18-09-12

Quizen in BA

De Quiz-virus breidde uit. De Europese Expat-club organiseerde zijn eerste pub-quiz in Club Aleman.

Er was een delegatie van VIA en Sophie zat bij de winnende ploeg! Proficiat!

206325_10151141984989140_419959382_n.jpgWhere: Club Alemán, Av. Corrientes 327, 21st Floor
When: 17th of September Starting at 19:30 / 7:30pm
Costs: 15AR$ members / 25AR$ non members


What: Expats Pub-Quiz for all of you who love to spend a relaxed time, meet new people and besides think you have read enough travel guides about Buenos Aires and now want to proof your knowledge.
This time the winning team will be awarded with a prize.

The quiz consists of four rounds about European and Argentinian relationship and influences.Each round has eight questions. 

The quiz starts at 7.30pm and lasts about 3 hours, depending on the number of teams playing that night. 
Feel welcome to bring a friend with you, if not, be prepared to leave with new ones.
We are very much looking forward meeting you there.

16:52 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

23-10-11

Een verzoekje

Hello everyone,

 

I just joined the group and I already have a big request.  Last week an Argentine friend of mine was diagnosed with leukemia.  She is originally from the interior, and for the past two years she has been living in a hostel because she doesn't have a guarantee to rent an apartment.  She works as a radiology technologist at Mater Dei hospital legally, so she will continue to get a salary thankfully and can afford her own apartment.  She cannot fight leukemia while living in a hostel.  She is an only child, and her mother is in remission from cancer.  She is here now, but she has difficulty walking and being mobil in general.  It's a very difficult situation.

 

I was hoping that one of you ladies would know of some way to help her.  Is there a foundation for people in her position?  Does anyone have or know of someone who has a small apartment that would be willing to rent without a guarantee considering these circumstances?  Any suggestion or lead would be very much appreciated.

 

Thank you,

Joanna Roney  

joanna1126@att.net

20:04 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

07-09-11

Nederlandse kinderboekenfeest

Hallo,
Ik bied tweedehandse Nederlandse boeken te koop . Vooral
kinderboeken ,maar ook een beperkt aantal boeken voor volwassenen.

Ik heb kleuterboeken, sprookjes , voorlees-verhalen , ...
Boekjes voor beginnende lezertjes,
alsook leesboeken per leesniveau vanaf groep 5 t.e.m. niveau havo
3 . ( eventueel met begeleidende cursus van de Wereldschool - pakket
Nederlands )
informatieve boeken ...
Stripverhalen ...

De foto's hieronder zijn slechts een voorbeeld, het volledige aanbod
bevat ongeveer 130 a 150 boeken. De prijs bedraagt 15 pesos voor een " hardcover "
en 10 pesos voor een " pocket "


Veerle Van Hauwermeiren
Schrijf naar reiDSC01476(1).jpgncastle@hotmail.com voor de contactgegevens van Veerle.
DSC01475(1).jpg

10-07-10

Van Vlees en Bloed

De marathon van vlees en bloed, de topreeks van TV1, was een succes. Het was een regenachtige koude zondag. 1 voor 1 vielen we binnen bij Heleen, die ons hartelijk ontving met een glaasje rode/witte wijn, bailys en zelfs rum of vodka stond op het programma, maar dat hebben we maar zo gelaten, anders zouden we zeker de laatste aflevring niet gehaald hebben.

vlleesbloed

De dvd's waren ons geleend door Tinne Lemmens, ook Joke van de ambassade had ons haar dvd's gegeven, maar die werkten niet op mijn dvdspeler.

Iedereen had een hapje mee en we begonnen dan ook maar dadekuhj te smullen terwijl we wachtten op de laatste kijkers. Toen iedereen aanwezig was, begon de voorstelling. We maakten het ons gemakkelijk, oudjes op en jongeren naast de sofa. Het licht werd gedempt. Het was weer even gezellig zondagnamiddag in het koude België.


De serie was fantastisch, iedereen genoot. In de helft namen we even een plaspauze en Heleen bood ons een zoet hapje aan met een tasje koffie of thee. We werden door onze gastvrouw echt in de watte gelegd, en buiten regende het dat het kletterde, meer Belgisch kon het niet zijn.

Naar het einde toe zat iedereen nog even fris op het puntje van de sofa benieuwd hoe het zou aflopen. Geweldig!! 6 uur luxe van TV kijken in het kempisch, en inderdaad 'me mij kunde nogal is lachen he, ik zijn nogal ne keirel!'

Heleen is nu naar Santiago de Chili, of we haar missen? Uiteraard, wij zijn ook maar van vlees en bloed...

 

03:48 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Zoekpalen zoekt vlamingen in de wereld

‘Vorig jaar hebben we via een Vlaming die al jaren in Cannes woont het systeem daar kunnen opstarten. Door zijn kennis van de situatie  ter plaatse en zijn relaties, raakte het project in geen tijd bij het stadsbestuur die meteen haar fiat gaf.
Vandaar het idee om het initiatief ook aan andere Vlamingen in de wereld aan te bieden ter realisatie ! Tal van formules zijn mogelijk” aldus de oproep van Dominiek.

home

lees meer

02:58 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Tango

Tijdschrift VIW, winter 2010

100_2365

02:55 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

VIW tijdschrift zomer 2010

In het tijdschrift van VIW van de zomer 2010 staan er een paar artikels van algemeen belang. Het is gewijd aan het "pensioen in het buitenland" ook staat er informatie in over erfenissen in het buitenland en het meer delicate maar daarom niet minder belangrijke onderwerp : "overlijden".

