31-03-11

Culinaire de wereld rond

Op tijd reserveren alstublieft, ze vragen een voorschot dat ik voor de datum moet betalen. TNX.


robesa.jpgOns eerste etentjes was een succes. Er was veel volk, nieuwe mensen die nu reeds de weg naar de groep gevonden heeft. Robesa was een culinaire reis naar Uruguay en een beetje Peru. Nu gaan we iets meer Europees. April is de paasmaand, de herfst maand aan deze kant van de wereld, en de frisse lente aan de andere kant. We groeien een beetje naar ons Belgenlandje toe, qua temperaturen, zij hebben nu 22 graden, wij 25. Wij nemen afscheid van de zomer, zij kijken er reikhalzend naartoe. Daarom zetten we koers naar het oude continent. Volgens Clarin zouden ze er de beste pasta's serveren van de stad.Campo dei Fiori, bloemenveld, een plein in Rome en een restaurant in Monserrat, Buenos Aires.

In 1456 bezette de toenmalige Paus een groot bloemenveld met harde klinkers. Het was het centrum van zijn Rome_Campo_dei_Fiori_thumb_big.jpgurbanisatieproject. Het werd al gauw een m'a-tu-vu plein voor ambassadeurs en kardinalen. Iets later werd het de hoofdzetel van de grootste paardenmarkt van Europa, het huis van de familie Orsini werd er gebouwd. Nu is het nog steeds een plein waar een floricante horeca gevestigd is, de ontmoetingplaats voor jongeren die er samen komen in de veelvuldige en prijselijke pubs.

Campo dei Fiori is een restautant in Monserrat dat als specialiteit de beste huisgemaakte pasta's serveert, hun sausen zijn ook legendarisch. Als je binnenkomt , wandel je klein Italie binnen, de pastero staat achter glas zijn fijnste ñoquis te draaien, een gratise kookles bij de aperitief. Salsa con tuco, pesto, y scarparo, tortillas española, dat zijn de dingen die je zeker moet proberen. Volgens Oleo ligt de prijs rond de 55 pesos de man, de wijnkaart is gevarieerd, van goedkoop naar duur.

Er is een parking aan de overkant waar je twee uur gratis mag parkeren. Dit alles wordt jullie aangeboden bij ons volgende etentje: 

campo_dei_fiori_interior3.jpg

woensdag 6 april om 21 uur, Venezuela 1401

Campo Dei Fiori

Montserrat.

Gelieve op tijd te reserveren, aangezien ik een voorschot moet betalen, niet iedereen is zo soepel als ons vorig restaurantje.Ver mapa más grande

20:28 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.