04-12-09

Er zit een migrant in elk van ons

OPROEP AAN ALLE VLAMINGEN IN DE WERELD
OM MEE TE WERKEN AAN DE INTERNATIONALE DAG VAN DE MIGRANT

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) heeft 18 december uitgeroepen als Internationale Dag van de Migrant. De lidstaten worden door de VN uitgenodigd om op die dag “informatie te verspreiden over de rechten van de mens en over de fundamentele vrijheden van migranten.”
Jaarlijks viert het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (het Centrum) de Internationale Dag van de Migrant door middel van een specifieke actie. Dit jaar willen we een communicatiecampagne lanceren met als thema “Er zit een migrant in elk van ons”. Daarbij kunnen we best wat hulp gebruiken van Vlamingen in de wereld, vandoor ook deze oproep.

Over de campagne “Er zit een migrant in elk van ons”
Jaarlijks verlaten meer dan 40.000 Belgen hun land om elders te gaan leven. Migratie is een universeel verschijnsel van alle tijden. België is een bestemmingsland maar ook een land dat verlaten wordt… Met de campagne “Er zit een migrant in elk van ons”, willen we aandacht vestigen op Belgen die zelf migrant geworden zijn door zich te vestigen in het buitenland.

Voor deze campagne zullen affiches verspreid worden en postkaarten verstuurd. Ook bouwen we aan een website waarop we getuigenissen willen plaatsen van Belgen die in het buitenland wonen.
Hoe kan je ons helpen?
Vertel ons je verhaal en bouw zo mee aan onze website
Waarom verhuisde jij naar het buitenland en hoe heb je dit allemaal ervaren? Heb je een verhaal dat typisch, origineel of demonstratief is voor dat van vele Belgische migranten in het buitenland, laat het ons weten. Je kan je verhaal doormailen naar François De Smet (francois.desmet@cntr.be). We plaatsen jouw getuigenis dan eventueel op onze website.

Meer informatie over het Centrum en de campagnes die we in het verleden organiseerden, vind je op www.diversiteit.be.

21:11 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.