Dit exemplaar zal in de bib worden gezet, omdat het toch belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot deze informatie. U mag het gerust inzien, en lezen ter plaatse, maar gelieve het zeker niet uit de bib te nemen, aangezien het informatie is dat voor iedereen wel eens van pas kan komen.

Vlamingen in de wereld, nr 70/2010

Link naar ombudsman pensioenen

 

02:48 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

VIW was aanwezig

VIW was aanwezig op de opening van het project 'El compromiso comunitario' van het plaza del Congreso. Rein Remaut heeft als VIW vertegenwoordigster dit compromiso getekend. Dit is vooral een symbolische daad die belangrijk is, omdat het standbeeld op dit plein van een Vlaamse (Roeselaere) artiest is, isw met een Waalse architect uit Luik.

35782_424144401400_615456400_5067290_1340548_n

Dit monument vertegenwoordigt de vrouw/moeder van de republiek, omringd door paarden. De bronzen condors en de kinderen symboliseren de vrede. De fontein vertegenwoordigt de Rio de la Plata. Trappen op, iets hoger. zie je een andere vijver met twee figuren in die de Rio Uruguay en de Rio Parana voorstellen. De dieren eromheen zijn de vertegenwoordigers van de nationale fauna. Het is gemaakt door een Belgische beeldhouwer die de wedstrijd won die vooraf werd uitgeschreven. De Belgische architect Eugene D'Huicque en de beeldhouwer Jules Lagae vervaardigden het standbeeld in Brussel in 1909, waarna het werd overgebracht en in Buenos Aires werd ingehuldigd op 9 juli 1914. Lagae was een bekende beeldhouwer, hij verbleef verschillende jaren in Italie en kreeg in 1888 de Romeprijs. Hij koos voor een romantische realistische stijl, realiseerde veel oorlogsgedenktekens. Zijn sculptuur 'Moeder en Kind' 1892 is heel bekend. Hij maakte borstbeelden in brons en in marmer, oa van Koning Alber I, Karel Lodewijk Ledeganck in Eeklo, Albrecht Rodenbach in Roeselaere en Guide Gezelle in Brugge. Hij beeldhouwde ook dieren, zoals de leeuwen bij de 'De Smet de Naeyerbrug' in Oostende in 1907 en ook heel wat medailles zijn van zijn hand. Voor 2000 was het monument nog open en kon je op het bovenste platform rondwandelen en het prachtige kunstwerk van dichterbij bekijken. De vrouw vertegenwoordigt de republiek met een laurier takje en de andere arm leunt op een ploeg. Aan haar voeten zien we slangen en andere figuurtjes, zij stellen het kwaad voor en het werk.

Ook het Congres op dit plein is afgewerkt door een Belgische architect, Jules Dormal.

Om deze redenen vond ik het een uitgelezen kans om onze cultuur een beetje meer in de verf te zetten en aanwezig te zijn bij de ondertekening van het compromiso comunitario.

Er zijn reeds 92 pleinen in Buenos Aires verbonden aan dit project van de stad. In maart werd het Plaza Belgica ook onder de vleugels genomen van het 'compromiso comunitario' en gaf de ambassadeur van België het voorbeeld bij de inhuldiging van de facebookpagina zodat iedereen die het plein een warm hart toedraagt, vrienden kan worden.

Beide adressen van de pleinen op Facebook

Plaza de los Congresos

FotosCompromisoPlaza congreso 036

34616_136845203006024_132709700086241_282096_5297973_n

Plaza Belgica

27003_374251802057_324819512057_3776556_3383086_n


02:20 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Dacht u

Dat het leven van een VIW vertegenwoordigster een lachtertje was? Dan heb je juist gedacht, dat het een rustig leven is, moet ik jullie tegenspreken. Tussen het herinrichten van de bib, 50 nieuwe boeken, het organiseren van de expo in de senaat van Argentinië, het vechten tegen de bureaucratie ter plaatse en nog enkele dagelijkse werkverplichtingen, de WK voetbal en nog van die plezante dingen, word ik op de vingers getikt door een wakkere burger. "Er ontbreken verslagen van vergaderingen."


Ja inderdaad, we hebben een drukke tijd achter de rug en de verslagen zijn hier niet verschenen, mea culpa.

De Workshop koken bij Marleen heb ik al rechtgezet.

DSCN2754

Let u vooral op het vingertje van de lerares...

De marathon van Vlees en Bloed.

100_3835

Ten huize Heleen, spijtig genoeg nu vertrokken naar Santiago

De WK in Via Via

Dit is oud nieuws: Argentinie-Mexico: toen was het nog feesten, maar nu is dit dus voorbij. Toch was het gezellig en de sfeer was er zeker, in Via via

dyn008_original_480_360_jpeg_2625965_a365720acb95d0e0a2c7ecd28257a392

De voetbalmatch Belgie-Nederland.

Over het laatste kan ik kort zijn. Ikzelf was er niet bij en heb een verslag gevraagd van een ooggetuige. Als dat toekomt, wordt dat onmiddelijk geplaatst. Ik kan wel de uitslag al meegeven: Belgie-Nederland futbal cinco, zoals dat hier genoemd wordt, is schitterend gespeeld door onze jongens. Zij hebben de naam van Belgie als voetbal land hoog gehouden, dat kon ook niet anders:

16-7

Dat was de officiele uitslag, ik heb wel gehoord dat er na de 16de goal niet meer geteld werd. De topscoorder was Said en ook Christof Robays heeft zijn beste voeten voorgezet. Onze goalie Wouter heeft er maar 7 binnengelaten, wat een topprestatie is. Moesten andere medespelers zich geroepen voelen om een verslag te schrijven, ik zou zeggen: laat u gaan!!!

