19-04-10

VIW

VIW had de voorbije weken diverse contacten met leden van de Commissie Buitenlands Beleid van het Vlaams parlement. Dit voornamelijk aangaande het Nederlandstalig onderwijs in het buitenland en het regionale stemrecht voor uitgeweken Vlamingen. De Vlaamse verkozenen tonen zich bereid om in beide dossiers aan de kar te trekken. Dat stemt VIW alvast hoopvol want de vragen hieraangaande blijven toestromen.

BVN staat voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland' en is daarmee de Nederlandstalige publieke tv-zender in het buitenland. BVN is een 100 procent Nederlandstalige zender. Vandaar dat u op BVN geen buitenlandse series en speelfilms zult aantreffen. U kunt op BVN onder andere de volgende programma's bekijken: het NOS- en VRT-Journaal, De Wereld Draait Door, NOS Studio Sport en de Zevende dag. Elke dag opnieuw selecteert BVN uit het aanbod van de Nederlandse publieke omroepen en de VRT de beste Nederlandstalige programma's met het accent op nieuws en achtergrondinformatie. In navolging van de nauwere samenwerking van VIW met Radio Vlaanderen Internationaal, zal het nu ook nauwere banden met BVN aanknopen. Vanuit het buitenland ontvangt VIW trouwens heel wat vragen aangaande de BVN-uitzendingen.

Bijna 38.000 landgenoten genieten van hun pensioen in het buitenland en hun aantal stijgt elk jaar, zo leren de cijfers van de Rijksdienst voor Pensioenen. De meeste gepensioneerde landgenoten kiezen voor Frankrijk, Spanje of Duitsland. De krant Het Nieuwsblad sprak met enkele gepensioneerden die nog veel verder van huis van hun welverdiend pensioen genieten: in Nepal, Kenia en Argentinië. Daarvoor kwam Het Nieuwsblad natuurlijk ten rade bij VIW. VIW bracht de journalist graag in contact met enkele uitgeweken Vlamingen. Lees het artikel: pagina 1 & pagina 2

Verder in VIW in het Lentenummer (belgische lente) twee artikels over Buenos Aires, over de opkomst van Stella Artois in Argentinie en over de Tango als unesco erfgoed. Exemplaar in te kijken in de bib!

17:56 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.