31-03-10

BAFICI in open lucht

header_logo

 

Er zijn op bepaalde locaties ook films in open lucht, deze voorstellingen zijn gratis.

Op deze link vindt u de data, uren en de plaatsen.

 

22:34 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

BAFICI

 

header_logo

Het filmfestival in Buenos Aires begint op 7/4. In verschillende locaties in de stad kan je dan genieten van uitstekende en artistieke internationale betere films. De Belgische bijdrage is beperkt, dit jaar. De inzending is van Douynia Bovet-Woltèche.

"In 1962 reist Axelle van Frankrijk naar Algerie. Daar ontmoet ze Ali en tussen hen groeit er een innige vriendschap die getekend wordt in de sociale context van de onafhankelijkheidstrijd van Algerie. Jaren nadien, in deze tijd, bezoekt Axelle Ali p zijn sterfbed in een ziekenhuis in Parijs. Na de dood van haar vriend, onderneemt ze terug een reis naar Algerie om de vrouw van Ali te ontmoeten in het dorpje waar ze woonden. Het is een reis door haar verleden waarin Axelle terug het Afrika wil ontmoeten van de jaren '60 zoals zij het zich herinnert."

De film is een super 8, hypnotisch gemaakt in zwart/wit. De beelden spelen met de vertelende ik-persoon die meer vertelt dan het verhaal en springt van vroeger naar nu en in de tussentijd wanneer Axelle het verhaal eigenlijk vertelt aan haar kleinzoon.

Dounia zelf is geboren in Algerie in 1980. Studeerde cinematografie aan de kunstschool in Brussel. Les Racines du brouillard is haar eerste film en kreeg een speciale vermelding op het internationale filmfestival voor documentaires in Marseille.

Speeldagen:

9 april in de Aliance Francaise, om 16.30

10 april in Arteplex caballito om 16.45

14 april in Hoytt in Abasto om 11.30

 

Er zijn nog inzendingen waar Belgie mee heeft samengewerkt, later daarover meer. Nu de Nederlandse inzendingen:

Frank Scheffer, documentair maker, muziek

Hij maakte een mooie 2-delige docu over Frank Zappa. A pioneer of the future of music.
Uitgezonden door de Nederlandse VPRO-omroep. Bij mekaar 2 uur zeer zienswaardige fragmenten; stukjes uit de Roelof Kiers docu (1970) en intervieuws met mensen uit zijn omgeving.
Zeer zeer zeer zienswaardig.

12 april 19.30 in Hoyt Abasto, andere dagen op deze link

De andere film gaat over Varèse:

Het was Frank Zappa die me introduceerde in de muziek van Edgard Varèse. Ik was 13 jaar oud toen ik voor het eerst de plaat van Zappa "we're only in it for the money" hoorde. Het was net een explosie in mijn hoofd, een nieuwe wereld van geluiden ging voor me open. Op de achterflap stond geschreven: "de moderne componist weigert te sterven" Edgard Varèse. Daarom ging ik naar de platenwinkel en kocht een plaat van hem. Wanneer ik ze oplegde, begreep ik niets van de muziek, het waren tonen heel speciaal en mysterieus die in mij een diepe fascinatie opwekte, die ik nog steeds heb als ik naar zijn muziek luister. Zijn ideeën zijn zo visionair dat we nu nog niet in staat zijn om ze helemaal te begrijpen. Voor hem is componeren een proces van organisatie van "het lichaam en intelligente geluiden die zich verplaatsen in de ruimte". Het wonder van dit genie wil ik overbrengen in mijn film.

Frank Scheffer

Te bekijken op de data in deze link

De derde film van Scheffer is Five Elements waar ik geen informatie over heb gevonden. De data van deze films vindt u ook op de hierboven vermelde link.


Een slager, een winkeljuf en dit samen in een ragout perversiteit

Meat van Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs.

Maartje is geboren in Amsterdam in 1945. Zij studeerde aan de kunstacademie voor toneel, schilderkunst en filmdirectie. In 1986 stichtte ze, samen met Nieuwenhuijs Moskito films. Andere films van haar zijn Venus, Lulu, Klankstollingen, deze films behoren toe aan de collectie van het filmmuseum in Nederland.

Een slagerij is een ideaal decor om een sexueel lichamelijk toneel op te voeren op zoek naar avontuurlijke perversiteit. De oudere slager en zijn jonge winkeljuf spelen de hoofdrol. De winkeljuf is een voyeur en filmt de perversiteiten van haar chef. De film kan zelfs een ijsberg doen smelten van geilheid. Maartje en Victor brengen een prent die heel ver weg staat van elke vorm van erotisme. De subtiele interpretatie van Titus Muizelaar, de slager, is fundamenteel om dit ook zo over te brengen.

