07-11-08

Literaire uitnodiging

filba_ecard_belgica (4)

Estimados,

 

Se agradecería la difusión de la participación de la escritora belga Diane Meur en el Festival Internacional de Literatura en Buenos Aires que tendrá lugar en el MALBA del 12 al 16 de noviembre 2008.

 

Atentamente,

 

Embajada de Bélgica

Wie is Dianne Meur ?

Diane Meur heeft zowel de Prix Rossel 2007 als de Prix Rossel des Jeunes 2007 gewonnen met haar boek "Les vivants et les ombres". Meur (1970) is van oorsprong Brussels maar woont sinds haar zeventiende in Parijs.

Familiesaga
Het boek brengt een familiesaga over verschillende generaties dat zich afspeelt in Galicië, een regio in Polen, niet te verwarren met de Spaanse landsstreek. Het verhaal speelt zich af in de 19e eeuw. De originaliteit van het werk werd beloond, de verteller van het verhaal is een huis.

Geen overleg
De twee verschillende jury's hadden vooraf niet overlegd. Twee jaar geleden sleepte de laureaat van de Rosselprijs ook beide prijzen binnen. De jury van de jongerenprijs is samengesteld uit een twaalftal laatstejaarsstudenten uit het middelbaar onderwijs.

De Prix Victor Rossel wordt sinds 1938 uitgerijkt aan een Belgische schrijver of een schrijver die in België woont. Aan de prijs is 5.000 euro verbonden. De jongerenprijs is goed voor 1.500 euro. (belga/edp)

Bron: De Morgen

22:45 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.