06-12-10

In de lucht voor meer lucht

Aconcagua 2010-2011


aconcagua.jpgEen campagne rond astma en longaandoeningen, onder het peterschap van Vlaams minister-president Kris Peeters en Fred Debrughgraeve wordt dit jaar afgerond met een beklimming van de Aconcagua in Argentinie. In december 2010 zullen 20 astmapatienten deze berg beklimmen. 

De missie is om door middel van het beklimmen van de Aconcagua mens en maatschappij te inspireren dat eenieder met of zonder beperkingen in staat is tot grote prestaties, zolang je maar uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen. De deelnemers willen zich tevens inzetten voor het promoten van sporten met astma enerzijds en voor het werven van fondsen op verschillende niveau's ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar astma en andere longaandoeningen anderzijds.

De Vlaamse regeringsleider overhandigde in het Brusselse Errerahuis de uitrusting aan de vijftien die eind december de hoogste berg van Zuid-Amerika (6960 meter) beklimmen. De missieleden vertrekken op 18 december en zijn 9 januari terug in Brussel. Dit weekend gaan ze, inclusief Peeters, op voorbereidingsweekend naar de indoorskipiste in het Nederlandse Landgraaf.

lees meer

13:21 Gepost door VIA in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.