Speeldagen

Finse Tango gebracht door een Nederlandse:

Stella van Voorst van Beest brengt ook een muziekfilm, gevangenen van de grond.

Volgens de wetenschapper die deze documentaire opent, is het licht een bepalende factor in elk gevoel dat we ervaren: meer of minder licht kan meer of minder geluk of melancholie in ons oproepen. In haar eerste film, gevangenen van de grond, wil Stella dit idee volgen. Zij zoekt de duistere melancholie op in de finse tango, maar die lijkt dan juist weer heel verlicht te zijn. Elk personage, plaats of landschap, elk accoord  en geschiedenis die aan deze tango kleeft, komt overeen met het veroveren van een andere planeet, zelfs voor de experten van de Argentijnse tango. Er ziten exentrieke tangodansers in, wassen beelden van lokale beroemdheden, tango karaoke, tragische verhalen, een beeldhouwer die zijn omgeving veranderd in een zoo. Het decor is gemaakt in een rare cirkel in verschillende afgedankte en gesloten danszalen. 

Te bekijken: klik hier

 

22:21 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

30-03-10

Felicitas

Beste vrienden,

Vorige woensdag is mijn kleindochtertje Felicitas geboren.
Een prachtige baby van zeven pond!

We zijn erg gelukkig met de gebeurtenis.

Groetjes,

Eduardo
 DSCN5398

13:51 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

27-03-10

Bafici

El 12º Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente  (BAFICI) organizado por el Ministerio de Cultura del Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, a desarrollarse entre el 7 y el 18 de Abril de 2010, recuerda que la venta anticipada de entradas comenzará el día lunes 29 de marzo.


Por otro lado, informamos que la grilla de programación completa se encuentra disponible en el sitio Web del festival: www.festivales.gob.ar pudiendo ser consultada por día, por sede, por película, por director o por sección. Las entradas podrán comprarse de manera online a través del sitio o de forma personal, de 10 a 20 hs. en los siguientes puntos de venta:

  • Casa de la Cultura, Av. De Mayo 575 PB (2, 3 y 4 de abril permanecerá cerrada).

  • Hoyts Abasto, Av. Corrientes 3247.

Además, durante el Festival, se podrán adquirir entradas acercándose personalmente a las boleterías de todas las salas afectadas al BAFICI.


El precio de las entradas es de $10.- y $8.- para estudiantes y jubilados que acrediten su condición.

12:38 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Roeien in de delta

Op 11 april gaan we naar Tigre, de Delta in. Voor de sportievelingen kan dat met de kayak, voor de anderen kan het met de taxiboot. We trekken naar een eiland waar we een asado krijgen en verder kunnen genieten van de natuur en de rust.

De dag ziet er als volgt uit:

We ontmoeten elkaar om 10u in het station Tigre, er kan eventueel afgesproken worden in Retiro voor diegene die met de trein reizen en uit Retiro zouden vertrekken. Om 10.30 worden we bij de Club de Regatas Hispano Argentino paseo Victorica 50 verwacht. Daar worden de kayaks uitgedeeld, dubbel of triple. We krijgen even les en practische tips. Om 11u worden we te water gelaten om tot aan het eiland te roeien, dit door kanaaltjes, riviertjes en beekjes.
De afstand is makkelijk te halen voor iedereen, geoefenden en leken. Eenmaal op het eiland wordt het middagmaal geserveerd: choripan met sla en tomaatjes, met de nodige frisdranken. Later wordt er koffie, thee of mate geserveerd.
Na het middagmaal is er een wandeling voorzien op het eiland en krijgen we een uitleg over de delta. Om 16u wordt de terugtocht georganiseerd en om 17u komen de kayakers terug aan in Tigre.

De locatie is veranderd, om het iets goedkoper aan te kunnen bieden.
De prijs, met de maaltijd incluis, is 120 pesos per persoon. Diegene die niet met de kayak naar het eiland gaan, betalen 60 pesos voor heel de dag + taxiboot heen en terug naar het eiland.

Reeds ingeschreven:

Familie Van Hauwermeiren

Ilse Willebrords

Juan en Rein

Veerle en Eduardo (nog bevestigen)

Tom Dieusaert

Als er enige verandering zou zijn, gelieve dit dan even te melden.

Ook bij de inschrijven vermelden of je wil kayakken of of je met de taxiboot gaat.

Er is plaats voor 12 mensen in de kayak.

Gelieve zo vlug mogelijk in te schrijven, zodat ik de dag kan reserveren.

Meer info

 

 

01:31 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

10-03-10

Brusselse wafels in Buenos AiresInvitacion copia

Jongens en meiskes, t is zo ver :  Het wafelkraam opent spoedig zijn deuren;  Alhoewel nog niet volledig af, openen we toch deze zaterdag voor vrienden.
Zaterdag Marcelo T de Alvear 944 om 20u

Dus indien jullie vrij zijn, kom gerust af, hé.  En mocht je toevallig nog andere compatriotten kennen, breng ze maar mee. Of nog beter : forward the message.

Vriendelijke groetjes

Benjamin


Natalia y Jose Luis Postal

15:04 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook | |

04-03-10

Een avond in ripio

Mi gauchito Gil, el rey del ripio ofte Gil de ripper

Een van de redenen waarom we in Patagonia de boot namen, was om dit niet te moeten meemaken. We houden ervan de adrenaline te voelen stromen en zijn nooit bang van een beetje avontuur. Maar er zijn grenzen. En dit was er duidelijk over.
Hoe kon dit gebeuren? Een slechte kaart. Verkeerde raad. Mars die door de volle maan ging. God die ons op de proef wou stellen!
Het landschap was als een droom. Het was alsof we ons op de maan of op Mars bevonden. Maar de weg was een nachtmerrie.
Uren stilzitten, je adem inhouden (en er was al zo weinig lucht), elke beweging kan nefast zijn, je blik geconcentreerd op de weg, speurend naar los zand, afstappen, duwen, een stuk te voet, pauze, dan weer verder met de moed der wanhoop. Gil raakt stilaan uitgeput, maar neemt soepel elke hindernis, raakt nooit in paniek en hobbelt en schuift verder alsof hij nooit anders gedaan heeft. Dit doet niemand hem na, zelfs die van Paris-Dakar niet. Die zijn heel bedreven op dit soort wegen, maar niet met zoveel bagage en passagier.

Iemand zei ooit: Als je van je moto houdt, rij je die weg niet! Sorry Tango! Ze hebben ons bedrogen...

Dit is weer een reisverhaal van Gil en Marleen. De avond, gisteren, was een droom: een hartverwarmend, bruisend en levendig reisverslag van twee nomanden op hunne moto. Op het einde werden we zelfs getrakteerd op een ware toneelvoorstelling, zelfs a capella was het subliem. Hun moto blijft hier en zelf komen ze nog eens terug in de wintermaanden (winter hier) We hebben ze reeds terug geboekt!

Bedankt Gil en Marleen. We kijken reeds uit naar jullie volgende avond in Buenos Aires.

In Belgie hebben ze het Teatertog in Nijlen, voor meer info kan u op hun website terecht:


Website van Teatertog in Nijlen

14:41 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: teatertog, theater in nijlen |  Facebook | |

01-03-10

Verzoekje

Hallo

 Mijn naam is Lisette Cleppe en ben sedert 1993 aan een stamboom bezig, in de beginjaren 2000 heb ik met behulp van mijn man deze online gezet. Het heeft me veel moeite gekost om dit te kunnen waar maken, als leek met de pc, maar het is gelukt.

Met de stamboon op internet heb ik veel hulp gekregen vanuit America en Belgie. Daar ik nu op Feesbook ook over mijn stamboom geschreven heb, heb ik veel van de Cleppe's gevonden uit Argentinie.


Tot mijn grote spijt kan ik enkel een klein beetje Engels lezen en dan nog met grote ????? Mijn man heeft al eens contact met ze opgenomen, maar geen enkele die weet van zijn voorvaders. Nu ben ik op zoek naar iemand of iets waar ik de immigratie lijsten "via internet"kan bezoeken in Argentinie,op zoek naar de 1st Cleppe die er voet aan wal gezet heeft.


Heb al verschillende instanties aangeschreven maar heb altijd bot gevangen . Ik ben 63 jaar en wij wonen in bij mijn moeder die 86 jaar is,dus naar Argentinie gaan zit er niet in.
 Ik weet niet of ik bij jullie aan een goed adres zit,maar ik kan het maar vragen hé,wie niet waagt ........enzoverder .
 In de hoop op een antwoord groet ik U beleefd.

 Lisette Cleppe ;-)
 Gerststraat 5
8434 Middelkerke (Lombardsijde
0499 736300
E-Mail-- lisette_cleppe@hotmail.com

15:03 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Vacature

Dear,

 

Schelstraete & Desmedt, the largest independent Executive Search office in Belgium, is looking for a:

 

CHIEF FINANCIAL OFFICER ARGENTINA

 

Client
Our client with headquarters in Belgium is a large international group, one of the global leaders in its industry. The company is active in 25 countries across 4 continents. The Argentinean operating company has over 1.500 employees.

 

Job description
Our client is looking for a Chief Financial Officer (CFO) for its important Argentinean operation. The CFO is member of the local Management Committee and has 20 direct reports. He will manage the financial situation of the company in line with the vision, mission and strategy of the group. He will plan, organize, control and co-ordinate the activities of the financial department and provide headquarters with accurate and reliable information. He has the final responsibility for controlling, accounting, finance and IT. He reports to the Group CFO at head office.

