18-12-08

Sil Tambuyzer schrijft

Sil en Murielle zijn sinds september hier in Argentinie. Zij geven les aan minderbedeelde kinderen in verschillende scholen. Dit verhaal op zich is al heel interessant, misschien voer voor een volgende boek. Nu verschijnt van Sil dit boek in Belgie.

de celebritysupermarkt

logo_celeb

U associeert de naam Britney Spears nog steeds met een onschuldig popprinsesje en kan bij Paris Hilton alleen aan een hotel denken? Dan woont u vast 20.000 mijlen onder de zee. Dankzij een niet-aflatende stroom aan mediaberichten volgen we het reilen en zeilen in Celebville op de voet. BV"s, BN"s, Hollywoodsupersterren en eendagsvliegen uit realityprogramma"s leren we kennen in allerlei rollen: sprookjesachtige huwelijken, dure vechtscheidingen, ruïnerende alcoholverslavingen en scientologybekeringen. Dit boek gaat op zoek naar het hoe en waarom van de hedendaagse obsessie met celebrities.

Maar er is meer. Beroemdheden vormen de nieuwe toetssteen van wat we als goed en waardevol of als verdorven en voorbijgestreefd beschouwen. Aan de hand van hun lotgevallen bediscussiëren de media en de samenleving ethische, sociale en politieke kwesties. De celebritysupermarkt ontrafelt de verhalen over goed en kwaad die achter de celebrityconstructie schuil gaan.

"Dit wetenschappelijk onderbouwde boek is een must voor iedereen die gefascineerd is door beroemdheden en hun invloed op de samenleving, maar ook een eye opener voor iedereen die zelf enige bekendheid geniet."
-- Wim De Vilder, anker van het VRT-Journaal

De Auteurs:

 

Hilde Van den Bulck

Hilde Van den Bulck doceert mediastudies aan de Universiteit Antwerpen, waar ze hoofd is van de onderzoeksgroep Media, Beleid en Cultuur. Ze verstrekt vaak duiding bij tendensen in de mediawereld en schrijft regelmatig columns.

 

Sil Tambuyzer

Sil Tambuyzer combineert zijn onderzoekswerk als communicatiewetenschapper met een carrière als journalist.

 

12:49 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.