04-01-11

Dakar 2011 is vertrokken

Dakar begint officieel op 1 januari. Maar de redactie was reeds ter plaatse. Officieus en voor de teams is hij al in volle gang. Het team Feryn was gisteren toegekomen. De tweede piloot van het team, Koen Wauters, komt morgen toe. Pascal, de motor achter het team FerynDakarSport, maakte tijd voor de redactie voor een kijkje achter de schermen.100_6064.JPG

De wagens stonden op een parking in het centrum van Buenos Aires. Twee wagens in competitie, een snelle interventie wagen en de materiaaltruck stonden achterin op een openlucht parking. Het team was in volle bedrijvigheid. Het materiaal werd nagekeken, iedereen kreeg briefing waar wat lag, de competitie-auto's van Pascal en Koen werden nog eens nagekeken. De auto van Koen was met een technisch probleem van de boot gekomen, maar het euvel was reeds hersteld. Toen ik de parking opliep, zat Pascal met zijn hoofd in zijn wagen om de laatste kleine details naar zijn hand te zetten. De voorzetel zou vanaf overmorgen voor 16 dagen zijn wereld worden. Er hing een gemoedelijke sfeer. We werden hartelijk ontvangen, kregen dadelijk een frisse Ice-Tea of Pepsi van Guille. De redactie ging voor de Ice-Tea uit nostalgie, deze drank is in Argentinie nl niet te krijgen.

We maken even een praatje met Guille, co-piloot van Pascal. Hij is zenuwachtig, vertelt hij ons. Uiterlijk is het er niet aan te zien. Hij staat rustig tegen de auto en drinkt een Pepsi. Ik vraag hem hoe het eigenlijk komt dat Dakar zoveel aandacht krijgt in Belgie en Nederland.

"Voor Nederland weet ik het niet, maar de traditie in Belgie is gegroeid van bij het begin, toen Jacky Ickx in 1983 de Dakar won. Hij heeft verschillende keren meegedaan, zelfs ook nog met zijn dochter. Vandaar het succes in Belgie. En na Ickx reed Koen Wauters mee, ook dat heeft bijgedragen dat het publiek Dakar bleef volgen."

(nvdr: Ook Gaston Rahier, motocross wereldtitel in 125cc 1975-1976-1977 en twee eindzeges in Parijs Dakar 1984-1985. Ook André Malherbe, motocrosser en wereldtitelhouder, deed mee aan Parijs-Dakar, waar hij zwaar ten val kwam en voor het leven verlamd is.)

lees meer

00:22 Gepost door VIA in info | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.