30-12-08

Saludos

Gisteren werd een belangrijke stap gezet in het uitwisselingsproject `Saludos`.
In bijzijn van de directeur van de avondschool van Olivos, de directeur departement Onderwijs, de kabinetsmedewerker en dhr. Luc Pirson Cultureel Attachee van de Belgische ambassade, ondertekende de burgemeester van Vicente Lopez (275.000 inwoners) en Geert Beeckmans (vertegenwoordiger ARG-Gent en coordinator Saludos) de intentieverklaring die in de voorbije maanden werd voorbereid.


saludos

Vorig jaar startte de kunst/handelsschool uit Olivos (wijk van Vicente Lopez) een uitwisselingsproject met de avondschool uit Mol.  Het bleef echter niet alleen bij twinning (via internet), er kwamen ook cursisten uit Mol op bezoek en onlangs bracht een Belgische delegatie een bezoek tijdens de eindejaarsceremonie en tentoonstelling.
De intentieverklaring beoogt een goede samenwerking met en ondersteuning van de Argentijnse overheid.  Internettoegang, begeleiding van vrijwilligers, uitwisseling van leerkrachten en onderwijsspecialisten en continuiteit van het project zijn elementen die voor alle betrokkenen belangrijk waren en waar men zich nu ook officieel heeft voor geengageerd.
 

14:59 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.