08-11-08

Waarom het dit weekeinde gaat regenen

Onweer en regen is normaal dit weekeinde, omdat het feest is in San Antonio De Areco. Het zal niet mankeren, de regen zal gutsen. Dat hebben ze zelf gezocht, het is traditie en dat hoort nu eenmaal bij het feest van de traditie in San Antonio de Areco.

Ook al hebben ze het een paar jaar van weekeinde veranderd, eerst was het feest van de traditie het eerste weekeinde van november, nu is het al een paar jaar het tweede, maar het helpt niet: de regen zal vloeien.

De vloek van de indiaan houdt niet op tot zijn dood gewroken is, zoals hij zelf de vloek heeft uitgesproken over de gaucho's.

Tijdens een dronkemansgevecht, wilde een gaucho een indiaan doden, hij trok zijn mes en stak, juist op dat moment sprong de broer van de dronken indiaan naar voor en kreeg hij het mes in zijn borst. Deze stervende broer was een sjamaan en hij zei met zijn laatste adem tegen zijn broer: begraaf me met mijn voeten omhoog, mijn hoofd naar beneden, zolang ik zo lig, zal het steeds regenen als de gaucho's feest hebben, pas als mijn dood door jou gewroken wordt, mag je me horizontaal begraven. De dronkenmansbroer was niet erg moedig en tot heden is de dood niet gewroken en ligt de indiaan nog steeds met zijn voeten omhoog boven het gras en ....regent het pijpenstelen bij elk feest van de gaucho's in San Antonio.

2399166560_29b6054a9e

Dus ook dit weekeinde, tenzij ze de indiaan gevonden hebben en hem horizontaal gelegd hebben.

 

01:54 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.