11-12-09

Jaarlijkse bezoeken aan scholen

Jaarlijkse bezoeken aan scholen van uitwisselingsproject Saludos
Drie jaar geleden startte een uitwisselingsproject tussen Argentijnse en Vlaamse scholen.  Er werden spelen naar elkaar gestuurd, e-mails en er werden weblogs opgemaakt.  Sinds kort gebruiken de scholen ook de computers die geschonken werden door DHL en getransporteerd door Fairgate.  Dat geeft hen de mogelijkheid om via Skype online met elkaar de spreken én elkaar te zien.
 
Jaarlijks brengen we een bezoek aan de scholen die deelnemen.  Zo steken wij hen een hart onder de riem en kunnen we nieuwe incentives geven.
Op donderdagvoormiddag 18 december bezoeken we de basisschool in La Plata.
We vertrekken dan om rond 9 u. met de bus in de terminal van Retiro.
In La Plata wacht er ons een warm onthaal door leerlingen, ouders, leerkrachten en de directie.  Om 11 uur is er ook een korte Skype-conferentie met leerlingen van de basisschool in Harelbeke. Rond 12.3O u wordt het bezoek aan de school afgerond.
 

naam van de school: EPB Nº 120 “Herminia Catalina Brumana”

adres: Calle 17 entre 35 y 36. Ciudad de La Plata. Provincia de Buenos Aires.

 
Op Vrijdagnamiddag 19 december worden we verwacht in de basisschool van Vicente Lopez.  Deze school was de eerste school van het project Saludos.  Dit jaar werd er in België een schilderij verkochten ten voordele van deze school.  Het educatief materiaal dat met de opbrengst wordt gekocht overhandigen we op 19 december.  Het bezoek start om 14.30 u. 

naam: Escuela N°14 "José Mármol"
adres: calle Roca 3990 Vicente López Provincia de Buenos Aires.

Na dit bezoek rijden we richting Olivos alwaar een andere school van het project gevestigd is.  Deze avondschool is zeer actief met de avondschool van Mol.  Er kwamen reeds 2 cursisten van Mol naar de school en recent gaf een student van de VUB er workshops.  
Voor de directeur en de contactpersoon hebben we enkele kadootjes van de avondschool in Mol.
 

naam van de school:CEAVAO (Escuela Municipal de Artes y Oficios Prof.Carmen Gil de Barreiro Aguirre)

adres: Alberdi 1227, Olivos.

 
Op maandag 21 december eindigen we onze tour in de kunstenschool in San Isidro.  De directeur en leerlingen zullen er ons rondleiden en een korte dansdemonstratie geven.
Dit bezoek gaat door van 14  tot 16   uur.
 

naam: CENTRO POLIVALENTE DE ARTE DE SAN ISIDRO

adres: Avenida Fleming 1621
1640 Martínez

 
 
Tot dan,
Geert Beeckmans 
 

19:52 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.