24-04-10

Bicentenaria Argentina, deel III

Migranten zijn van alle tijden. De geschiedenis van de nieuwe Belgen in Argentinie moeten niet altijd van 200 jaar geleden zijn. Er zijn ook moderne migranten die hun weg tussen het Argentijnse labirint willen vinden.

De blog van twee moderne migranten vertelt over andere nieuwkomers. Marleen en Luc kleuren met hun interessante blog hun leven in BA in. Ze blijven niet altijd tussen de lijntjes, dat maakt het juist tot een avontuur. De hele blog kan je lezen op deze link.

Hun verhaal gaat over een groep van migranten uit verschillende landen, waaronder België die hier de kunst van het wafeleneten aan de Argentijnen willen bijbrengen.

Ben, een Belg en Fidel een Boliviaan, twee dikke vrienden, hebben samen met nog een Braziliaan een Belgisch wafelhuis geopend in Buenos Aires. Gisteren was het openingsavond voor de vrienden en we waren er weeral bij... In een pand in een zakenbuurt met veel hotels hebben ze gedurende 5 maanden alles vernieuwd om er hun "Gaufrerie Royal" te openen. De naam werd gekozen in overleg met een bestaand wafelhuis op de Brusselse zavel.
Echte wafelijzers op gas en ook wel een heel modern electrisch exemplaar werden uit Europa ingevoerd om hier dienst te doen. De argentijnen kennen helemaal geen wafels. Ze eten veel zoet, croissants en pannekoeken maar wafels... Que es?
Ben werkt als toeristische gids in Europa voor een Zwitsers bedrijf om toeristen te begeleiden uit USA, Australië en Canada.
Dat gedurende zes maanden in de zomer. In de Europese winter kiest hij voor Buenos Aires waar hij het wil maken met Belgische wafels. Het is niet eenvoudig voor buitenlanders om hier zaken te doen. De formaliteiten zijn eindeloos en veelvuldig. Niet gemakkelijk om te weten met wie en wanneer te onderhandelen. Maar gisteren was het één en al feest bij de opening van het wafelhuis. Ben wil voorzichtig afwachten of de Argentijnen wafels gaan willen eten maar ondertussen konden wij al eens proeven en lekker waren ze. Buiten een aantal Belgen, vooral Vlamingen waren er ook Nederlanders, Amerikanen, Brazilianen enz. aanwezig. Enkele vrienden hadden voor een echte rode loper gezorgd. Met alles erop en eraan. We sloten af met een Belgische Duvel. We wensen Ben en zijn team in elk geval veel succes en zullen regelmatig eens langs gaan denk ik...

19:45 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.