23-12-08

Agenda 2009

Verslag bijeenkomst 19 december

Het was een heel gezellige avond. De aanwezigen waren: Marleen, Luc, Anke, Filip, Helen, Ellen, Alex, Sarah,Sil, Murielle, Karin, Joel en ik. Kaat, de vlaminge die in Via Via werkt, heeft ons heel goed verzorgd.

Het onderwerp van de avond was de agenda voor 2009. Daar is hard aan gewerkt. Maar voor dat ik daar over uitweid, wil ik eerst Sil en Mureille bedanken voor het interessante verhaal van hun werk hier in Argentinie. Zij werkten als vrijwilligers in twee scholen voor minderbedeelde kinderen in het kader van een NGO. Ook Anke vertelde over haar werk in een school voor straatkinderen hier in Buenos Aires. Joel waarschuwde ons voor de addertjes in het gras van de Argentijnse burocratie, er werd wat gepraat over de Belgische politieke situatie die niet dadelijk door de aanwezigen helemaal werd opgelost, maar een oplossing is wel in zicht.

Een goede reis toegewenst aan Sil en Murielle en aan Karin en Filip.


Dan de agenda. Het U-crea concept werd besproken en in dat kader hebben we al verschillende vergaderingen in grote lijnen ingevuld. De concretere details volgen later.

 

 1. We zouden beginnen het jaar feestelijk in te zetten met een avond die misschien iets duur uitvalt, maar daarom heet het ook: feestelijk beginnen. Sarah zal voor ons een wijnproefavond inrichten. Zij had twee voorstellen bij, waarvan de eerste me wel de beste lijkt, omdat daar vaste prijzen worden afgesproken voor het proeven, de uitleg en het eten. Deze vergadering zou gepland zijn voor de maand februari. De totale kostprijs zou ongeveer neerkomen op 130 $ per persoon. Waarin verschillende wijnen worden opgenomen, 60 min uitleg en een gevarieerde menu:

 

Hapjes tijdens de uitleg

Een sandwich (twee keuzemogelijkheden) met grof of wit brood geserveerd met een witte wijn

Een hoofdschotel (drie keuzemogelijkheden) met een rode wijn

Nagerecht (twee keuzes) met een zoete wijn

Kofie of thee en frisdranken zijn ook in de prijs inbegrepen.

 

Dit lijkt me een mooi gevulde avond en de prijs is niet aan de erg hoge kant voor wat er aangeboden wordt, hoewel ik vermoed dat met de inflatie in Argentinie (terwijl er in de rest van de wereld een deflatie in zicht is) enige prijsverhoging realistisch is. Iedereen die geintresseerd is mag dit nu al laten weten, zodat we een idee hebben van de eventuele aanwezigen.

 

De andere vergaderingen zijn steeds kosteloos, buiten eigen verbruik. Dat is de hoofdbedoeling, maar een feestelijk begin vraagt uiteraard een feestelijkere prijs. De tweede hoofdbedoeling van de bijeenkomsten is dat ze worden georganiseerd voor en door ons zelf.

 

 1. Een spelavond in ACA, café in Palermo. Zij hebben een groot aanbod van gezelschapspelen en dit zou een heel leuke oeroude hartstikkegezellige avond kunnen worden, zeker als jullie er allemaal zijn! (misschien eind januari en eventueel voor herhaling vatbaar als het meevalt)

 

 

 1. Een kwis door Helen en Ellen, het lijkt een spetterende avond te worden aan het enthousiasme van de twee te horen, of het moeilijk wordt, lijkt me ook wel een vaststaand feit. De dames willen het voor de winnaar niet gemakkelijk maken, wat de prijs is, is nog niet zeker, er werd gesuggereerd dat de winnaar de twee meisje mag uitnodigen om te gaan eten. Lijkt me een leuk voorstel. (maart)

 

 

