12-01-11

Belgium Beer cafe in Dakar

Het team van Belgium Beer Cafe Argentina trok naar Dakar en kon er Koen Wauters strikken bij de technische controle. Niki en Griet wilden Koen zeker niet teveel dorst laten rijden, en gaven hen een voorraad Belgische pintjes mee voor onderweg. Het zal daarom zijn dat hij zo goed presteert.

Koen Wauters en Tom De Leeuw (Toyota) zijn zonder kleerscheuren door het moeilijk rondje rond Copiapo gekomen, een rit met veel zand, heel veel zand en nog eens zand. Koen en Tom reden de 42ste tijd en staan nu 31ste in de stand, vijfde in hun klasse.
"Ik moet zeggen dat we vandaag slim gereden hebben" aldus Wauters. "Heel vroeg in de rit was er een enorme duin waar bijna niemand boven raakte. Je zag de rijders langs alle kanten proberen, soms lukte het, vaak ook niet. We zijn rond de duin gereden maar hebben ons daar vast gereden op een plaats waar ik dat gisteren ook al deed. Ik dacht dat de duin stopte maar dat was verkeerd gedacht. 20 minuten later waren we opnieuw op pad en hebben we ons nog eens ingegraven, deze keer op de kam van een duin. De locale bevolking heeft ons met een quad vlot getrokken en zo konden we verder rijden. Al bij al hebben we vandaag 40 minuten verloren in de duinen maar op deze moment is tijdverlies bijzaak. Iedereen had schrik van deze lus maar we zijn er goed door gekomen.
Morgen wacht de rijders een 686 km lange verbindingsrit waar de rijders via de San Francisco-pas opnieuw de grens naar Argentinië oversteken waar ze de klassementsrit afwerken in de witte duinen van Fiambala.  "Tijdens de verbindingsrit zullen Tom en ik afwisselend rijden" zegt Koen Wauters."Als we ook morgen goed door de rit raken dan hebben we het ergste gehad en zijn we weer een dag dichter bij de aankomst. Als we dan in de resterende ritten geen zotte dingen doen zou het er goed kunnen uitzien. Maar zo ver zijn we nog niet. We bekijken het dag per dag."
Koen en Tom bereikten in de vooravond het bivak. "We zijn goed op tijd binnen, kunnen nog iets eten en samen wat tijd doorbrengen om nadien vroeg in bed te kruipen. We moeten fris zijn, het wordt een lange dag" besluit Koen Wauters. website Feryn Dakar Sport

DSC_2060.JPG

We kijken al uit naar de andere capriolen van het Belgium Beer Cafe Argentina!

17:31 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.