25-01-11

Helpen waar we kunnen

De vorming van een federale regering laat op zich wachten. Daarom roept ontslagnemend premier Yves Leterme de verzamelde Belgische ambassadeurs en posthoofden in het buitenland op om het imago van ons land "bij te stellen waar nodig". "Ik vraag u in al uw geprivilegieerde contacten de intrinsieke hoedanigheid van België en de Belgische economie naar voren te brengen", klonk de duidelijke boodschap.

De Belgische ambassadeurs en posthoofden blazen deze week verzamelen in Brussel voor de traditionele diplomatieke contactdagen. Net als buitenlandminister Steven Vanackere bedankte ook Leterme de diplomaten uitvoerig voor het succesvolle EU-voorzitterschap.
 
Maar de premier had meteen ook een nieuwe opdracht klaar. "Het is in de komende maanden meer dan ooit belangrijk ons imago bij te stellen waar nodig", drukte hij de ambassadeurs op het hart. Leterme rekent op hen om duidelijk te maken wat de "echte situatie" is in ons land en waar nodig voor nuancering te zorgen.

"België doet het beter"
"België doet het wel degelijk beter dan de landen die de financiële markten in het vizier namen", aldus de premier. Hij herhaalde dat onze begroting en staatsschuld gunstiger afklokten dan Europees afgesproken. Bovendien heeft ons land voor het eerst een crisis doorworsteld zonder sterke werkloosheidsgroei, stelde hij verheugd.
 
Tot slot lichtte de premier nog een tipje van de sluier over de macro-economische cijfers die later deze week bekendgemaakt worden. "We weten dat die beter zullen zijn dan voorzien", besloot Leterme, die daarvoor ook binnenlandse oorzaken zag. (belga/svm/mvdb)

demorgen.be

01:55 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook | |

Commentaren

geachte ,

Mijn vrouw en mezelf zouden graag in argentinïe wonen en werken , nu hadden we graag eens geweten voor schrijnwerkers in maatwerk is daar vraag naar ? zijn er veel zelfstandige belgen in argentinië in die sector aan het werk . hoe kan ik die mensen best bereiken voor info . Dank voor uw spoedig antwoord met vriendelijke groeten

Pascaline & Stijn

Gepost door: devos stijn | 25-01-11

Geachte Pascaline & Stijn, graag even jullie email laten weten op reincastle@hotmail.com zodat ik jullie kan terugschrijven.

Gepost door: rein | 11-02-11

De commentaren zijn gesloten.