06-11-10

Migreren nu en vroeger

We hebben er allemaal mee te maken, immigreren naar hier is een grote stap. Als we nog maar denken aan de papperassen die er bij komen kijken. Het reizen valt voor ons wel mee. We stappen in de vlieger en 20 uur later staan we in het bruisende Buenos Aires, vandaar ligt de wereld aan onze voeten. Maar was dat altijd zo? Hoe deden de Belgen dat 200 jaar geleden?

Nieuwsgierig?

Kom dan zeker op 29 november naar Via Via om te luisteren en te kijken naar de moedigen die oude en nieuwe verhalen creatief hebben bewerkt. Als je zin hebt om ook een verhaal te brengen, zal ik jullie er nog eentje doorsturen. De verhalen uit de oude doos komen uit het boek van Hugo Declercq die voor deze avond als onze eregast wordt uitgenodigd. Hij schreef samen met Eriberto Devetter het boek: Mensen overplanten, getuigenissen van immigranten in Villaguay. Het boek is door Hugo aan de bib geschonken.

Er is ook een eigentijds verhaal bij van twee nieuwe immigranten die hun Don Quijotische strijd zullen vertellen tegen de windmolens van de Argentijns-Belgische burocratie.

Nog nieuwsgieriger?

Kom dan zeker op 29 november naar San Telmo en geniet met ons van de wonderlijke wereld van landverhuizers en avonturiers.

29 november 20 uur via via san telmo - chile 324-

 

13:22 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.