19-01-10

U-CREA 2010

Hallo iedereen,

Ik hoop dat iedereen op een mooie manier afscheid heeft genomen van 2009, het was een turbulent jaar globaal gezien. Maar over naar ander en beter, 2010 is begonnen en dit gaat gepaard met goede voornemens, wensen voor goede gezondheid en geluk en voorspoed, waarbij ik mij aansluit.

Na een kleine vakantie, een drukke Dakar periode, die niet zo gunstig was voor onze landgenoten, buiten de trucks, vliegen we er terug in. Voor Argentinie was Dakar wel een superrally: zij hebben voor het eerst een Argentijnse dakarist-winnaar, een mooie prestatie. Dat hebben we dan ook weer gemeen, wij hebben onze Jacky Ickx en zij Patronelli. De auto's, moto's en quads staan terug in de garage tot volgend jaar.

We hebben een heel jaar voor de boeg, 12 maanden die naar ons lonken om samen te komen, ervaringen en tips uit te wisselen, samen te genieten en onze Belgische nostalgie door te spoelen met een goed glas en onder vrienden.

Vorig jaar is VIA begonnen rond een jaarthema: U-CREA: U creeërt VIA, het is er voor u door u. Deze formule heeft goed gewerkt. We hadden een heel afwisselend jaar. We kregen fotolessen van Luc, die zeker voor herhaling vatbaar zijn, hint hint. Verder weten we nu dat de slimste mensen Argentijnen zijn die Nederlands spreken, dit door de kwis georganiseerd door Heleen en Ellen, iedereen verwacht een revange. We proefden Argentijnse wijn, we hadden een vlaming op de boekenbeurs in Buenos Aires. We kregen er een zuster-organisatie bij in de vorm van een Nederlandstalige bib die de Nederlandstalige film naar ons haalde. We zagen poppetje voor onze ogen dansen onder leiding van Katlijn en haar poppentheater, bezochten de Beagle en kregen de Patagonisten op bezoek. Ik geloof dat ik nog dingen oversla, het jaar zat vol van afwisseling en interessante ontmoetingen.

Na een geslaagd jaar denkt men vaak even met angst aan het volgende, kunnen we de verwachtingen weer inwilligen, maar daar is geen tijd voor. We doen gewoon verder en schotelen u terug een jaar vol afwisseling voor op het ritme van U-CREA.

Hopelijk komt u ook dit jaar weer mee genieten, want enkel door uw aanwezigheid wordt U-CREA echt creatief plezierig!

De eerstvolgende vergadering is gepland op donderdag 28 januari in VIA VIA San Telmo om 20u. Vergadering, want het is een werkvergadering. Daar stel ik het nieuwe programma van het jaar voor en nodig jullie uit om dit te spijzen met jullie ideeën en creativiteit. Zoals de formule al zegt:

U creeërt VIA

VIA is er voor u

door u

Alle bekende en nieuwe gezichten zijn van harte welkom, ik kijk er al naar uit, jullie ook?


02:55 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.