30-04-10

Rally Art en Wisdom in de straten van BA

VIW is trots om u de voetrally voor te stellen die ons door het centrum van Buenos Aires zal leiden en ons juweeltjes laat zien, waar we anders aan voorbijlopen. De weg is uitgelegd en ondersteund met een plannetje, heel duidelijk. De vragen zijn visueel ter plaatse op te lossen, verder is er niet veel uitleg voor nodig, alleen nog even deze tips en regeltjes.

U kan de rally per mail bestellen, reincastle@hotmail.com, deelname is gratis. Begin juli zullen de antwoorden tijdens een vergadering meegedeeld worden, elk antwoord wordt gestaafd met een foto. Ik hoop dat er vele deelnames binnenlopen, en er een gezonde competetieve sfeer zal hangen tussen de deelnemers. De schrijfster van de rally benaderen is verloren moeite: my lips are sealed!!

000_0012-1

Art en Wisdom in de straten van BA

 

1.

De trip is op 1 dag te doen, maar je mag hem ook gerust in stukjes doen. Er staat geen tijd op, de bedoeling is om te kuieren en te genieten van wat je ziet. Een deel van de rally is gebaseerd op de wandelkaart van Art Deco van de Kamer van Koophandel van Belgie, gesponserd door verschillende belgische firma's. De volledige kaart staat in de bib en het is de moeite waard om ook de andere delen van de kaart eens af te wandelen. (de kaart zelf geeft geen enkele tip over de antwoorden van deze voetrally)

 

2.

Niets moet, alles mag. Alleen de weg in de juiste richting volgen is aan te raden. Het is de bedoeling om je op een andere manier naar de dingen in de straat te laten kijken. Om de gevels bovenaan te bestuderen, de kleine details eens op te nemen, stoor je vooral niet aan de andere voorbijgangers die mee met u naar boven kijken als je wijst en peinsend op de hoek van de straat staat. Dat is juist de charme, maar een verstaanbare uitleg kan u aan de mensen echt niet geven. Ook raad vragen is uit den boze, dat weet ik van eigen ondervinding. Het kan enkel tijdrovend zijn en u krijgt meestal een reactie van opgetrokken wenkbrauwen.

 

3.

De antwoorden zijn ter plaatse te vinden of is parate kennis. Je moet nergens echt zoeken of lang dralen, dit om niet te hard op te vallen zodat de voorbijgangers u terhulp willen schieten, wat toch geen zode aan de dijk brengt. Eerst wordt de weg beschreven, daarna de vraag. Als er na een vraag een wegbeschrijving volgt, wil dat zeggen dat het antwoord op de vraag in het stuk ervoor ligt.

 

4.

Veiligheid is belangrijk, de buurt is zorgvuldig gekozen, het zijn geen alledaagse straten maar wel veilig (toch moet u uiteraard altijd opletten). U kan de rally elke dag doen, zaterdag en zondag is het rustig, maar dan is het ook extra uitkijken en zondag is er veel gesloten. Als ik u een raad mag geven, het enigste 'rode' punt qua veiligheid is plaza congreso. Zondag is de laatste vraag niet te beantwoorden, dan is de toegang gesloten. Zaterdag is via via gesloten tot 18 u. Maar zelfs dan kan je de eerste vraag nog beantwoorden.

 

5.

Je mag gerust een alias gebruiken om je in te schrijven. De deelname is gratis, je bestelt de rally per email en dan worden alle papieren naar u doorgestuurd. U mag in team werken, maar niet allemaal tesamen, want dan is er maar 1 winnaar, op zich niet zo vervelend als je wil delen. Er mag naar hartelust gediscussieerd worden over de antwoorden, als u maar weet dat de jury altijd het laatste woord heeft en dat staat buiten elke discussie. De jury is: RR en MM (alias voor Rein Remaut en Maya Malfliet) Zij zijn de schrijvers van deze voetrally.

 

6.

De rally start na de voorstelling op 28 april. Dan zal er twee maanden tijd zijn om de rally af te wandelen en de antwoorden op te sturen (mailen). Daarna zal er een plechtige vergadering georganiseerd worden om de juiste antwoorden in te zien en de winnaar bekend te maken.

 

7.

De prijzen: 4 abonnementen van VIW, lekkernijen van Via via en Gauffres Royal

 

Ik wens jullie veel plezier toe.

 

18:29 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.