11-04-11

Chocolade Mate

100_7252-1.JPGZondag was het eerste speelklasje Nederlands, chocolade mate. Annelies, de speeljuf, had dadelijk haar handen vol met de 5 deugenieten die op het appel waren. Het was redelijk goed verdeeld: twee zusjes die alleen Spaans spreken, twee zusjes die alleen nederlands spreken en eentje alleen dat Spaans spreekt en heel goed Nederlands verstaat, zelfs stiekom ook Nederlands spreekt, maar dat niet altijd wil toegeven.

 

 

Het zijn 5 pientere meisjes die de speeljuf aardig bezighielden. Ze speelden 'schoentje boem!', 'Kleurtje aan de wand, wie ben je?' en 'ik ben....' met handjeklap. Eva, Sara, Elise, Um100_7260.JPGa en Alma zijn reeds vriendinnetjes en begrijpen elkaar beter dan gelijk welke wereldse porteño. Even dacht de speeljuf dat ze het onderspit zou delven, maar toen herinnerde ze zich dapper aan haar jaren giro en de kampen die ze als leidster wel 10 dagen uitzong. Met een strenge vlaamse 'hela nu luisteren en zwijgen!' kreeg ze de kleine speelse meute terug in het gelid.

 

100_7256.JPGVolgende keer trekt de speeljuf haar fanfare-uniform aan en gaan ze liedjes zingen. Daarna misschien zelfs volksdansen! Het wordt een gekke boel daar in Via via elke tweede zaterdag van de maand, u weze gewaarschuwd. Zelfs Kaat kreeg even rimpeltjes rond haar oogjes!

 

 

 

 

 

Kleurtje aan de wand, wat is...rood? groen?

22:02 Gepost door VIA in activiteiten VIW | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.