09-02-10

vraagje

Geachte,
Wij zijn volop onze verhuis aan het regelen naar België. Het enige wat ons zorgen baart, is de hoeveelheid kleding en boeken die tot in de Lage Landen zou moeten geraken (we spreken toch al gemakkelijk over 9 grote dozen). Heeft iemand ervaring hier op de (altijd informatieve, trouwens) blog? Tips en raad zijn altijd welkom op ppadmalc@hotmail.com.

Alvast enorm bedankt,
Pieter Mathot

01:26 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook | |

Commentaren

Ik ben op zoek naar Marleen Bonnaerens (ik ken de juiste schrijfwijze niet) voor mijn moeder Louisa De Wolf, zij zou een tijd met het gezin van haar ouders in Argentinië gewoond hebben. Zij zouden daar naartoe gegaan zijn tijdens of na WOII

Gepost door: huylebroeck lutgarde | 26-12-13

Lutgarde kan je een emailadres achterlaten op reincastle@hotmail.com om iets meer uitleg, dan post ik het bij de facebook Belgen in Argentinie, Belgas en argentina

Gepost door: Rein | 26-12-13

lutgarde, ik heb iets gevonden over de familie Bonnarens:
Beste Rein,
Wil je aan dhr Vlaeminck laten weten dat over Fidelia Verstraete heel wat bekend is dank zij wijlen Ivo Bonnarens. In 1973 bezocht hij verschillende kinderen van Fidelia in San Pedro en San Nicolás (Prov. Buenos Aires) en schreef daarover in "De Schakel". Arthur Verthé besteedde er aandacht aan in zijn boek VLAMINGEN IN DE WERELD, VOl 2, blz.49-51 en publiceerde een brief van Bonnarens over de toen nog levende kinderen (blz 207-08). Fidelia had ook meer dan 60 kleinkinderen, waarvan er zeker nog heel wat in leven zijn Ik wil daar wel met Ivan Vlaeminck verder over corresponderen, indien hij dat zou wensen: U mag hem gerust mijn e-mail adres doorgeven.
Cariños,
Hugo

Gepost door: Rein | 26-12-13

Dag lieve landgenoten!

Met het aanstormende 'mundial' voetbal, ben ik op zoek naar een Belgisch voetbaltruitje om ons land - dat blijkbaar een uitstekende ploeg heeft (als zelfs de Argentijnen dit zeggen, kan ik niet anders dan dit geloven!) - met de nodige aanmoediging bij te staan...

Iemand een idee waar ik er zo één kan kopen???

Groetjes
Barbara

Gepost door: Barbara | 08-06-14

Lieve Barbara, we zitten nu op een andere pagina: http://vlamingeninargentina.blogspot.com.ar/
Een truitje met de Belgische kleuren...meest dichtbij is eentje met de duitse kleuren, die kan je hier wel vinden in de verkleedwinkels in Once, Lavalle.
Want de echte rode duiveltruitjes...zullen hier niet binnengeraken. Misschien in de echte sportwinkels, zoals daar is op Florida en Corrientes. Vroeger vond je daar de internationale voetbaltruitjes.

Gepost door: Rein | 08-06-14

Zou iemand mij kunnen helpen aub. ? Ik ben op zoek naar een artikel uit De Schakel geschreven door Ivo Bonnarens :

In 1973 bezocht hij verschillende kinderen van Fidelia in San Pedro en San Nicolás (Prov. Buenos Aires) en schreef daarover in "De Schakel".

Alvast hartelijk dank

Gepost door: annita Vlaeminck | 05-03-15

Spijtig genoeg zijn er hier in argentinie geen schakels meer, er is geen archief van aangelegd. Maar ik denk dat er wel een archief is aangemaakt van De Schakel , in Antwerpen, centrum voor documentatie, http://www.advn.be/ daar kan je info vragen.

Gepost door: rein | 05-03-15

De commentaren zijn gesloten.