 

01:42 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Kookworkshop ten huize Marleen en Luc

Beste keukenpieten,


Bedankt om deel te nemen aan de kookworkshop, of zal ik eerder zeggen kookparty, want het was toch zeer leuk vond ik.
Jullie waren een fantastisch team en we doen het nog eens over.

Lieve groeten

Marleen Van Dort

Het was een schitterende kooknamiddag met veel enthousiaste leerlingen en enkele uitslapers van dienst. We begonnen met een aperitief en luisterenden naar de uiteenzetting van Marleen.

DSCN2693


We begonnen met de soepgroenten en de groentjes voor de gegratineerde mosseltjes. Luc toonde ons hoe we de mosselen best kuisten en moesten opletten voor eventueel overleden kadavers.

RECEPTEN VOOR 4 PERSONEN

kookles

gegratineerde mosseltjes met prei en kaas

kan gegeten worden als aperitiefhapje of voorgerecht.

Wat hebben we nodig?

 • 1 kg mosselen

 • 2 preiwitten

 • geraspte kaas naar keuze

 • magere room

Hoe maken we het?

We koken de mosselen, eventueel samen met een groententuiltje (groene bladeren van selder, een beetje prei, een wortel), gedurende 10 à 15 min.

Ze zijn gaar als ze open zijn.

We laten ze afkoelen en uitlekken, het kookvocht gebruiken we niet.

We spoelen de prei goed en snijden deze in kleine, fijne ringetjes en we stoven de prei in een beetje boter tot hij zacht is.

Daarna halen we de mosselen uit de schelp en we houden één helft van de schelp bij.

We leggen de mossel terug in de schelp, overgieten elke schelp met een beetje room.

Daarbovenop lepelen we een beetje gestoofde prei dan nog een beetje geraspte kaas.

5 à 10 minuutjes onder de ovengril, tot de kaas wat gesmolten is en klaar is kees!!!kookles1

tomatenroomsoepje

Wat hebben we nodig?

 • 4 mooie rijpe vleestomaten

 • één preiwit

 • 2 selderstelen

 • 1 middelgrote ui

 • 2,5dl runderbouillon (van blokjes)

 • 1 blik gepelde tomaten

 • een eetlepel tomatenpuree

 • magere room

 • fijngesnipperde peterselie

 • 1,5 l mineraalwater

 • 2 eetlepels olijfolie

 • 1 laurierblad

 • peper en kruiden naar smaak (vb. oregano, cajennepeper, nootmuskaat enz..)

Hoe maken we het?

We wassen alle groenten zeer goed en snijden de ui, prei en selder in kleine stukken. Daarna snijden we de tomaten in 4 en we ontpitten deze.

We stoven de ui een beetje in wat olijfolie, we voegen de rest van de groenten, laurierblad, peper en de kruiden erbij, alsook de gepelde tomaten uit blik.

We gieten onze runderbouillon erbij samen met water tot de groenten juist onder staan en we laten alles 15 min. koken op een laag vuur.

Als de groenten gaar zijn mixen we de soep tot een homogene massa en we voegen er nog eventuele kruiden bij naar smaak.

We voegen de tomatenpuree + de rest van het water erbij, laten nog 5 min. doorkoken en de soep is klaar.

We dienen de soep op in een diep bord, met in het midden een beetje room en als versiering wat gesnipperde peterselie.


kookles2


Koninginnehapje of videe

Wat hebben we nodig?

 • 4 videkes (of meer)

 • 250 gr. kalfsgehakt

 • 400 gr. kippefilets

 • 250 gr. champignons

 • 1 ei

 • paneermeel

 • 2 kippebouillonblokjes

 • 2,5 dl melk

 • 1 volle eetlepel bloem

 • braadboter

 • 1 citroen

 • kippekruiden

 • peper

 • grof zeezout

 • nootmuskaat

 • 2 theelepels komijnpoeder

 • peterselie

 • water voor de bouillon

Hoe maken we het ?

We maken het gehakt klaar om balletjes van de rollen.

Dus, we voegen het ei, paneermeel, peper, zout, komijnpoeder (eventueel een beetje

cajennepoeder) bij het gehakt en we mengen alles zeer goed tot we een mengsel hebben dat klaar is om balletjes van te rollen.

De balletjes moeten ongeveer dezelfde grootte hebben.

We pocheren ze (ong. 5 min.) tot ze gaar zijn in kippenbouillon.

Dan nemen we de kippefilets en snijden ze in groffe stukken en bakken ze een beetje bruin in een beetje braadboter, bestrooien ze met kippekruiden en peper en laten ze garen op een middelhoog vuur. Als ze gaar zijn nemen we ze uit de pan en laten ze afkoelen. Daarna snijden we de filets in kleine stukjes.

Dan beginnen we met de champignons. We borstelen de champignons proper en snijden ze in plakjes. We garen ze even in de pan waarin we de kippefilets gebraden hebben.

Dan maken we de roux. We doen een klontje braadboter in een pannetje en we laten dit smelten, daarna voegen we de melk en de bloem erbij en we roeren goed tot de saus begint te koken en te binden, kruiden met nootmuskaat en peper (eventueel zout). We gieten de saus in de pan waarin we de kippefilets en de champignons gegaard hebben. Daarna voegen we ong. 2,5 dl kippenbouillon toe en we mengen alles goed ondereen. Dan voegen we de stukjes kip, champignons en de gehaktballetjes toe. Overgieten dit mengsel met een goeie geut citroensap.

Alles nog even op een laag vuur, zachtjes laten doorkoken.

Ondertussen de videkes opwarmen in de oven.

De videkes vullen met onze videevulling, bestrooien met een beetje fijngehakte peterselie.

Voila, de videe is klaar. Je kan videevulling gemakkelijk in de diepvries bewaren.

kookles3

Tussen de soep en de petatjes werd er ook flink wat afgepraat. En het spreekwoord: de beste stuurlui staan aan wal, klopt niet altijd!

Het was super lekker, uiteraard want we hadden het zelf gemaakt. De chefkok was een uitstekende en geduldigde lerares en het smaakte naar nog eens. De gerechten gingen gepaard met aangepaste wijnen, eerst witte daarna rode. De koffie werd met smaak gedronken en de Belgische chocolade van Annelies en Pieter Jan maakte het plaatje af.

DSCN2762


 

 

01:06 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

09-07-10

komiek

http://www.kristofmicholt.com/

21:24 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

07-07-10

Kamer te huur in Tigre

Tom verhuurt een kamer in Tigre. Als jullie iemand kennen die geinteresseerd is, mag je deze info steeds doorsturen.
 
estoy alquilando un cuarto en mi casa, as que si conocen a alguien, por favor difundan.
gracias, Tom
 
 
Alquiler en Tigre
Alquilo un cuarto en una casa en la zona residencial de Tigre, a metros del río Lujan. La casa es grande, tiene una cocina amplia y otras comodidades como deck, jardín y parrilla. Es una zona muy tranquila y segura con buenas conexiones con la estación de tren (Linea Mitre) y la linea 60.
Costo: 900 pesos por mes, gastos fijos incluidos.

vitodumaslivingvtodumasfachadavtodumasjardin


 

23:13 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Belgische dag in Tigre

11 juli is een Vlaamse feestdag, 21 juli is het de Nationale (Belgische) feestdag. Deze twee feesten worden dit jaar origineel ingevuld door Peter en het Cultureel Centrum Caraguata in Tigre. 
Op zaterdag 17 juli worden we voor een heuse Belgische dag uitgenodigd. Om 11.45u wordt er eerst een eucharistie-viering gehouden op het eiland (elke 3de zaterdag van de maand). Daarna worden we verlekkerd op pannenkoeken, enkele taarten en chocoladecreme (chocolademouse met citroen en munt)
De kinderen van het CC caraguata zullen Belgische vlaggen verven en het eiland een Belgisch tintje geven.
 

De bedoeling van het geheel is het cultureel centrum wat luister te geven bij de Belgen en het werk van Peter bekend te maken in de Belgische gemeenschap in Argentinië. We worden dus allemaal verwacht om deze Belgische dag samen met de kinderen van de Delta te vieren.
Gelieve te laten weten of je komt, zodat Peter weet voor hoeveel mensen hij dit lekkers mag maken.

practische info: Uren van de boot.: 10u30 stipt in Tigre, rampa 2 Delta Liñeas- tickets kopen aan loket 1, kostprijs per ticket per persoon 21,5 pesos heen en terug (1 uurtje varen)
Adres (vernoemen als je bootticket koopt): Caraguata nr......
trein Retiro - Tigre heen en terug 2.70 pesos (50 minuten)
De boot komt aan op het eiland om 11u30 een kwartiertje na aankomst volgt er een Eucharistie-viering van 20 minuutjes en daarna gezellig samenzijn met pannenkoeken, taartjes, dessertjes en versnaperingen.

Peter is klaar met de administratie, dit wil zeggen dat het centrum in orde is voor de officiele erkenning voor donaties/giften.

23:08 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Rally Downtown BA

000_0012-1
De uitslag van de voetrally werd gisteren bekend gemaakt. De winnaar werd bekroond met een 'Blauwe hemel' diploma en een fles wijn, geschonken door Via Via in San Telmo.
DSCN2770-1

Al de deelnemers hebben met gelijk enthousiasme gestreden. Zich gebogen over de vragen en de addertjes in het gras. Er kon uiteraard maar 1 team winnen en dit was het team van Tinne Lemmens en haar echtgenoot Marcelo.

Proficiat aan alletwee!

DSCN2777-1

Al de andere teams lagen echter heel dicht bij, het schol niet veel of iedereen was gewonnen en eigenlijk wilde ik iedereen gelijke punten geven voor de inzet en het denkwerk. Als streng jurylid moest ik echter knopen doorhakken.

De deelnemers waren:

Luc en Marleen, tweede plaats

DSCN2779-1drivepen rein1

Vlindercertificaat om de rally al fladderend af te leggen.

Veerle en haar leerlingen, derde plaats, welverdiend om alles te vertalen en voor de Argentijnse leerlingen om deze rally in het Nederlands af te leggen, PROFICIAT

DSCN2782-1mundial2

Tango diploma voor de vertaling en de moed van de anderstaligen.

Leen en Erika: derde plaats

DSCN2774-1mundial3

Appelsiendiploma, mixed team van la maquina naranja en belgische nuchterheid.