 1. Foto-avond, georganiseerd door Ellen en eventueel Luc. Hoe deze avond wordt ingericht is nog open, een uitleg hoe een juiste foto wordt genomen, uitleg over fotoshop of een uitleg over een prachtfoto van de twee en waarom dit net een prachtfoto is….alles is mogelijk als deze twee experts hun koppen bijelkaar steken. Eventueel voor april? (Luc Ellen, ik hoor nog wel van jullie)

 

 

 1. Een tango avond mag uiteraard ook niet ontbreken. Een avond anders dan andere tango-avonden, eens zonder de dans, wel de muziek en de eigen tangotaal bespreken, het lumfardo, en waarom tango zo passioneel is. Deze avond zou gegeven worden door een Argentijns echtpaar dat gek is van tango, hoe kan het ook anders, verdere details moet ik met hen nog bespreken, ook een juiste datum hangt af van hun agenda, meer daarover later. (mei)

 

 

 1. Een empanada workshop, een cullinaire avond. Kaat had dit idee, verdere details en of het eventueel in Via Via kan, moet nog besproken worden. (juni)

 

 

 1. In januari wordt er verder gesproken met Joel en Geert of we iets kunnen doen rond de scholen waarvoor Geert zich hier inzet, een speldag daar organiseren, een koekenbakkennamiddag of zoiets. Dit zou waarschijnlijk in de scholen zelf zijn en hoe dit wordt ingevuld is nog vaag, meer daarover na januari. (de scholen zijn in La Plata en in Vicente Lopez)

 

 

 1. Een museumrondleiding in de wintermaanden, zou georganiseerd worden door Anke. Welk museum het wordt en waarover het zal gaan laat Anke ons nog weten. Ze belooft alvast dat het origneel zal worden.

 

 

 

 1. Er is boven Via Via een zaaltje waar we DVD’s kunnen bekijken, moesten er onder u naar belgie gaan en een vlaams filmke kunnen meebrengen, zou dat heel tof zijn en is de vlaamse filmkes avond een feit!

 

 

 1. Helen dacht aan een rally, moesten er nog zijn die hieraan willen meewerken, dan trekken we onze wandelschoenen aan en houden we een kwis-kroegentocht. Iemand die een paar geheimpjes kent van enkele mooie wijken in Baires? Laat het me weten, dit zou mooi zijn in de lente 2009, ergens tijdens een warme zaterdagmiddag-avond.

 

 

 1. In augustus zou Kristof een avond of zaterdagnamiddag willen geven over familie-opstellingen. Zeer interessant. Alvast noteren in jullie agenda, hou maar gewoon heel augustus vrij.

 

 

 1. Een fietstocht, eventueel kan Tom ons hierbij helpen? Hij heeft dat vorig jaar zo prachtig gedaan, dat dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

 

 1. Een dagje uit in Tigre, we hebben daar een paar prachtige mensen wonen en zij kunnen niet altijd tot in het centrum komen, het zou mooi zijn moesten we daar een daguitstap kunnen plannen. ( Tom, wederom, en Peter? )

 

Ik denk dat ik geen enkel idee vergeten ben. Joel dacht ook nog aan een info avond over het leven en de legale achtergrond van werken en wonen in Baires. Als dit vastere vorm aanneemt, horen jullie er nog van.

En dan het laatste puntje, de bib, om even persoonlijk te worden, mijn troetelkindje. Niet dat het van mij is, maar ik koester het wel als een mooie droom om een vlaamse , nederlandse, bib ter beschikking te stellen aan iedereen die deze prachtige taal en zijn schrijvers hier zou willen lezen. Er wordt naarstig naar een plaats gezocht. In de Via Via zou het mogelijk zijn, alvast practisch, maar we moeten nog een beetje overredingskracht aanwenden om de mensen daar zo ver te krijgen. Er wordt aan gewerkt. Als de bib een feit is, wordt deze ook feestelijk geopend en ik hoop een beetje op sponsering van VIW om dit met de nodige spetters te doen.

 

Jullie zien dat we niet stilgezeten hebben en het een vruchtbare avond was. De afwezigen hadden ongelijk, maar zij mogen het tijdens andere bijeenkomsten steeds goedmaken!

 

 

17:57 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.