03-05-09

Belg op de Boekenbeurs in Buenos Aires

Op de boekenbeurs in Buenos Aires stond een van onze landgenoten, Tom Dieusaert stelde er zijn spaanse vertaling voor van "de laatste rit van de kever".

In de zomer van 2003 rolt in een Mexicaanse fabriek het allerlaatste exemplaar van het mythische automerk Volkswagen Kever van de band. Enkele maanden later vertrekt de Vlaamse journalist Tom Dieusaert voor een epische reis van Mexico Stad naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, dwars door het Latijns-Amerikaanse continent. Hij laadt een Volkswagen Kever vol en rijdt 16.000 kilometer naar het zuiden....

 

35fc7ac5ddec33965c5b35ef390857779056176145

Klik op het boek voor de video in La Nacion

NBD|Biblion recensie:

Avontuur bestaat nog. In september 2003 vertrekt de Vlaamse journalist Tom Dieusaert (auteur van: 'Koffie en Cola'*, Latijns-Amerika in tijden van globalisering') vanuit Mexico-Stad in een Volkswagen Kever voor een tocht van 16.000 kilometer naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Een paar maanden eerder is de laatste Kever van de band gerold in een Mexicaanse fabriek. De keuze voor dit type voertuig was dus niet geheel willekeurig. Dit boek is een verslag van de tocht door Midden- en Zuid-Amerika. Het mag duidelijk zijn dat zo'n reis niet zonder slag of stoot verloopt. De gebruikelijke moeilijkheden aan de grensovergangen en motorische problemen met de Kever vragen van de auteur/avonturier nogal wat geduld en improvisatievermogen. Problematisch hoogtepunt de overtocht in Panama, waarbij uiteindelijk een zeilboot uitkomst biedt. Deze kleine tegenslagen worden ruimschoots gecompenseerd door de vele interessante ontmoetingen en fascinerende landschappen. Van alle landen die hij aandoet, worden de ontstaansgeschiedenis en de recente politieke ontwikkelingen beschreven. Het boek is voorzien van kaartjes en een katern kleurenfoto's.

(NBD|Biblion recensie, Drs. R. de Vries)

21:59 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.