23-09-10

Laatste maanden van het jaar

We hebben nog een paar vergaderingen in de wiggel. Hier even een overzicht tot het einde van dit jaar:

 

Een weef en juwelennamiddag in Via Via in oktober door Tim en zijn echtgenote


6331_110074972966_735892966_2375893_5052291_n.jpgTim is Belg en getrouwd met Laura, Argentijnse. Hij geeft les in een school in de provincie en in zijn vrije tijd is hij expert wever van Argentijnse motieven.

Zijn echtgenote maakt artisanale juwelen. Zij hebben reeds een voorstelling gegeven, maar op algemene aanvraag doen we dit nog eens over, aangezien er toen veel op vakantie waren.

Deze voorstelling kunnen we misschien eens houden in het wafelhuis, ik zal eens informeren en dan is het op een zaterdag in september nog nader af te spreken.

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze vergadering is verzet, je kan nog altijd een verhaaltje zelf maken of aanvragen of gewoon komen en dienen als publiek! De datum staat nog niet vast.

De BIB mag niet in een vergeethoekje komen.

De bib wordt meer en meer bezocht. Ook is er een nieuwe lading boeken binnengekomen. Om in de leessfeer te blijven dacht ik aan een avond vol spanning en theater. Wat dachten jullie om jullie eens creatief te laten gaan? Het idee is om een paar migrantenverhalen te vertellen. Ik heb hier een paar verhalen liggen, authentieke, die ik zou willen verdelen onder teams of solo-spelers (voor de moedigen onder ons).  Je krijgt een verhaal dat je zelf mag aankleden, vertellen, zingen, theatraal mag brengen...naar eigen initiatief en fantasie. Als je zelf iets plezierigs te vertellen hebt rond migratie, eigen ervaringen, laat je gaan!

Wie is de eerste? Creativiteit en innovatie is IN,

Deze vergadering is gepland voor november, een vrijdag avond. Dus vooral niet te lang aarzelen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En dan beginnen we aan de maand december. De donkere koude dagen in Europa, hier warm en vol zonnelicht.

Sinterklaas

sinterklaas.jpgJa december is de maand van sinterklaas, nu er een aantal kleine kindjes onder de vlamingen zitten, dacht ik aan een sinterklaasdagje op het eiland van Peter. De Sint zou er zelfs met de boot kunnen langskomen, er zal waarschijnlijk speculaas zijn (mezonder anijs) en pannekoeken kunnen we ook wel versieren. Om alles op tijd te kunnen plannen, had de sint graag al vroeg de inschrijvingen gehad, nu niet morgen of overmorgen, maar het zou prettig zijn moest hij weten of er interesse voor is.

 

De verdere details worden later nog uitgelegd, ik had wel gedacht om dit te koppelen aan het doel van de NGO van Peter: of didactisch materiaal meenemen of een kadootje voor de kinderen of misschien bijleggen voor de onkosten van reparaties of stoelen en/of tafels. Deze dag is uiteraard niet alleen voor de kindjes, de sint ziet de volwassenen ook graag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zo verder ga ik nog niet kijken, voor je het weet zitten we aan de kerst en nieuwjaar en hoooo hooo we hebben nog een half jaar te gaan.

Veel leesplezier!

 

22:19 Gepost door VIA | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.