Heleen en Ellen: vierde plaats

35704_438572011114_729596114_5767010_6381218_n000-poes_leeuw

Certificaat van Fuerza Bruta voor de moed en zelfopoffering en het volharden in de creativiteit, wat prachtig is, maar niet altijd punten oplevert.

en

Annelies en Pieter Jan, zij hebben maar de helft gedaan, wegens gebrek aan tijd, maar een welverdiende vierde plaats

!DSCN2737mundial4

Lambikcertificaat om de rally in topspeed en maar half af te leggen.

De winnaars dus:

TINNE EN MARCELO

DSCN2783-1

Prijzen

Een heerlijke fles wijn van Via Via, San Telmo

en 4 abonnementen van VIW-Brussel voor:

Tinne, Marleen en Luc, Veerle en Leen


Proficiat aan iedereen die deelnam.

De voetrally is nog steeds op te vragen en is een aardige manier om het centrum van Buenos Aires beter te leren kennen. Je kan de tekst aanvragen bij:

reincastle@hotmail.com

De antwoorden worden dan doorgestuurd als je de antwoorden binnenstuurt.

De tekst is ook in het Spaans te verkrijgen.

winnaars

Fotos van de avond: Luc Verhaegen.

02-07-10

VIW viert feest!


Juli is onze feestmaand! We hebben de kookworkshop van Marleen op 3 juli die helaas reeds heel vlug uitverkocht was. Op 6 juli lauweren we de winnaar van de voetrally. Op 17 juli nodigt Peter ons uit in de Delta op een pannekoekenfeest met de kinderen van Caraguata. 21 juli nodigt de Belgische ambassade ons uit op het plein Plaza Belgica voor een tentoonstelling en Belgische versnaperingen, en het is nog niet gedaan!
image002


Op 11 juli is het de Vlaamse feestdag en die kunnen we niet laten voorbijgaan! We knopen er ook de uitbreiding van de bib bij aan en we hebben plots twee redenen om te klinken!

vlaanderen-viert-feest

Op 11 juli nodigt VIW u uit op een drankje en een hapje voor de Vlaamse feestdag en de uitbreiding van de bib. 
waar: VIA VIA
wanneer: na de finale van het WK dat begint om 15.30 en eindigt +/- 18.20
(finale wordt uitgezonden op het grote scherm in via via, als Argentinie in de finale zit...kans op dubbel feest)
Receptie van VIW begint om 19 u.
U bent bij deze allemaal welkom.

Gelieve op voorhand te verwittingen of u komt.

22:37 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

25-06-10

Kristof op de planken

Hola!

El próximo miercoles 30 de junio haré un último show antes de viajar a Bélgica. Haré algo de mi material nuevo. Es a las 21hs en El Archibrazo, Mario Bravo 437. Entrada: 15 pesos

Espero verlos!

Kristof

22:09 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

23-06-10

Achtste finale WK in Via Via

De achtste finale van de mondial worden, zoals al de andere matchen van Argentinie, in Via Via gegeven op groot scherm. Om de ambiance van het voetballand mee te ervaren, zak je best af zondag om 15u naar San Telmo, Via via.

Supporteren mag je voor Mexico of voor Argentinie, je amuseren is een must!

mundial1

Foto's van de match tegen Griekenland, her en der in Buenos Aires

15:03 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Voetrally down town Buenos Aires

De antwoorden van de voetrally komen eraan. Op dinsdag 6 juli om 20 u in Via via worden al wie antwoorden heeft ingestuurd verwacht voor de onthulling!

De winnaart wordt in de prijzen gezet en de andere deelnemers worden weer wat wijzer. Er is nog tijd om de antwoorden door te sturen tot 5 juli 23.30, dan sluit de jury zijn deuren om te verbeteren.

Diegene die niet hebben meegedaan, maar alsnog de rally willen doen, komen best niet naar de vergadering. Dat zou de spanning wegnemen van het zoeken. De rally blijft actief en kan op elk moment aangevraagd worden.

Voor diegene die het parcours nog moeten afleggen: veel geluk!

000_0012-1

09-06-10

Mondial in BA

De kleine plaatselijke mundial in Las Heras!!

De wedstrijd Belgie - Nederland, futbal 5, zal plaatsvinden op 19 juni,om 13.45 in Parque las Heras. De wedstrijd begint om 14u.


Tot zaterdag!
 

Kristof

 

waar: Parque Las Heras
http://www.claudiomarangoni.com.ar/sedes.php

20:57 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

08-06-10

Wie kan helpen?

Twee broers van mijn overgrootmoeder zijn vermoedelijk rond 1860 uitgeweken vanuit Antwerpen naar Argentinië.Hun naam was Valckeneer.Alle opzoekingen hebben tot nu toe niets opgeleverd.Wie kan helpen?

 

 

Frieda Leemans
friedaleemans@libero.it

22:14 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

04-06-10

Kokkerellen

VIW

 

IK BEN EEN HOBBYKOK EN LUC EET GRAAG, DAT IS DE BESTE COMBINATIE NATUURLIJK.

LINKS EN RECHTS HOREN WE, DAT ER HIER, IN DE RESTAURANTS ALTIJD HETZELFDE

GESERVEERD WORDT, DAT ER WEINIG CREATIVITEIT IS, HELEMAAL WAAR NATUURLIJK!

WE MISSEN ONZE ‘MOSSELEN NATUUR’, ‘TOMAAT-GARNAAL’, ‘VIDEKE’ ENZ…


DUS KOKKERELLEN WE SAMEN!


DE BEDOELING IS DAT WE LEKKERE GERECHTEN MAKEN MET ARGENTIJNSE

PRODUCTEN.

ZOALS ONZE TYPISCH BELGISCHE KONINGINNEHAPJE, STOOFVLEES, VISPANNETJE, WATERZOOI ENZ… MAAR OOK ANDERE LEKKERE GERECHTJES ZOALS SPAGHETTI, LASAGNA, BOEUF STROGANOFF, GEGRATINEERDE AUBERGINES ENZ….

PER KEER ZOUDEN WE 3 GERECHTJES KUNNEN MAKEN, DWZ

OF 2 SOORTEN APERITIEFHAPJES + HOOFDGERECHT

OF 1 SOORT APERITIEFHAPJES + SOEPJE + HOOFDGERECHT

OF 1 SOORT APERITIEFHAPJES + 2 VOORGERECHTJES

 

.


ENKELE DAGEN VOOR DE WORKSHOP LAAT IK WETEN WAT WE PRECIES ZULLEN KLAARMAKEN, BIJ VOORKEUR MET DAGVERSE PRODUCTEN.JE ZAL DENKEN EN HOE ZIT HET MET HET NAGERECHT, WEL DAT IS SPIJTIG GENOEG

NIET MIJN DING, MISSCHIEN IS DAT EEN IDEE VOOR EEN APARTE WORKSHOP DOOR IEMAND ANDERS.


WANNEER : ZATERDAG 3 JULI 2010 OM 17U

WAAR: BIJ LUC EN MARLEEN, AV. PUEYRREDON 1770, DEP. 8 G, CAPITAL FEDERAL

KLEINE BIJDRAGE: 60 PESOS PER PERSOON


VERMITS WE MAAR IN EEN KLEIN APPARTEMENTJE WONEN KAN IK MAXIMUM 5 PERSONEN LATEN DEELNEMEN.

INSCHRIJVEN VOOR 30 JUNI AUB!

AAN TAFEL !!!!


MARLEEN VAN DORT

samen kokkerellen

00:55 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Ballet Teatro San Martin

BALLET CONTEMPORÁNEO DEL TEATRO SAN MARTÍN
CARMINA BURANA 

 
Funciones:

jueves, 14 horas;

viernes y sábados, 20:30 horas;

domingos, 17 horas.


Platea: $45.- Pullman:
$30.-


Jueves, día popular, entrada general: $13.-

 
(http://www.teatrosanmartin.com.ar/)

Choreografie olv Wainrot, verbonden aan Ballet van Vlaanderen

Muziek: Carmina Burana van Carl Orf

Nog tot 13 juni

00:42 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

29-05-10

Quiz der lage landen

Gisteren verscheen een raar fenomeen aan het firmament in Palermo Hollywood. Een licht scheen in de duisternis, verrassend en verblindend.

100_3967

Het publiek kwam van heinde en ver en nam ongehoorde risico's om alles te kunnen zien.

100_3948

De

n124068764270967_1262

 


werd opnieuw georganiseerd, dit jaar onder de hosting van de Nederlanders, olv André Das. Het was weer een succes! De opkomst was groots en de beste brains van de lage landen zakten af om hun kennis te bewijzen.

Wist u dat...

Kloosterboer een Argentijnse schone is? Nederland zich voor minder WK's heeft geplaatst dan Belgie? de WK 2010 in 9 stadia wordt gespeeld, heu nee, 10... een mannelijke gynaecoloog een androloog is? Teatro Colon werd afgewerkt door een Belgische architect?

De vragen waren heel gevarieerd, rond actuele thema's, zoals de bicentenario en de Wereldbeker voetbal. Ze werden bijelkaar gesprokkeld door het brain-storm duo Heleen en Ellen en getuigden van een hoge intelligentie, vandaar dat de beste dan ook gewonnen hebben! De welverdiende winnaars waren van Nederlandse origine, en zijn bij deze van harte gefeliciteerd, we rollen voor hen de rode loper uit!

Old Boys Network

100_3952

Een gemengd team, Nederlanders en Belgen, eindigden fantastisch op de tweede plaats. Maar winnen of verliezen was niet de echte boodschap, het is meespelen dat telde, zoals ons wijselijk werd meegedeeld door Wouter.

Een meer gedetailleerd verslag volgt later in het blaadje van de Nederlandse club, samen met de prachtige foto's van de fotograaf Ellen.

Volgend jaar is het weer aan VIW om deze kwis, dit nu tot een traditie is uitgegroeid, te organiseren en we hopen dat we de Nederlanders kunnen evenaren.

kwis

 

 

 

19:45 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

22-05-10

Bicentenario

Zaterdag 22/05:

-19.00: verandering van de wacht in het cabildo

-20.00: recital in 9 de Julio en Corrientes met oa: Victor Heredia, Pablo Milanés, Gilberto Gil….

Zondag 23/05:

-12.00: defilé van de integratie: 80 verschillende etnische groepen (Guatemala, Frankrijk, Spanje, Cuba, Haïti, Mexico…) tonen hun traditionele kledij.

-20.00: recital in 9 de julio en Corrientes: Tango en folklore

Maandag 24/05:

-18.30: spetakel voor Teatro Colón met wel 120 artiesten

-20.00: galaopening Teatro Colón voor genodigden maar buiten te volgen op groot scherm

-20.00: recital in 9 de Julio en Corrientesvan het Nationaal Symfonisch Orkest

-in huldiging van voormalige Correo Central

Dinsdag 25/05:

-18.45: projecties op het Cabildo

-19.00: het mei-defilé: 29 praalwagens (2 uur/3km/2000 personen)beelden belangrijke momenten uit de geschiedenis van Argentinië uit o.l.v. ‘La fuerza bruta’ de Riqui James

-20.00: slotrecital in 9 de Julio en Corrientes met Fito Paez

Zaterdag 29 mei Planetario

DO RE MI CIUDAD

29 de mayo, en el Planetario, Av. sarmiento y Av. Belisario Roldán

     La Dirección General de Relaciones Institucionales de la Secretaría General del Gobierno de la Ciudad se encuentra organizando el festival de música de las colectividades "DO RE MI CIUDAD". A realizarse el día sábado 29 de mayo a las 19 hs en el Planetario, Av. sarmiento y Av. Belisario Roldán.
El objetivo de este...Para leer la nota entera, haga click en el enlace de aquí debajo:
http://colectividadesar.blog.arnet.com.ar/archive/2010/05...

30 mei Zondag


BICENTENARIO en el CORRALÓN

DOMINGO 30 DE MAYO

BICENTENARIO en el CORRALÓN
DESDE LAS 13 HS, EN GAONA 4660
Celebramos el cumpleaños de la patriaPara leer la nota entera, haga click en el enlace de aquí debajo:
http://colectividadesar.blog.arnet.com.ar/archive/2010/05...

(tips Veerle Molenaers)

20:51 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

20-05-10

Vlaamse Gauchos gezocht

Beste,

 

Ik ben Stijn en ben momenteel werkzaam voor Sultan Sushi.

 

Momenteel werken wij, tv-productiehuis Sultan Sushi, aan het gloednieuwe programma “Smaakambassadeurs”, een reeks voor de openbare zender één (VRT).

 

Voor deze reeks gaan we op zoek naar Belgen die geëmigreerd zijn naar het buitenland en daar actief zijn op culinair vlak – mensen die genieten en Bourgondisch leven hoog in het vaandel dragen.

Dat kan op heel uiteenlopende manieren: een chefkok, een chocolatier, een leraar in een koksschool, een bierbrouwer, een wijnbouwer, een patissier, een patémaker, iemand die olijfolie maakt,…

Andere suggesties zijn natuurlijk ook welkom: we beperken onze zoektocht zeker niet tot bovenstaande opsomming.

 

Smaakambassadeurs is een programma waarin we elke aflevering een mooi portret schetsen van iemand die gepassioneerd door eten en drinken en op dergelijke manier actief is in het buitenland.

 

Ik ben eigenlijk specifiek op zoek naar Vlaamse  veehandelaars in Argentinië. Het zou prachtig zijn moesten er Vlaamse gaucho’s bestaan of iets dat er op gelijkt.

 

Bij deze zou ik een beroep willen doen op jullie kennis van Belgen in Argentinië. Moesten jullie andere Belgen kennen die in een andere sector actief zijn en die passen binnen de format is ook alle informatie hieromtrent meer dan welkom.

 

In bijlage kan je onze oproep terugvinden.

 

Mvg

 

Stijn Geenen

Redacteur

Stijn.Geenen@sultansushi.be

check www.sultansushi.be voor alle info over onze programma's, events en corporates.

DPHL_070510_vista

15:11 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

11-05-10

Kwizzzz der lage landen

n124068764270967_7651

Dit jaar verwelkomt de Nederlandse Vereniging alle enthousiaste deelnemers voor de Quiz der Lage Landen.

Quizmasters Ellen, Heleen en André hebben leuke vragen bedacht voor de tweede Argentijnse editie van de spannende Quiz der Lage Landen.

Teams bestaande uit vier of vijf intelligente en sportieve deelnemers, strijden met hun parate kennis over nuttige en niet-zo-nuttige weetjes voor de eer en een fles Argentijnse champagne.

Wil je graag deelnemen? Overtuig je slimste vrienden om deel te nemen en schrijf je in via facebook of per e-mail bij André Das (ADAS@sesa-select.com.ar). Zoek een leuke naam voor jullie team waarmee je onsterfelijk wil worden herinnerd in Belgische en Nederlandse kringen in Buenos Aires.

n124068764270967_7651

Vrijdag 28 mei om 20.30

plaats nog te bevestigen.

01:29 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

07-05-10

Waar welk wie waarom hoe veroem?

12042_fullimage_1153348909375-subfoto-lokale-verkiezingen
Federale verkiezingen 


 buiten Belgie

thema-verkiezingen

Info

22:21 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

06-05-10

Feestelijkheden Bicentenario

BICENTENARIO -VIERINGEN IN MEI 2010

-21/05 – 25/05: defilés in open lucht: vertrekken vanaf het Cabildo en gaan via de Obilisco naar 9 de Julio, waar ze dan wandelen van Corrienties tot Belgrano.

21/05: 18.00, eerste defilé

22/05: 2 defilés: een militaire en een federale

23/05: defilé van de integratie: met groepen uit Guatemala, Frankrijk, Spanje, Cuba, Haïti, Mexico…

25/05: het Mei-defilé + stoet die de gebeurtenissen van 1810 evoqueert.

 

-Het stuk 9 de julio van Corrientes tot Belgrano zal PASEO DEL BICENTENARIO heten. 6 grote thematische ingangspoorten zullen toegang geven tot deze paseo: geschiedenis van Argentinië, bicentenario, het leven in Argentinië…

Er gaat in de paseo ook een ‘feria de las provincias’ door waar de provincies hun specialiteiten zal voorstellen op gebied van cultuur, eten…

 

-24/05: Muzikaal spektakel aan de Obelisco vanaf 20.00. Verschillende bekende artiesten zullen hun versie geven van bekende Argentijnse songs maar ook iets uit hun eigen repertoire brengen.

TIPS OPGESTELD DOOR VEERLE MOLENAERS

00:30 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

05-05-10

Feesten in Belgie

Voor diegene die in Belgie zijn en niet in Argentinie kunnen feesten:

Feest bicentenaire Argentine in Brussel

22:02 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

Voor de kunstenaars onder ons

AUSPICIA:
SECRETARIA DE CULTURA DEL GOBIERNO DE LA CIUDAD AUTONOMA DE BUENOS AIRES
Resolucion N° 2281 Registro N° 1.099.543 - DGTALMC - 09 - 2 Sep.2009Historia
El día del niño (1 Domingo de Agosto) se sirve en la Fundacion Cultural Volpe Stessens un chocolate a las 11 de la mañana,conjuntamente con la inauguracion

de la exposicion, entrega de premios, donaciones y homenajes del Salón Mercosur Internacional Premio Juanito Laguna (Juanito Laguna, serie de grabados con la

cual el artista Argentino Antonio Berni gana el 1° Premio de la Bienal de Venecia en el año 1.962.
Sobre Juanito Laguna escribió su creador, el pintor Antonio Berni: yo, a Juanito lo veo y lo siento como arquetipo de una realidad Argentina y Latinoamericana; lo siento como expresión de todos los Juanitos Laguna que existen. Para mi no es un individuo, una persona: es un personaje y como te dije ya, en él están fundidos muchos chicos y adolescentes que yo e conocido, que han sido mis amigos con los que me he mezclado, con los que he jugado en las calles. También es una parte de mí mismo: no me identifico ni puedo identificarme totalmente con él, por que yo no fue un niño de las villas miserias: aunque fuera pobre en mi niñez, no pertenezco a su clase. Insisto, el no es una persona real y concreta sino un símbolo que yo agito para sacudir la conciencia de la gente. Simpatía claro que le tengo: compasión nunca; y quererlo si, lo quiero. Es mas que eso, quiero que para nadie sea un pobre chico, sino un chico pobre que rechaza como un agravio el que se lo considere y se lo siga considerando un pobre chico. Juanito Laguna no pide limosna, reclama justicia; en consecuencia pone a la gente ante esa disyuntiva; los cretinos compadecerán y harán beneficio con los Juanitos Lagunas; los hombres y mujeres de bien, les harán justicia. De eso se trata.

Bases
15º Salón Mercosur Internacional Juanito Laguna 2010

Podrán participar los artistas de todos los países del mundo

TEMA: Libre
JURADO: artistas premiados en los concursos anteriores y críticos de arte residentes en el Mercosur
PREMIOS: 1° Premio de cada categoría: exposición individual a realizarse en el año 2011 en el Itimuseum / Vostfundacion ; diplomas y postales del evento a los artistas participantes.
Categorías:
Fotografía: Monocromo o color, presentar los trabajos sin paspartu ni marco, en las medida 30x 40 y 20x30cm.
Pinturas: medida única:30x40cm. presentar las obras sin marco, sin paspartu ,soporte sobre tela /cartón /papel; técnica libre
Esculturas: medida máxima:50x50x40cm. /mármol/bronce/madera/piedra/etc.

FECHA ENTREGA DE OBRAS:
del
1 de Junio al 28 de Junio del año 2.010 personalmente o por correo, (declarar en el sobre del envío sin valor comercial / donación a la Fundación Cultural Volpe Stessens): Caseros 2739 - CP 1246 - Buenos Aires - Argentina , Mas informacion: volpestessens@hotmail.com

COSTOS:
Al participar del concurso el artista dona sin cargo los trabajos enviados a la Fundación Cultural Volpe Stessens, para ser parte de su proyecto cultural ,( ver: www.volpestessens.org.ar , (una vez finalizado el concurso) del acervo del
Itimuseum / Museo Diógenes Taborda / Museo Paillet o para ser regalados a alguna institución de bien público.
Si el artista participante no quiere donar sus obras y quiere la devolucion delas mismas una vez finalizado el concurso, tendra que entregar personalmente o depositar en la Vostfundacion, 50 Dólares para cubrir los gastos de embalaje,seguro y transporte en la devolución de las obras, por favor, enviar el importe a nombre de la Fundación Cultural Volpe Stessens, cuenta corriente Banco Francés Nº 012-009379-9
La Fundación Volpe Stessens velara por la buena conservación de las obras consignadas pero no serán responsables ante robo, hurto, perdida o rotura de las mismas.

Al participar de estos salones se autoriza la Fundación Cultural Volpe Stessens a reproducir las imágenes de las obras expuestas en libros, revistas, diarios o donde la Vostfundacion crea conveniente, para la mejor difusión y promoción de los premios.

Esperando poder contar con su participación en la divulgación de esta información para la mejor realización del 15° Salón Juanito Laguna, esperando su participacion, lo saluda atentamente, Jorge Omar Volpe, Presidente de la Fundación Cultural Volpe Stessens.

FUNDACION CULTURAL VOLPE STESSENS
IGJ Nº 0000162 Cuit Nº 30 70908642 - 8 - Av. Caseros 2.739 Ciudad Autónoma de Buenos Aires Argentina CP 1246 -Buenos Aires - Argentina TEL. 54 11 4 9415478 54 11 4 9415478
volpestessens@gmail.com / www.fernandopaillet.blogspot.com/ www.fernandopaillet.blogspot.com / www.itimuseum.org.ar / www.diogenestaborda.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 


17:02 Gepost door VIA in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende