30-01-10

Links van onze leden

 

Karaan De wit

patagonie,salta,mendoza,rein remaut,argentinie,reistips argentinieKaraan De Wit, Belgische, wonende in Santa Fe Argentinie, studeerde aan de Kunst hoge school Textiel Henry Story in Gent. Zij experimenteerde daar met verschillende weefgetouwen. Op haar zoektocht naar de kunst in de textiel, reisde ze rond in Europa en Centraal Amerika. In 1986 werkte ze in Huehuetenango (Guatemala) gedurende drie maanden in een atelier met Guatamalezen. Deze ervaring had een grote invloed op haar verdere compocities. Vanaf dat moment gebruikte ze de specifieke weefkunst van de Amerikaanse indianen en durft nu een risicovolle kleurencombinatie aan. In Belgie hield ze verschillende tentoonstellingen en nu in Argentinie werkt ze verder aan haar persoonlijke weeftechniek op verschillende weefgetouwen.

Karaan De Wit, de nacionalidad belga, reside en Santa Fe, Argentina. Estudió en la Escuela Superior de Artes Textiles "Henry Story" de la ciudad de Gante, (Bélgica) en donde experimentó técnicas diversas en diferentes tipos de telares. En un proceso continuo de búsqueda, realizó numerosos viajes por Europa y América Central. En 1986, trabajó en Huehuetenango (Guatemala) durante 3 meses en telar de cintura con nativos del lugar. Esta experiencia, influenció fuertemente sus composiciones y a partir de ese momento comenzó a utilizar tramas más cerradas y arriesgadas combinaciones de colores. En su país de origen, realizó numerosas exposiciones individuales y colectivas en galerías y centros culturales, desarrollando paralelamente colecciones de telas confeccionadas a mano, en telar de cuadros.

Haar blog, su blog

 

 

img033.jpg

 

Argentinië presenteert zich als een land vol tegenstrijdigheden: Buenos Aires, met zijn blik gericht op het oude continent, Eu

 

ropa; het binnenland, gericht naar zichzelf in volle ontplooiing. Wat drijft mensen om een nieuw land te bevolken? Dit boek probeert de voetsporen te volgen van de goudzoekers in Patagonië. Patagonië, het einde van de wereld, het begin van een nieuw leven. Voor vele Europeanen is dit een totaal onbekende streek, hoewel de geschiedenis verbonden is met die van Europa.

In het gouden spoor van Patagonië

Rein Remaut

€ 17,95

 

Link van Sam Verhaert.

Een nieuwe Belg in ons midden, een nieuwe link: Sam Verhaert blogt of liever gezegd: Hamster Rave blogt.

Zijn nieuw artikel: It takes two to Tango

"Ik had het natuurlijk moeten weten. Toch ging ik op mijn eentje naar mijn eerste tangoles. Beetje op mijn eigen leren Buenos Airessen, he. Er zouden er nog wel alleen...

Het regende zuur dus ik kwam als een waterkip de parket opgeschoven. Te laat natuurlijk, want de koppeltjes zwierden al geometrisch gepassioneerd rond elkaar. Er was nog een oma over.

Ik stapte drie keer op haar enkel, verstijfde en begon als een plank te stuiteren. Af en toe moest ik met de leraar. Een man die ademde. Om mijn gezwenk te oefenen werd ik het laatste kwartier aan een pilaar gezet. We mochten elkaar wel. It takes two to tango."

Zijn blog is fris en geeft een andere kijk op de actualiteit en zijn nieuwe leven in Buenos Aires. De moeite om het eens door te bladeren.

Luc en Marleen bloggen.

DSCN8194

Iedereen vraagt ons "waarom Argentinië" maar onze stelling is eerder "waarom niet".

In Europa hebben we veel gereisd en Zuid-Amerika trok ons aan om te verkennen.We werden wat verliefd op Buenos Aires bij een eerste bezoek nu zes jaar geleden.Argentinië heeft altijd een blik op Europa en dus speelt dat in het voordeel van Europeanen die naar hier komen.

Luc Verhaegen

Delta-leden:

http://www.comunitariocaraguata.blogspot.com/ç

Hallo Vrienden,
De stad Tigre wil ons helpen in de kosten voor het transport van de kinderen naar het kultureel centrum en dit via bemiddeling door Mevrouw Malena, alvast bedankt... dit is pas goed nieuws en dit voor de maanden januari en februari 2010. Hopelijk kunnen we hierna in het pakket van de schooldiensten opgenomen worden voor het komende schooljaar (openbaar vervoer via de waterwegen). Verder hebben we een gedeelte van de vloer geplaatst met onze eerste subsidie en een gift van de Heer Briceño Blas.
Verder vervolgen we de Engelse cursus onder leiding van Peter De Bruyne en percussie-lessen onder vakkundige leiding van Fernando de Troebadoer.
Eerstdaags starten we met enkele nieuwe cursussen zoals zwemmen voor beginners en vervolmaking, volley en theater. De subsidie voor de "Vrije zender" werd goedgekeurd, de ontvangst ervan zal nog een poosje duren alvorens de centen in onze handen vallen, de zendmast van 33 meter hoogte wordt ter beschikking gesteld door Peter De Bruyne.
Heb je zin in een boottochtje in de delta met een kort bezoek aan ons project... WELKOM !!
Het Cultureel Centrum wenst U een geluk en vrede !

DSC05859


Reisgids voor Argentinie.

Onze reisgids beoogt een antwoord op allerlei frequent gestelde vragen. Wij probeerden ons hier zoveel mogelijk in te leven in de verschillende vraagstellingen over Argentinië. Heel wat onderwerpen worden in deze 'reisgids' behandeld en via een tip aan onze redaktie willen wij die nog zeker uitbreiden om dichter te komen bij de doelstellingen van een handige gids voor een reuze-vakantie in Argentinië.

Commentaren

Hoe is het mogelijk de familie Vlaminck terug te vinden en hun nakomelingen het zij de kinderen van August Vlaminck geboren in Beernem 23/9/1868 en Fidelia Verstaete zoude gehuwd zijn in 1891 en hebben 15 kinderen gehad

Het zou fijn zijn als er iemand mij zou kunnen helpen
Dank u bij voorbaat

Vlaemynck Ivan
112 Collegestraat
1050 Brussel

Gepost door: Vlaemynck Ivan | 03-02-11

Beste Rein,
Wil je aan dhr Vlaeminck laten weten dat over Fidelia Verstraete heel wat bekend is dank zij wijlen Ivo Bonnarens. In 1973 bezocht hij verschillende kinderen van Fidelia in San Pedro en San Nicolás (Prov. Buenos Aires) en schreef daarover in "De Schakel". Arthur Verthé besteedde er aandacht aan in zijn boek VLAMINGEN IN DE WERELD, VOl 2, blz.49-51 en publiceerde een brief van Bonnarens over de toen nog levende kinderen (blz 207-08). Fidelia had ook meer dan 60 kleinkinderen, waarvan er zeker nog heel wat in leven zijn Ik wil daar wel met Ivan Vlaeminck verder over corresponderen, indien hij dat zou wensen: U mag hem gerust mijn e-mail adres doorgeven.
Cariños,
Hugo

Gepost door: rein | 27-03-11

Goeiedag,

Dit lijkt me allemaal zeer mooi als ik dit lees. Mijn vriend is argentijn en hij woont nu al 6 maanden in Belgie. Dit is redelijk zwaar voor hem aangezien men het hem hier zeer moeilijk maakt voor het vinden van een job.
Ons alternatief is uiteindelijk naar Buenos Aires te verhuizen ( waar ik dol op ben ... met de caminito en el Tigre natuurlijk )

We hebben het idee een hotel op te richten. Maar geen 5 sterren luxe hotel. Meer een hotel voor de avonturier die graag een nacht in de campo wil slapen, een asado wil meemaken, wil varen op de Tigre, spaanse les wil volgen, een avond tango wil bijwonen, in contact met de bevoljing wil staan en niet gewoon aan een zwembad wil liggen.

Heeft iemand van jullie tips van hoe en waar ? Zou de Tigre een idee kunnen zijn voor dit hotel ?
Btw : ik spreek 7 talen en kan in heel europa dit hotel promoten. De Tigre lijkt me een ideale plek ....

Graag wat commentaar als iemand hier in een mogelijkheid ziet ?

Groetjes van Natalie en Alfredo

Gepost door: natalie | 22-08-11

Hallo Natalie,

Tigre is inderdaad ideaal voor het toerisme, ook al is het niet makkelijk om alles hier rond te krijgen, net zoals in België. Jullie kunnen altijd persoonlijk contact opnemen met reincastle@hotmail.com om meer gerichte vragen te stellen.
groetjes
Rein

Gepost door: VIA | 23-08-11

Dank je Rein ! Zullen we zeker doen

Gepost door: Natalie | 24-08-11

net zoals Ivan Vlaemynck ben ik op zoek naar de afstammelingen van August Vlaeminck met Fidelia Verstraeten. Via Facebook heb ik al een heel klein stukje van de familie kunnen retraceren. Maar het blijft heel heel moeilijk om gegevens los te krijgen van mensen, wat begrijpelijk is want tenslotte ben ik een wildvreemde uit België.
Die familie is ook immens groot en velen kennen elkaar niet, of weten niet dat zij familie zijn van elkaar. Zo zijn er ook familieleden naar Spanje verhuisd en weten die niks van hun familie in Argentinie.
Nu concreet : Zouden er soms mensen zijn die in San Pedro wonen mij hierbij willen helpen aub. Zou het mogelijk zijn om bij de burgerlijke stand van San Pedro, huwelijksakten of geboorteakten op te zoeken. Zijn er soms mensen die weten hoe wij in San Pedro aan genealogische gegevens kunnen raken ?
Iedere hulp of tip is meer dan welkom.
Alvast hartelijk dank
Annita Vlaeminck

Gepost door: annita Vlaeminck | 15-09-11

hallo Annita ,

je kan me contacteren op reincastle@hotmail.com er is meer info over de familie, maar ik zie je emailadres niet, dus kan ik je niet in privé terugmailen
Rein

Gepost door: VIA | 16-09-11

Héél mooi Argentinie. Ik was 30 jaar samen met een argentijn. We woonden ook 5 jaar in Argentinie. Nu zijn we gescheiden en hij is terug naar argentinie, ik bleef in Belgie voor mijn moeder en mijn kinderen , ik mis dit mooie land enorm, ik hoop dat ik ooit nog terug kan gaan om daar te leven. Tenminste voor een tijdje.

Gepost door: Biesmans | 15-03-13

De commentaren zijn gesloten.