 

Job profile
- University Degree in Economics and Finance.
- 10 to 15 years of business experience as a Financial Manager or Controller in an international company.
- Experience with financial communication, reporting, controlling and a good knowledge of finance, fiscal legislation, accounting principles.
- Willing to relocate to Argentina.
- Mother tongue Dutch or French with fluency in Spanish and English.

 

Interested? Please apply by email: sofie.u@s-d.be (VG.487/B).

14:27 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Fototentoonstelling: de vrouw in de kunst

Als je naar de fototentoonstelling wil gaan kijken: De tentoonstelling gaat door naast Sala Pablo Neruda in de Espacio de Arte, gelijkvloer zijn oude foto's van vrouwen in Argentinie, de benedenverdieping zijn foto' van vrouwen over de wereld. Heel interessant en mooi.

 

In het kader van de internationale dag van de vrouw, op 8 maart, is er een tentoonstelling in het Museo Fernando Paillet in het thema: de vrouw in de kunst. Deze tentoonstelling is georganiseerd in het teken van 'la mujer del bicentenario'. Ze zal doorgaan in Sala Pablo Neruda del paseo La Plaza gedurende heel de maand maart 2010.

adres: Corrientes 1660

De opening is op 2 maart , dit tot 30 maart en de uren zijn: van 19h tot 23 h.

 

La exposicion de fotografias con obras del acervo del Museo Fernando Paillet,se realiza en el marco de actividades de "La Mujer y el Arte", la exposicion forman parte del Ciclo mensual "Mujer del Bicentenario", un ciclo de obras y muestras especialmente pensadas para el público femenino a realizarse en la Sala Pablo Neruda del Paseo La Plaza durante todo el mes de Marzo 2010

Del martes 02 hasta el martes 30 en la Sala Pablo Neruda en los horarios de 19 a 23 hs. se podra visitar la exposicion organizada por el Museo Fernando Paillet, donde participaran los siguientes artistas:

Fotografos Historicos:
Fernando Paillet / E. Courret / E. Pirou / C. Benvenuti / Chute y Brooks / J. Stanchina / G. J. Pallares / Studio Rossetti y Biella / S. Stoppani / Witcomb y Freitas / T. Gioia / Jose M.Castillo / Foto Glave / F. Corte / Jardin Zoológico /Witcomb / Lacaze / Freitas y Castillo / F. Bixio y Cia / Lahore Hnos. / Llaguno / B. Pascale / Arte Kasay / M. De Santis / J.V. De Martinez / Foto Luz y Sombra / Cabanas / Bizioli Hermanos / Pascale y Cia. / Elias Phot / Leon Finquelevich / Carlos Cisventi .

Fotografos Contemporaneos:
Ronaldo Girgulsky. Buenos Aires / Salvador Gómez. Murcia / José Mata .Ciudad de México / Eyelen Giacobbe. Buenos Aires / José Pablo Porras. Costa Rica/ Diego Ríos. Buenos Aires / Celeste Martearena. Buenos Aires / Gustavo Pomar, Santa Fe / Jorge Pousa. Bahía Blanca / Sol Sánchez. Paris / Alexander Kharvat. Revno / Alexander Kupchinskyy, Moscu /Cristian Paraschiev, Paris / Andrey Garcia, San Pablo / Carola Blanco. Caracas /
Berenice Kauffmann Abud. San Pablo / Aneta Badzing. Barcelona /Sergey Buslenko.Revno / Recorrido 33, Buenos Aires.

El vino en honor de los artistas participantes se realizara conjuntamente con el sierre oficial el dia martes 30 de marzo a las 17.30 hs.en la Sala Pablo Neruda

Exposicion: Museo Fernando Paillet . Ciclo Mujer del Bicentenario
Lugar: Paseo La Plaza
Direccion: Av. Corrientes 1660 C.A.B.A.
Fecha y Horarios de visita: del martes 2 al 30 de marzo 2010 en los horarios de 19 a 23 hs.
Vino en honor de los artistas:martes 30 de marzo a las 17.30 hs.en la Sala Pablo Neruda

Exposicion: Museo Fernando Paillet . Ciclo Mujer del Bicentenario
Lugar: Sala Pablo Neruda, Paseo La Plaza
Direccion: Av. Corrientes 1660 (entre Rodriguez Peña y Montevideo)
Fecha: Del Martes 2 de Marzo al 30 de Marzo 2010 de 19 a 23 hs.
Vino de honor y sierre de la exposicion: 30 de Marzo a las 17,30 hs.
Web: http://www.mujerbicentenario.com.ar/modulo_mujer_arte.html

05:32 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |