finalizara y se presentara al público en el mes de Noviembre 2011 en el marco de la Noche de los Museos de Buenos Aires, con una exposición en los dos museos de las fotografías , pinturas y narraciones realizadas e ilustradas por los chicos y adultos de las Islas en el Museo, Centro Cultural Comunitario y Biblioteca Popular Caraguatá.

 

Curador: Analia Rosenblit

 

 

 

Museo de Fotografia Fernando Paillet

Fotografías de las Islas del Tigre 1930 - 1970

 

Fecha y hora de inicio:

18 de mayo 2011 a las 19.00 hs.

Días y horarios de visita:

martes a sábados de 16 a 20 hs.

Finalización:

28 de mayo 2011 a las 19 hs.

Dirección:

Av. Caseros 2739, Ciudad de Buenos Aires, Argentina

Cómo llegar:

Transporte:

subte línea H estación Caseros

Colectivos:

6 - 9 - 25 – 28 – 50 - 65 - 95 – 101 - 118 - 133 - 134 - 150

Museo Caraguata:

Fotografías de las Islas del Tigre 1930 - 1970

Fecha y hora de inicio: 21 de mayo 2011 a las 12.00 hs.

Inauguración: sábado 12 hs. donde la directora del Museo Analia Rosenblit a partir de las 12hs los espera puntualmente en la rampa Nº2. Líneas Delta - Estación Fluvial de Tigre.

La lancha sale a las 12.30!

Rogamos puntualidad ya que de otra manera y en otro horario será imposible llegar al museo.

Días y horarios de visita y talleres:miércoles y sábados de 10 a 15 hs.

Finalización:Noche de los Museos de Buenos Aires, Noviembre 2011

Para más información:comunitariocaraguata@yahoo.com.ar

Lugar:Museo Caraguatá

Dirección:Arroyo Caraguatá 797-Primera Sección Islas- Delta Tigre-Buenos Aires

Transporte lancha Rampa Nº2. Líneas Delta - Estación Fluvial de Tigre. Arroyo Caraguatá 797-Primera Sección Islas- Delta Tigre-Buenos Aires

 


19:48 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

10-05-11

MTV op Caraguata

Op 6 mei deed MTV Network wereldwijd een dagje sociaal teamwork. Zo vlogen heel het kantoorpersoneel de wereld in om eens te gaan werken bij een NGO. Werk doen wat ze niet gewoon zijn, zich belangeloos inzetten voor de andere, hun steentje bijdragen bij de samenleving. Dat is bij MTV-Nickelodeon Argentina goed geslaagd en de goednieuwskrant werd uitgenodigd om dit alles van dichtbij te mogen meemaken.
Op het eiland van de NGO van de Belg Peter De Bruyne in Argentinie, Tigre, kwam de boot van MTV toe rond 9 u. Er zaten 80 mensen aan boord, zij hadden alles bij: van hamburgers tot blusapparaat. De bedoeling was dat ze het schooltje dat dienst doet als cultureel centrum voor de opvang van de kinderen van de rivier Caraguata, een likje verf zouden geven en de toiletten zouden opfleuren.
Het was dadelijk menes, integenstelling tot de Argentine-way, vlogen deze mensen er dadelijk ik. De ploegen gingen dadelijk aan het werk. Iedereen was op voorhand gebriefd en ze wisten heel goed waar te beginnen. De coordinator liep van team tot team, bracht materiaal aan, gaf orders om het werk uit handen te nemen van Peter en Jorge, de twee initiatiefnemers van het Culturele centrum en gewoon van hun handen uit de mouwen te steken. Zij mochten vandaag niet werken...
Een ploeg vloog in de bibliotheek en ordende de boeken, de verfploeg ging dadelijk aan het werk om de oude verf af te schrapen, team keuken, team gang, team bib, team buitenkant. Niemand liep in elkaars weg. Verder was er nog een team dat zich ging bezighouden in de tuin en een gespecialiseerd team voor de afvoer van afvalwater en sanitair.
Het was een bijennest van activiteit. Een lust voor het oog en de medewerkers van het culturele centrum konden hun ogen niet geloven. "Wat zullen de kinderen blij zijn." "Kijk hoe mooi, die kleur!" "Hoo die boeken zo geordend, ze gaan opgetogen zijn onze bibliothecarisjes." De mensen van MTV zelf konden niet wachten op de komst van de kinderen die met de schoolboot zouden worden afgezet. Ze waren benieuwd naar hun reactie en versierden de pier met ballonnen, maskers van Bob de Spons en taarten!
Het was feest in de Caraguata, het schooltje staat er nu fleurig bij. De kinderen waren verrast door deze overvloed aan aandacht van de buitenwereld, zij die dachten dat de wereld hen niet eens opmerkte. De wereld was blij om kennis te maken met kinderen die hen een brede glimlach gaven in ruil voor een masker van bob de spons en enkel de smarties van de taarten wilden omdat ze dachten dat de echte taart nooit voor hen kon zijn.
En niets zegt meer dan beelden:

 Zouden we een smartietje mogen nemen?
 Peter: 'Vandaag mag ik niets doen dan bevelen!'
 De schilderploeg op de gallerij

 

 Moet er nog zand, heu, boeken zijn?

Einde van een geslaagde dag: de kreet van de ploeg van MTV: BEDANKT CARAGUATA!

 

 

Een geslaagde dag van Sociaal Ondernemen, teambuilding en een geslaagde dag voor de kinderen en medewerkers van de Caraguata die voelden dat wat ze deden belangrijk is, ook voor mensen van de 'wereld'. Toen de ploeg het eiland verliet en de medewerkers van het Culturele Centrum Caraguata bedankten, wisten die niet goed wat te zeggen. Met een krop in de keel vroegen ze:
"Waarvoor? Wij zijn jullie heel dankbaar"
meer info over de NGO Caraguata

17:17 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Vijgen na Pasen

Kleine herinnering voor onze Brunch, diegene die nog niet ingeschreven hebben, doe het vlug!

VIA organiseert een Paasbrunch:

Vijgen na Pasen

3-nl-e2a9d4b0ef2495ac87691f60a90f33a9.jpgIn Via via op 15 mei, om 10.30u.

San Telmo, Chile 324 (Chile / Balcarce)

Gelieve op tijd in te schrijven

TTZ NU!

Prijs: $40 pp / $20 voor kinderen (+Chocomelk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bocados

 • Tablita de fiambres

 • Steak tartar

 • Huevos

 • Tostadas con queso crema, manteca y mermelada

 • Pan blanco y negro

 • Medias lunas

 • Ensalada

 

Bebidas

 • Café

 • Jugo de naranja

 

Precio del servicio por persona $40.- (vanaf 20 persoon is de prijs gegarandeerd)

Precio por los niños: $20

17:00 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Gratis concerten in het Congres

 

LA BELLA MUSICA  
Sesiones Musicales en el Congreso Nacional - 2011 

Salón de Pasos Perdidos, Avda. Rivadavia 1864, ciudad de Bs. As., a las 19 hs., con entrada gratuita.   Ver ubicación

 

Siete conciertos en el año.     Programas sujetos a confirmación por razones de agenda
Auspician a La Bella Música en este ciclo 2011 Centro de Diagnóstico Dr. E. Rossi Casa Bianchi

 

   

 

Jueves 12 de mayo: Guadalupe Cristina, Diego Pérez, Maximiliano Illanes C. y elenco

Programa
Escenas de El Fantasma de la Ópera de A. Lloyd-Weber
 

 

Jueves 16 de junio: Trio Alo - Javiera González (violín), Mariana Levitin (cello), Laura de Leo (piano)

 

Jueves 11 de agosto: Orquesta de la USal - Director: Mtro. Ricardo Sidelnik - Codirección: Mtra. Patricia Pouchulu

 

Jueves 22 de septiembre: Tomás Nessi (piano)

 

Jueves 13 de octubre: Camerata Denak-Bat - Director: Mtro. Xabier de Arza

 

Jueves 24 de noviembre - CLAUSURA DE LA TEMPORADA: Solistas, Coro Lagun Onak y Orquesta - Director: Mtro. Miguel Pesce

Programa
Ariel Ramírez: Misa Criolla
Félix Luna - Ariel Ramírez: Navidad Nuestra
 

meer info

http://labellamusica.org/labellamusica/ciclos/Congreso/lb...

16:52 Gepost door VIA in cultuur, info | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook | |

Torre de Babel

 

Info ontvangen van Karel Van Ael

Als je gaat, zoek dan even naar de nederlandstalige boeken die ertussen hangen, ze zijn er!

torre.jpg

16:51 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

05-05-11

Verhalen in de oven

HORNEANDO CUENTOS

 

ENCUENTROS DE ADULTOS

PARA HORNEAR PAN

Y ESCUCHAR CUENTOS

 

 

 Por fin alguien me cuenta un cuento …, dijo Natalina.

Sí, creo que a todos nos gusta escuchar cuentos.

Y hacer pan es algo muy especial.

 

¿Qué tienen en común?

Los dos nutren y transforman.

Alimento para cuerpo y alma y  son más de lo que parecen.


Éste es un espacio sencillo, íntimo y tranquilo, donde un pan y un cuento hacen parar el tiempo para llevarnos adentro donde nacen las imágenes verdaderas. Para  hacernos acordar de lo que sabíamos hace mucho tiempo.

Después se llevan el pan y el cuento para poder compartirlo con otros.

 Viernes 13 de mayo – de 9 a 11.30 – Florida, Vicente López.

 

Cupos limitados

Información: Catalina: 4795-4483

kdeprouw@hotmail.com

 

por favor confirmar.

 

catalina

02:36 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

03-05-11

Vijgen na Pasen

Funny Pictures

 

VIA organiseert een Paasbrunch:

Vijgen na Pasen

in Via via op 15 mei, om 10.30u.

San Telmo, Chile 324 (Chile / Balcarce)

Gelieve op tijd in te schrijven

TTZ NU!

Prijs: $40 pp / $20 voor kinderen (+Chocomelk)

 

De paasvakantie is voorbij, iedereen terug thuis, tijd voor eens na te kaarten over de mooie streken waar we geweest zijn. Dat kan allemaal tijdens de Paasbrunch in Via via. Met echte americain preparé (fingers crossed), koffie, toastjes, bruin/wit brood, salami, smeerkaas, jam en een echt tikken eike!

Dat kan geen enkele Belg onbetuigd laten, een Belgisch ontbijt halverwege de Pampa's. obelix.jpg

Schrijf je vlug in, zodat ze in VIA VIA weten hoeveel eitjes ze moeten koken, ik heb met hand en tand uitgelegd hoe je dat klaarmaakt...want van een gekookt eitje hadden ze nog nooit gehoord. Ze vroegen zelf hoe je dat at, we hebben al de borrelglaasjes getest, en eindelijk vonden we er die perfect dienst kunnen doen als eierdopje. Toen ik daarna over de americain preparé begon...tja, dat verhaal vertel ik wel tijdens de brunch! Ik kreeg wel even het gevoel vanuit de keuken:

Ils sont fous ces belges....

Dus schrijf je zo vlug mogelijk in , deze Brunch is maar eenmalig en het zal een festijn worden.

Bocados

 • Tablita de fiambres

 • Steak tartar

 • Huevos

 • Tostadas con queso crema, manteca y mermelada

 • Pan blanco y negro

 • Medias lunas

 • Ensalada

 

Bebidas

 • Café

 • Jugo de naranja

 

Precio del servicio por persona $40.- (vanaf 20 persoon is de prijs gegarandeerd)

Precio por los niños: $20


19:06 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

02-05-11

Vlamingen in Teatro Colon

Ondernemende Vlaamse artiesten in de wereld: Ilse Eerens, sorpraan.

Je komt niet zoveel artistieke Vlamingen en Belgen tegen in Argentinië, laat staan in het beroemde Teatro Colón. Trompetist Benny Wiame bracht mij het heugelijke nieuws dat Ilse Eerens, een jonge sopraan uit het Limburgse Dilsen-Stokkem deel uit maakt van de rolbezetting van de opera Le Grand Macabre.Ik ontmoette haar in Buenos Aires in El petito Colón een gezellige bar op een loopafstand van de muziektempel.“Zingen zat bij deze Limburgse ingebakken vanaf de kleuterjaren. 
Toen ik Sandra Kim in 1986 het Eurovisiesong festival zag winnen wist ik reeds dat ik dit ook op een podium wou staan.Via haar vader maakt zij kennis met het koorleven. 
“Op dat moment was klassiek niets voor mij.  Na veel tegenstribbelen ben ik medegegaan naar een uitvoering van De toverfluit van Mozart.  Ik was verkocht.”

Waarom de keuze voor de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut?

“Eigenlijk was het een eenvoudige keuze. Er was op dat moment niet veel alternatief aanwezig wanneer je zang wou studeren vanaf het middelbaar onderwijs.”

Je hebt je studies verdergezet in Leuven?

“Ik ben na de humaniora aan het Lemmensinstituut gebleven om verder te blijven studeren  bij Lieve Jansen.  Ik heb een toffe tijd gehad bij haar gedurende de eerste vier jaar van de opleiding.  Tijdens het vijfde jaar kreeg ik gevoel dat ik richting doodspoor aan het rijden was.
Ik begon meer te zingen en kreeg goede kritieken.  Ik voelde mij goed in mijn vel maar voelde dat er iets niet goed zat.  Bovendien kreeg ik na een optreden een vernietigende kritiek die mijn volledig van de kaart bracht.
Mijn vader praatte hierover met een vriend in het koor.
Die vertelde dat zijn nieuwe buurvrouw een voormalige Nederlandse operazangeres was dit net in Dilsen was komen wonen.”

lees meer

18:27 Gepost door VIA in cultuur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Fit: Flanders International Trade

Nieuws uit Vlaanderen uit de wereld,

 

FIT Magazine

15:49 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Chocolade Maté

foto.ashx.jpg

14 mei 17 u

via via

Nederlands Speelklasje

13:28 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |